از خواص نوشیدن آب کدو حلوایی چه میدانید؟
- آب کدو حلوایی یکی از خوشمزه ترین نوشیدنی های موجود می باشد که از خواصی خاص برخوردار است.
- برای افرادی که از سنگ های کلیه و سنگ کیسه صفرا رنج می برند، مصرف روزانه آب کدوحلوایی به مدت ۱۰ روز پیشنهاد می شود، در طی این دوره ه کافی است هر روز ۳ مرتبه و در هر وعد نصف لیوان آب این میوه را میل نمایید.
- با نوشیدن ۱ لیوان عصاره کدو حلوایی با بیماری صبحگاهی (تهوع، بدحالی، بی حالی) که بخصوص در میان زنان باردار شایع است خداحافظی کنید.
- توصیه پزشکان جهت نوشیدن آبمیوه کدو حلوایی به بیماران مبتلا به هپاتیت ویروسی سابقه دیرینه ای دارد.
- مواد فعال بیولوژیکی موجود در این عصاره همانند یک پاک کننده طبیعی کبد عمل می کند. آبمیوه کدو حلوایی، قادر به پاکسازی مواد زائد تجمع یافته در رگ ها است.
- و به طور خیلی موثری احتمال بیماری و حمله قلبی را کاهش می دهد. محتوای آنتی اکسیدانی بالای این عصاره نیز مانع از خشک شدن و سخت شدن دیواره رگ ها می شود.
- ویتامین C و سایر مواد معدنی موجود در این آبمیوه باعث افزایش کارایی سیستم ایمنی شده و بدن را در مقابل بیماری های ویروسی محافظت می کند.
- کدو یکی از بهترین گزینه ها از خانواده سبزیجات برای شروع تغذیه تکمیلی کودکان است شما از ۶ ماهگی می توانید این خوراکی ارزشمند را در برنامه غذایی کودک عزیزتان بگنجانید.
- برای افرادی که از سنگ های کلیه و سنگ کیسه صفرا رنج می برند، مصرف روزانه آب کدوحلوایی به مدت ۱۰ روز پیشنهاد شده است در طی این مدت هر روز ۳ مرتبه و در هر وعده کافی است نصف لیوان آب این میوه را میل نمایید.
- سیستم رودهبه علت دارا بودن خاصیت ملینی که دارد به درمان یبوست و کاهش حرکات روده بزرگ کمک می کند.
- پکتین و فیتواسترول های موجود در عصاره این میوه عامل موثری در کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد خون) و نیز فشارخون می باشد.
- در هنگام افزایش حرارت بدن (ناشی از محیط یا استرس یا مصرف مواد غذایی با طبیعت گرم) مصرف ۱ لیوان آبمیوه آن توصیه شده است و به سرعت حرارت بدن را تنظیم می کند.
- با نوشیدن ۱ لیوان عصاره کدو حلوایی با بیماری صبحگاهی (تهوع، بدحالی، بی حالی) که بخصوص در میان زنان باردار شایع است خداحافظی کنید.
- توصیه پزشکان جهت نوشیدن آبمیوه کدو حلوایی به بیماران مبتلا به هپاتیت ویروسی سابقه دیرینه ای دارد.
- آبمیوه کدو حلوایی، قادر به پاکسازی مواد زائد تجمع یافته در رگ ها است و به طور خیلی موثری احتمال بیماری و حمله قلبی را کاهش می دهد. محتوای آنتی اکسیدانی بالای این عصاره نیز مانع از خشک شدن و سخت شدن دیواره رگ ها می شود.
- آبمیوه کدو حلوایی دفع مواد سمی را از سیستم کلیوی سرعت می بخشد خاصیت درمانی آن به نحو موثری در درمان زخم ها و تنظیم اسیدیته خون ثابت شده است.
- ویتامین C و سایر مواد معدنی موجود در این آبمیوه باعث افزایش کارایی سیستم ایمنی شده و بدن را در مقابل بیماری های ویروسی محافظت می کند.
- محتوای بالای ویتامین C و ویتامین E و بتاکاروتن کدو حلوایی، شما را جوان تر و شاداب تر با پوستی شفاف تر نشان خواهد داد.
- تحقیقات زیادی تأثیر آب کدو حلوایی را در رفع بی خوابی ثابت کرده اند.
- بعضی پزشکان نوشیدن یک لیوان آن را به همراه عسل برای داشتن اعصابی آرام توصیه می کنند.
- ترکیب آن با موادی نظیر عسل، ماست، لیمو و روغن های گیاهی باعث آب رسانی پوست شده و مواد مغذی مفیدی را برای هر نوع پوست تأمین می کند.
- به علت دارا بودن مخلوطی از آنتی اکسیدان ها و بخصوص ویتامین A,C و روی خاصیت التیام بخش فوق العاده ای دارد بطوریکه محل نیش حشرات و التهابات ناشی از سوختگی سطحی را به راحتی تسکین می بخشد.
- تجربه نشان داده است عصاره کدو حلوایی مو های خشک و آسیب دیده را به خوبی ترمیم می کند.
- با خوردن تنها نصف فنجان آب کدو حلوایی در روز می توانید از تمام منافع آن بهره مند شوید.
- محتوای بالای ویتامین A این آبمیوه به همراه پتاسیم زیاد آن، باعث رشد بهتر مو می شود. عصاره کدو حلوایی یک ماده موثر برای درمان ریزش مو است.
کدو غذای تکمیلی کودک
کدو یکی از بهترین گزینه ها از خانواده سبزیجات برای شروع تغذیه تکمیلی کودکان است شما از ۶ ماهگی می توانید این خوراکی ارزشمند را در برنامه غذایی کودک عزیزتان بگنجانید. متخصصین می گویند: به خاطر ذخایر ارزشمند غذایی، مصرف آن باعث افزایش سیستم ایمنی کودکان می شود. جهت آماده سازی می توانید کدو را به صورت مکعب های کوچک برش زده داخل قابلمه سربسته به همراه کمی آب به مدت نیم ساعت حرارت دهید تا بخارپز شوند سپس آن را پوره کرده به کودک بدهید. می توانید بعضی اوقات آن را با پوره سیب نیز مخلوط نمایید. سایر مواد غذایی نظیر موز، سیب زمینی پخته، هویج، برنج، عدس، مرغ، ماست نیز گزینه های مناسبی برای پوره مخلوط کدو می باشند.
مضرات آب کدو حلوایی
آب کدو حلوایی در کنار خواص فراوانی که دارد، اگر در مصرف آن زیاده روی کنید عوارضی جدی به همراه خواهد داشت. برخی از مضرات کدو تنبل شامل موارد زیر می شود:
- مشکلات گوارشی: در صورت زیاده روی در مصرف کدو حلوایی یکی از مضرات کدو حلوایی ابتلا به بیماری های شکمی مانند شکم درد، سوزش سردل، گاز معده و نفخ روده است.
- آلرژی و حساسیت: کدو تنبل به ندرت ایجاد حساسیت یا آلرژی می کند اما ممکن است برخی افراد پس از مصرف کدو حلوایی دچار آلرژی یا حساسیت شوند. اگر پس از مصرف کدو تنبل با علایم خاصی روبرو شدید حتما به پزشک مراجعه نمایید.
- افزایش وزن: خوردن منظم کدو حلوایی برای افرادی که در رژیم کاهش وزن هستند، بسیار مفید است ما اگر از خود کدو حلوایی یا تیموتی اش به همراه شکر زیاد مصرف کنید، این کار باعث افزایش وزن می شود.
- هیپوگلیسیمی: کدو تنبل برای بیماران دیابتی مفید است. مصرف کدوتنبل در یک میزان منظم میزان جذب قند در جریان خون را کاهش می دهد و این کمک به کنترل دیابت کمک می کند. اما اگر در مصرف آن زیاده روی شود، باعث افت قند خون یا هیپوگلیسمی می شود که نشانه های بدون گیجی،گرسنگی شدید،عرق زیاد دارد.
افت فشار خون: مصرف منظم کدو حلوایی در حفظ کنترل فشار خون بسیار موثر است و در نتیجه خطر فشار خون بالا یا فشار خون بالا را کاهش می دهد. اما مصرف بیش از حد از کدو حلوایی می تواند منجر به افت شدید و ناگهانی فشار خون شود.
- همچنین مصرف کدو حلوایی برای کسانی که مزاج سرد دارند چندان مناسب نیست. در صورت مصرف حتما باید کدو حلوایی را بادمصلح آن مصرف کنند. از دیگر مضرات کدو حلوایی این است که در صورت زیاده روی زیاده روی در مصرف کدو حلوایی باعث کاهش حجم مایع حاوی اسپرم در مردان می گردد.در مصرف مقادیر زیاد تخم کدو حلوایی، بایستی مراقب اختلالات الکترولیتی ایجاد شده در بدن بود.
طبع آب کدو حلوایی
طبیعت و مزاج کدو حلوایی سرد و تر می باشد. کدو تنبل سرشار از ویتامین A، نیاسین، تیامین، ریبوفلاوین، پانتوتنیک اسید، ویتامین B6، فولات، ویتامین E، ویتامین C، پتاسیم، منگنز، مس، آهن، منیزیم و فسفر است.کدو تنبل میوه ای از خانواده ی کدو ها به رنگ زرد یا نارنجی است که مزه ای شیرین داشته و بومی آمریکای شمالی می باشد.