ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

5 دلیل رایج اگزما

  شنبه، 26 مهر 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
5 دلیل رایج اگزما
اگزما الگوی واکنشی است که پوست در تعدادی از بیماری ها نشان می دهد. با قرمزی، تاول هایی شروع می شود که حاوی مایع روشن، قرمز است و باکتری ها را بالا می برد. وقتی تاول ها می ترکد مایع درون آن جاری می شود در اگزما مزمن، تاول ها برجستگی کمتری دارند و پوست ضخیم است. اگزما تقریبا همیشه خارش دارد.

اگزما الگوی واکنشی است که پوست در تعدادی از بیماری ها نشان می دهد. با قرمزی، تاول هایی شروع می شود که حاوی مایع روشن، قرمز است و باکتری ها را بالا می برد. وقتی تاول ها می ترکد مایع درون آن جاری می شود در اگزما مزمن، تاول ها برجستگی کمتری دارند و پوست ضخیم است. اگزما تقریبا همیشه خارش دارد.

خارش پوست

آیا اگزما انواع مختلفی دارد

درماتیت اتو پیک :

این بیماری پایه ژنتیکی دارد و نوع متداول اگزما را ایجاد می کند. درماتیت اتوپیک در زندگی افراد با زمینه آلرژی زود شروع می شود، اما به احتمال زیاد آلرژی ندارد. خارش روی گونه ها، گردن، آرنج و مچ پا و قوزک پا رخ می دهند.

درماتیت سوزش آور :

زمانی اتفاق می افتد که پوست به طور مکرر در معرض شستشوی بیش از حد و یا مواد سمی قرار می گیرد.

درماتیت تماسی آلرژیک :

پس از تماس مکرر به یک ماده، سیستم تشخیص ایمنی بدن در محل بعدی فعال می شود و درماتیت را ایجاد می کند. یک نمونه از این مورد، آلرژی به پیچک سمی است.

درماتیت استازی :

این بیماری عموما روی پاهای متورم افرادی رخ می دهد که گردش ضعیف در رگ های پاها دارند.

1.حساسیت فصلی

دکتر «دیوید بَنک» (David E. Bank)، متخصص پوست، مؤسس و مدیر مرکز درماتولوژی، جراحی لیزر و پلاستیک در نیویورک، می گوید: « از آنجا که در تابستان گرده افشانی گیاهان و درختان به اوج خود می رسد، معمولا افراد مبتلا به اگزما، به دلیل ایجاد حساسیت فصلی شاهد افزایش التهابات و تشدید بیماری شان هستند. اکیدا توصیه می کنیم افراد از خاراندن نواحی مبتلا به اگزما اجتناب کنند، چرا که در غیر این صورت التهاب و دردشان بیشتر خواهد شد. آنها می توانند از کِرِم «هیدروکورتیزون» و مرطوب کننده های ملایم و بی بو استفاده کنند. برای جلوگیری از اگزما و کاهش التهابات باید از پوست خود مراقبت کنید و از لایه برداری پوست از طریق آب داغ در وان یا حمام و کیسه کشیدن اجتناب کنید و پوست تان را مرطوب نگه دارید».

۲. صابون یا ماده ی شوینده

دکتر «جسی چونگ» (Jessie Cheung) متخصص پوست در مرکز لیزر و درماتولوژی ویلوبروک می گوید: « چیزهایی که باعث آسیب به پوست می شوند نظیر لباس هایی که خارش ایجاد می کنند، کیسه کشیدن یا حتی عرق کردن، باعث التهاب و درنهایت اگزما خواهند شد. افراد باید در اولین گام عوامل محرک احتمالی نظیر عطر، پشم یا صابون های تند را که باعث تحریک پوست شان می شوند تعیین و از آنها اجتناب کنند». دکتر «پلاتنر» می گوید: « وقتی نزد متخصص پوست رفتید، او با انجام آزمایش هایی روی نواحی مبتلا به اگزما، واکنش های پوست تان به آلرژی ها را مشخص می کند». طبق گفته ی دکتر «پلاتنر»: برخی از چیزهایی که باعث آلرژی و حساسیت پوست تان می شوند عبارت اند از: فلز (که در گوشی هوشمندتان یافت می شود)، عطر، برخی از مواد نگه دارنده و آنتی بیوتیک هایی که در پمادهای موضعی مانند “بنادریل” و “نئوسپورین” وجود دارند».

۳. آلرژی

بنا به گفته ی دکتر «چونگ»: «وقتی به غذای خاصی مثل سویا آلرژی داشته باشید یا بدن تان در برابر لبنیات مثل شیر مقاومت نشان بدهد و نتواند آن را هضم کند، در بدن تان اختلالاتی ایجاد می شود». اگر فکر می کنید در وعده های غذایی تان چیزی وجود دارد که ممکن است به آن حساسیت داشته باشید، حتما به یک متخصص مراجعه کنید. او در یک محیط کنترل شده، آزمایش هایی را انجام می دهد. متعادل کردن باکتری های روده با مصرف پروبیوتیک و غذاهای تخمیرشده نیز می تواند به مهار کردن اگزما و درمان التهاب کمک کند. دکتر «چونگ» در ادامه می گوید: « من همچنین توصیه می کنم که همراه با غذا مکمل هایی نظیر ویتامین D و روی هم مصرف شود چرا که این مکمل ها سیستم ایمنی بدن و واکنش های التهابی را تنظیم می کنند. خوردن غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ نیز به تقویت باکتری های روده کمک می کند و باعث می شود مواد مغذی به خوبی جذب بدن شوند».

۴.استرس

دکتر «اَبی وَن وُرهیز» (Abby Van Voorhees)، رئیس و استاد درماتولوژی در دانشکده ی پزشکی ویرجینیای شرقی (Eastern Virginia Medical School)، می گوید: « اگزما در هنگام استرس به وجود می آید. با اینکه علت آن مشخص نیست، اما این مسئله بسیار شایع است. بیماران اغلب متوجه می شوند وقتی که استرس دارند، پوست شان بیشتر می خارد، بعد شروع به خاراندن می کنند و این چرخه آغاز می شود». دکتر «پلاتنر» می گوید: «برای متوقف شدن خارش پوست و کاهش علائم اگزما، از کورتیکواستروئیدهایی نظیر «کورتید» (Cortaid) یا «کورتیزون ۱۰» (Cortizone 10) استفاده کنید، اما از مصرف پمادهای آنتی بیوتیک نظیر «نئوسپورین» (Neosporin) که به پوست آسیب می رسانند، اجتناب کنید».

۵. خشکی پوست

هوای سردِ زمستان باعث بروز اگزما می شود، چرا که در زمستان هوا خشک است و خشک بودن هوا باعث از کاهش رطوبت و خشکی پوست می شود. دکتر «جوئل شلِسینگر» (Joel Schlessinger) متخصص پوست می گوید: «در ماه های سرد سال همه ی قسمت های پوست تان را که در معرض هوای سرد قرار دارد، بپوشانید. حتی وقتی در منزل هستید می توانید دما را افزایش بدهید تا رطوبت پوست تان حفظ شود. استفاده از دستگاه بخور یا رطوبت ساز می تواند رطوبت هوای منزل تان را تأمین کند و علائم اگزما را کاهش بدهد. اما حواس تان باشد که درجه ی رطوبت دستگاه را روی ۶۰٪ تنظیم کنید چرا که در غیراین صورت، رطوبت متراکم و فشرده می شود و درنتیجه می تواند باعث رشد باکتری های مضر شود». دکتر «بَنک» نیز توصیه می کند: « در روزهای سرد، ۵ تا ۱۰ دقیقه دوش آب گرم (نه داغ) بگیرید و پوست تان را با صابون مناسبی بشویید».

درمان اگزما با تغییر در سبک زندگی

علاوه بر درمان اگزما با داروهای خانگی، برخی تغییرات ساده در شیوه زندگی می تواند تا حدود زیادی به کاهش علائم اگزما کمک کند. کاهش استرس: استراحت کافی داشته باشید، تفریح کنید و به تمدد اعصاب بپردازید و افکار منفی را از خود دور کنید دوش آب گرم در رسیدن به آرامش بسیار مؤثر است. از محصولات بهداشتی و آرایشی ضدحساسیت و ضعیف استفاده کنید. همیشه پوست خود را مرطوب نگه دارید. مرطوب کننده ها از خشکی پوست جلوگیری می کنند. هوای منزل را مرطوب نگه دارید. می توانید از دستگاه های مرطوب کننده نیزاستفاده کنید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بدون هیچ گونه کرم و یا محافظی در معرض نور خورشید قرار بگیرید و مطمئن باشید که این مدت کوتاه هیچ آسیبی به پوست شما نمی رساند. به این روش uv درمانی می گویند. از تغییرات ناگهانی دما جلوگیری کنید؛ اگرچه شاید با وجود الگوهای متغیر آب و هوایی، کمی مشکل باشد. لباس های پنبه ای بپوشید سعی کنید و ملحفه و روتختی شما از جنس پنبه و یا نخ باشد. اگر خارش شما شدید بود، با جوراب و دستکش بخوابید. از قرار گرفتن در برابر آلرژن های بالقوه، همچون گرد و غبار و گرده گیاهان، خودداری کنید. از مصرف لوسیون ها، صابون های خشن و شامپو و مواد شیمیائی قوی که حاوی رنگ های مصنوعی، اسانس و یا مواد محرک همچون سولفات سدیم لوریل هستند، اجتناب ورزید. از محصولات گیاهی و ضدحساسیت استفاده کنید که معمولاً عاری از هر نوع ماده تحریک کننده هستند.



دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (3 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگری که یک شبه معروف شد! ناهید مسلمی: برای خودم متاسفم که با «جوکر» دیده شدم (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند (1 نظر) سیما حسینی مسئول خواهران جبهه جهادی گام دوم انقلاب : فضیلت حمایت از توانمندسازی زنان مدت‌هاست که نه تنها به‌عنوان یک اصل بلکه در عمل به اثبات رسیده است (1 نظر) فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) روحانی معروف اینستاگرام پاسخ می‌دهد؛ کدامیک از بازیگران نقش طلبه رو بهتر بازی کردند؟+ویدیو (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) استقبال جالب خلاقانه مردم سرعین از علی دایی، شهریار فوتبال ایران/ زیبا و هوشمندانه+عکس (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) ناراحتی "مریم سعادت" ؛ یه آقایی بهم گفت چقدر از بین رفتی!/من با پیر شدنم مشکلی ندارم ، اگر داشتم موهام رو رنگ می‌کردم+ویدئو (1 نظر)
تیتر امروز   
ثروت عظیم اسطوره فوتبال با جدایی از هفتمین همسرش در خطر است/ ابرستاره‌ای که در عشق خوش شانس نیست+عکس
امیرحسین رستمی فکر رفتن به سرش زد! هزارتا دلیل برا مهاجرت کردن دارم
رونمایی از بازیکن گمنام فوتبال جهان 12 برابر مسی و رونالدو ثروت دارد!+عکس
السودانی در تهران؛ هدف نخست وزیر عراق از سفر به ایران چیست؟
از ایاصوفیه تا دمشق؛ جاه‌طلبی‌های بی‌پایان سلطان اردوغان!
جن های خانه تازه عروس و داماد جوان لو رفتند/زن خرافاتی و طلاهای ناپدید شده
صحبت های فرناندو سانتوس، سرمربی سابق تیم ملی پرتغال در مورد تصمیم رونالدو و باشگاه النصر
پایان هولناک شوخی مجازی پسربچه 12 ساله با یک جوان 27 ساله
توهین عجیب رونالدو به مرتضی پورعلی گنجی: تو دروغگویی، نامردی نکن و...
هافبک خلاق تیم خیبر به پرسپولیس میرود؟!
پلوهای مخلوط / طرز تهیه لای پلو قشقایی خوشمزه به روش عشایرها
تجلیل یک سردار معروف سپاه از آیت الله هاشمی رفسنجانی: اقتدار او باعث پیروزی در این عملیات شد
خرید نیوزیلندی تیم هوادار کیست؟
چگونه با کودکی که از تاریکی می‌ترسد برخورد کنیم؟ / 7 راهکار برای مقابله با ترس کودک از تاریکی
قاتلانی که 6 روز تمام با جسد در سطح شهر با ماشین دور دور می کردند!
منتخب روز   
طعم منحصر بفرد یک دسر پاییزی/ دسر نارنگی بدون نیاز به فر و قالب طرز تهیه کباب تابه‌ای مجلسی با سس مخصوص به روش رستورانی با نوستالژی‌ترین نوستالژی روز چه کنم؟/ آخ جون خانم رضایی خودش اومده واسه ما دهه شصتیا کارتون پخش کنه😍 نماینده مجلس: ویروس جدید چینی وارد کشور شده است؛ با مردم شفاف باشید / علائم ویروس چینی + ویدئو تکریم و قدردانی رهبر معظم انقلاب از والدین جانباختگان پرواز اوکراینی با کلماتی دلگرم‌کننده +ویدیو داغ‌ترین‌های روز/ از تازه ترین خبرهای شناسایی ویروس جدید در ایران تا صرافی های غیرمجاز رمز ارز که سرمایه مردم را به آتش میکشند شاخص آلودگی هوا امروز چهارشنبه 19 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها ابهامات و ادعای عجیب مسئولان مدرسه درباره گروگان‌گیری خانواده رشتی / گروگانگیرها با وثیقه آزاد شدند؟! جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 شیرینی بدون فر/ طرز تهیه چیز کیک نارنگی به روش قنادی+ فوت و فن شل نشدن چیزکیک حقوق زنان یا حقوق دلاری؟؛ چهره واقعی مسیح علینژاد را بهتر بشناسید+ویدیو ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟
آخرین ویدیو ها