پسوریازیس یک بیماری مزمن سیستم ایمنی بدن است که می تواند به دفعات عود کرده و موجب اختلال التهابی مشترک شود. این بیماری در مرحله اول، پوست را درگیر می کند.گفته می شود بیماری پسوریازیس دارای زمینه ژنتیکی قوی است و اغلب در افراد جوان دیده می شود. نشانه های این بیماری شامل ضایعات پوستی آریتماتو، علایم التهابی، پوسته پوسته و نقره ای شدن پوست و تکثیر کراتینوسیت است.
پسوریازیس یک بیماری خودایمنی است و نام آن از یک کلمه ی یونانی به معنای خارش گرفته شده است. این بیماری التهابی ظاهری پوسته دار و نازیبا به پوست می دهد. به این ترتیب که با افزایش تکثیر سلولی پوسته های ضخیمی روی پوست ایجاد می شود که قرمز و ملتهب هستند.
علت اصلی ابتلا به این بیماری همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد اما آنچه مشخص است عوامل ژنتیکی بیشترین تأثیر را در بروز آن دارند. متأسفانه این بیماری درمان قطعی ندارد و طول درمان آن با توجه به وسعت بیماری متفاوت است. درهرحال مبتلایان به این بیماری باید تمام تلاش خود را برای کنترل و تسکین علائم این بیماری انجام دهند. مواد غذایی متعددی هستند که باعث کاهش علائم پسوریازیس یا همان بیماری صدفی می شوند. علاوه بر این برای کنترل این بیماری لازم هست که از مصرف برخی مواد غذایی التهاب زا پرهیز کرد.
الکل: بسیاری از مبتلایان به پسوریازیس به این نکته رسیده اند که مصرف الکل به خصوص به مقدار زیاد، باعث شعله ور شدن پسوریازیس آنها و بدتر شدن شرایطشان می شود. مصرف الکل باعث خشک شدن بدن و پوست می شود و همین خشکی پوست سبب شعله ور شدن پلاک های خشک پسوریازیس می گردد.
نوشیدن مقدار کافی آب و پرهیز از مصرف مقادیر زیاد الکل و نوشیدنی های الکلی می تواند از بروز این مشکل جلوگیری کند. بسیاری از داروهایی که برای درمان پسوریازیس استفاده می شوند مانند آسیتریتین و متوترکسات، درون کبد پردازش می شوند و الکل برای کبد سم است، این یعنی مصرف مشروبات الکلی همزمان با مصرف دارو می تواند خطر بروز عوارض جانبی را افزایش دهد که برخی از آنها می توانند بسیار خطرناک باشند.
گوشت قرمز: گوشت قرمز حاوی چربی اشباع نشده به نام اسید آراشیدونیک است که می تواند علائم پسوریازیس را وخیم تر کند و به ترکیبات التهابی تبدیل شود.
محصولات لبنی: مانند گوشت قرمز، محصولات لبنی نیز حاوی اسید آراشیدونیک هستند. شیر گاو در این میان یکی از بزرگترین مجرمان است چرا که پروتئین کازئین دارد و منجر به التهاب می شود. زرده تخم مرغ نیز حاوی مقادیر بالای اسید آراشیدونیک است.
گیاهان تاجریزی: این گیاهان شامل فلفل، سیب زمینی سفید، بادمجان و گوجه فرنگی منجر به تشدید علائم پسوریازیس می شوند. این سبزیجات حاوی سولانین هستند؛ یک ترکیب شیمیایی که نشان داده شده باعث افزایش درد می شود.
میوه های خانواده مرکبات: گاهی اوقات یک واکنش آلرژیک می تواند منجر به تشدید علائم پسوریازیس شود. مرکباتی مانند گریپ فروت، پرتقال، لیمو، و لیموترش باعث واکنش های آلرژیک در برخی افراد می شود.
یبوست : عدم کارکرد صحیح سیستم دفع میتواند بجز مشکلات عدیده دیگر برای بدن بیماری پسوریازیس را تحت شعاع قرار دهد.
تهوع : این گزینه نیز مانند گزینه قبل اختلالی در سیستم گوارش است که در ارتباط مستقیم با بیماری پسوریازیس می باشد.
اختلال_خواب : تنظیم زمان کافی و مناسب برای خواب و کیفیت خواب مساله ای است که متخصصین و محققین برای کنترل پسوریازیس بی شک آنرا برای ما تجویز میکنند
اختلالات-پوستی: این گزینه را نیازی نیست بعد از مصرف دخانیات به انتظارش بنشینیم ، بلکه در حالت عادی خودمان دچارش هستیم پس نباید با دست خود باعث تشدید و فعالیت بیشترش باشیم.
مشکلات_تنفسی: این گزینه واضح و مبرهن ترین پیامد مصرف دخانیات است و با وجود شرایط جسمی ما ،بسیار غیر منطقی است که مشکل دیگری به مشکلات خودمان اضافه کنیم.
بیماری_دهان_دندان : این گزینه به طور مستقیم میتواند سلامت قلب و سیستم گوارش ما را تهدید کند.
تغییر_وزن و عدم تناسب اندام : همواره تغییر وزن نشان از مشکلات جسمی دارد همانطور که اضافه وزن را باید درمان کرد کاهش وزن را نیز باید بسیار جدی گرفت، مصرف دخانیات متاسفانه عاملی برای بهم خوردن تناسب بدن میباشد.