ايمپلنت ، دنداني مصنوعي است که همانند دندان طبيعي ، به کمک به يک ريشه ( پايه اي از جنس مغز تيتانيوم ) به استخوان فک جوش خورده ، متصل مي شود . ايمپلنت هاي دنداني به دلايل زير ، جايگزين هاي مناسبي براي دندانهاي مصنوعي محسوب مي شوند در واقع نوعی روکش دندان می باشد.
زيبايي : ايمپلنت ها واقعاً مانند يک دندان طبيعي اند . از آنجا که اين دندانها به استخوان فک پيوند مي شوند . ظاهري کاملاً شبيه دندان طبيعي خواهند داشت ، از طرفي از تحلیل استخوان دندان و تحليل لثه ها نيز جلوگيري خواهد شد . همچنین نیاز به سفید کردن دندان ها وجود نخواهد داشت.
معمولا هزینه سفید کردن دندان در افراد متفاوت است. بنابراین نمی توان قیمت سفید کردن دندان را بطور دقیق تخمین زد. برای آگاهی از هزينه سفيد كردن دندان با ليزر می توانید به کلینیک مورد نظر مراجعه کنید. مقدار هزینه بلچینگ دندان پس از معاینه اولیه به اطلاع شما خواهد رسید.
حفظ ساير دندانها : براي جايگزين کردن دندانها به کمک بريجها ، دندانهاي سالم دو طرف نيز تراشيده شده و به زير روکش خواهند رفت ، اما ايمپلنت هاي دنداني بدون ارتباط به دندانهاي کناري ، مستقيماً به استخوان فک متصل و موجب بستن فاصله بین دندان خواهد شد . روش دیگر برای زیباسازی دندان از روکش ها غیر از ایمپلنت، تقبل هزینه لامینیت دندان است که دندان تخریب شده را می تواند ترمیم کند.
قبل از جراحی ایمپلنت دندان
- دندانپزشک معالج پیش از انجام هر کاری به مراجعه کننده توضیح می دهد که چگونه برای درمان آماده شود.
- تشکیل پرونده دندانپزشکی، قبل از انجام هر درمانی پرسشنامه ای راجع به شرایط پزشکی خاص در اختیار شما قرار خواهد گرفت، لطفا آنرا کامل و دقیق پر کنید و اگر مطلب مهمی وجود دارد که در پرسشنامه نیست حتما آنرا با دندانپزشک خود در میان بگذارید. میزان موفقیت آن با در نظر گرفتن و انجام دقیق همه این مراحل درمان برای بسیاری از افراد بدون خطر خاصی، بالا خواهد بود.
- قبل از انجام عمل نیاز به معاینه لثه ها و اطمینان یافتن از سلامتی کامل آنها وجود دارد، همچنین هر گونه عفونت یا پوسیدگی در لثه و دندانهای مجاور محل قرار گیری ایمپلنت نیز باید به طور کامل درمان شود.
- بعد از اطمینان از سلامت کامل بافتهای دهانی ناحیه جراحی و اطراف آن نیاز به تهیه یک اسکن رادیوگرافی مخصوص ایمپلنت (اصطلاحا CBCT یا DVT نامیده میشود) از محل میباشد که توسط مراکز رادیولوژی تخصصی فک و صورت قابل تهیه است.این اسکن معمولا به همراه یک ریپورت و CD تهیه میشود.
- دندانپزشک به کمک آنها ارتفاع و ضخامت استخوان و نیز سایر موارد مهم مانند محل عبور اعصاب مهم، سینوس ها و … را بررسی میکند و بهترین سایز و محل قرار گیری ایمپلنت دندان را مشخص میکند.
- آخرین مسئله ای که قبل از جراحی ایمپلنت دندان باید مورد توجه قرار گیرد اینست که در شرایط پزشکی خاص ( فشار خون بالا، سابقه سکته قلبی یا مغزی ، سابقه پیوند عضو و …) گاهی نیاز به دریافت داروی خاص یا تغییر در دوز داروهای دریافتی فعلی بیمار وجود دارد و در مواردی که شخص به دلیل بیماری زمینه ای (مثل مشکلات قلبی) تحت نظر پزشک دیگری قرار دارد نیاز به مشورت با پزشک مربوطه نیز وجود دارد.
مراقبتهای بعد از جراحی ایمپلنت
نکاتی مفید برای بالا بردن میزان موفقیت درمان
- پس از کاشت ایمپلنت به مدت 1 روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری کنید.
- شستن دهان تا 8 ساعت بعد از عمل جراحی توصیه نمی شود.
- بهتر است روز بعد از عمل جراحی، از دهان شویه استفاده شود. بهترین محلول برای شستشوی دهان کلرهگزیدین روزی 3 مرتبه باشد.
- نوشیدن پس از جراحی به راحتی امکان پذیر است ولی در مورد خوردن، باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد.
- ایمپلنت های دندانی نیز همانند دندان طبیعی به مراقبت نیاز دارند. زیرا پلاک های میکروبی باعث عفونت لثه می شوند. بنابراین، توصیه می شود از برس های بین دندانی، نخ دندان، مسواک و ترجیحا خمیردندان های مخصوص ایمپلنت استفاده گردد.
- افرادی که از ایمپلنت استفاده می کنند باید از کشیدن سیگار، خوردن قهوه و نوشیدن چای در سه روز اول پرهیز کنند.
- به طور کلی استفاده از سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهند.