دلایل تاری دید چیست؟
بیماری ام اس
بیماری ام اس که یک بیماری سیستم عصبی است، بیشترین تاثیر را بر عصب بینایی چشم دارد و منجر به تاری دید می شود.
ام اس بیماری ای است که تمام قسمت های مغز و اعصاب را درگیر می کند. بیشترین تاثیر این بیماری در افراد جوان درگیر کردن عصب بینایی چشم است که کاهش قدرت دید فرد را به دنبال دارد.
قدرت بینایی فرد مبتلا به ام اس در عرض چند هفته ممکن است به شدت کاهش یابد. تاری دید ناشی از بیماری های اعصاب به این صورت است که فرد نمی تواند به راحتی مطالعه کند، شفافیت دید کاسته می شود و به دنبال از بین رفتن قسمتی از میدان دید، قدرت بینایی فرد کاهش می یابد. در واقع تاری دید ناشی از ام اس، به این صورت است که فرد احساس می کند، اشیا را از پشت شیشه ی مات می بیند و این حالت، برای ۲۴ ساعت طول می کشد.
دیابت
اگر قند خونتان به درستی کنترل نشده باشد، مایعات وارد عدسی چشم می شوند و آن را متورم می کنند. این اتفاق معمولا وقتی می افتد که هنوز «دیابت» در شما تشخیص داده نشده یا درمان خود را تغییر نداده اید، مثلا تزریق انسولین را آغاز نکرده اید. وقتی قند خون به حالت طبیعی بازگردد عدسی چشم هم به حالت طبیعی بر می گردد. مبتلایان به دیابت Diabetes بیشتر در معرض مشکلات چشمی هستند. به همین علت می بایست هر ساله مورد معاینه کلی قرار بگیرند.
آب مروارید
آب مروارید یعنی کدورت در لنز طبیعی چشم که پشت عنبیه و مردمک قرار گرفته است. لنز طبیعی چشم حدودا از ۶۵ درصد آب و ۳۵ درصد پروتئین ساخته شده که پروتئین ها نیز طوری قرار گرفته اند که لنز را شفاف نگه دارند و اجازه ی عبور نور از آن ها داده شود اما با بالا رفتن سن، بعضی از این پروتئین ها ممکن است به هم فشرده شده و شروع به ایجاد مناطقی کدر در لنز کنند که این امر به بروز آب مروارید منجر می شود.آب مروارید سبب می شود رنگ ها محو دیده شوند، دید شب با سختی همراه باشد و چشم به تشعشع نور حساس شود. عینک ها و لنزهای مخصوص به بهبود دید کمک می کنند. گاهی برای جایگزینی عدسی کدر با یک عدسی مصنوعی عمل جراحی انجام می شود.
ضعیف شدن چشم
وقتی احساس می کنیم چشم هایمان ضعیف شده است، شاید افزایش نمره عینک بهترین راه حل برای رفع مشکل باشد، وقتی بیمار چشمش تار می بیند اگر چشمانش را تنگ کرد و نقطه ای که تار می دید شفاف شد، او مشکل عیوب انکساری دارد و با تجویز عینک یا اعمال جراحی مشکل او حل می شود که صد البته تشخیص قطعی با چشم پزشک است.
التهاب چشم
ممکن است بافت چشم در اثر پاشیدن یا کوبیده شدن چیزی متورم شود یا اینکه «ویروس هرپس» از یک تبخال به چشم منتقل شود. خوابیدن با لنز، تمیز نکردن دقیق لنز چشمی یا دور نینداختن آنها به هنگام اتمام دوره مصرف، می تواند عفونت را به چشم منتقل کند. بیماری های سیستم ایمنی مثل پسوریازیس، بیماری التهابی روده و آرتریت روماتویید که روی بخش های دیگر بدن تاثیر می گذارند هم می توانند باعث التهاب چشم ها شوند.
بیماری های تیروئیدی
در بیماری های تیروئیدی نیز چشم ها دچار ضعف و آستیگماتیسم می شود.
تومور مغزی
آسیب مغزی باعث گسیختگی اطلاعات ارسالی از چشم به مغز می شود. تومور مغزی بسته به اندازه آن می تواند روی توانایی دیداری افراد اثر بگذارد. دوبینی یکی از نتایج تورم مغز یا تورم غشای در بر گیرنده آن است –«انسفالیت» یا «مننژیت». اغلب این عارضه ها در اثر عفونت پدید می آیند. تاری دید می تواند خبر از بروز سکته مغزی بدهد، البته بیشتر مردم چنین علایم هشداری را نمی شناسند.
میگرن
برای بیشتر افراد میگرن چیزی بیشتر از یک سردرد وحشتناک است. نشانههای دیگری از جمله تاری دید و حساسیت به نور، هنگام بروز میگرن دیده میشوند. این نشانهها ممکن است حتی پیش از آغاز موج اصلی میگرن شروع شوند و تا پایان میگرن هم تسکین نیابند.
درمان ضعیفی چشم با مواد خوراکی
سیر: این ماده غذایی بسیار مفید برای طعم دادن به مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. سیر علاوه بر بهبود جریان خون، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای بینایی مفید است.سیر، گوگرد فراوانی دارد که به تولید آنتی اکسیدان ها و در نتیجه حفاظت از عدسی چشم ها کمک می کند.
تخم مرغ: تخم مرغ، بخصوص زرده آن، مواد مغذی فراوانی دارد که برای چشم ها و سایر اندام های بدن مفید است. هر چه رنگ زرده تخم مرغ پررنگ تر باشد، مواد مغذی آن بیشتر است.
سبزیجات برگ سبز: سبزی هایی از جمله بروکلی و اسفناج که در گروه سبزیجات برگ سبز قرار می گیرند، با دارا بودن مقادیر فراوانی ویتامین های A ، B 12 ، C و کلسیم بسیار مفیدند. اسفناج مملو از آنتی اکسیدان هایی از قبیل لوتئین است که به تقویت بیناییکمک می کند.
ماهی سالمون: این ماهی حاوی ویتامین های A و D و مهم تر از همه مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا 3 است. این مواد مغذی از طریق تقویت قدرت مغزی باعث بهبود دید افراد می شود.
شکلات تلخ: افزودن شکلات تلخ به رژیم غذایی، مصرف مقدار فلاونوئیدها را در بدن افزایش می دهد که از عروق خونی چشم ها محافظت می کند و با بالا رفتن سن و ضعیف شدن چشم ها، سلامت عدسی و قرنیه همچنان حفظ می شود.
هویج: هویج مشهورترین میوه ای است که با تقویت بینایی ارتباط دارد. علاوه بر هویج، بسیاری از سبزیجات و میوه های زرد و نارنجی رنگ حاوی بتاکاروتن هستند که برای سلامت شبکیه مفیدند و از آسیب های چشمی ناشی از نور خورشید جلوگیری می کنند. این میوه مقادیر بسیاری ویتامین C ، A و E دارد که خطر ابتلا به آب سیاه را کاهش می دهد. همچنین هویج و سبزیجات برگ سبزی از جمله اسفناج و کلم برگ مقادیر بسیاری آنتی اکسیدان لوتئین دارد که در تقویت دید بسیار مفید است.
آووکادو: این میوه مانند اسفناج غنی از آنتی اکسیدان است و بیش از هر میوه دیگری لوتئین دارد. لوتئین علاوه بر این که نقش مهمی در بهبود بینایی ایفا می کند، خطر آب مروارید را کاهش می دهد.
محققان همچنین افراد را از مصرف برخی مواد منع می کنند. موادی همچون شکر، غذاهای حاوی قند، پاستا، نان و غلات، چربی های ترانس و آرد تخلیص شده که مصرف بیش از حد آنها به بروز آب سیاه منجر می شود.
رژیم غذایی متعادل و غنی از سبزی و میوه و خودداری از مصرف موادی مانند چربی های اشباع تأثیر بسزایی در تقویت بینایی افراد دارد. علاوه بر مصرف انواع ویتامین ها، برخی مواد معدنی از قبیل روی و سدیم نیز در تقویت چشم موثر است.
سخن پایانی
بیشتر افرادی كه تاری چشم دارند با تجویز عینك مشكلشان حل میشود و تعدادی افراد هم که مشكل التهاب بینایی دارند مشخص شده در 75 درصد موارد، این افراد به بیماری MS دچار شدهاند كه درمان خاص خود را دارد.و باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند. اما نكته مهم آنكه باید بدانیم كه هر التهاب عصب بینایی نشانه MS نیست. اما در 25 درصد موارد هم، طول درمان فرد كوتاه است. و با مراجه سریع به پزشک می توان راههای درمان آن را پیدا کرد و از بروز مشکلات جدی جلوگیری کرد.
3 سال پیش