بسیاری از دفورمیتی هایی که در پای کودکان وجود دارد با مداخلات ارتوز قابل درمان می باشد. این مداخلات شامل انواع وسایل کمکی (بریسها ) و کفش و کفی طبی می باشد.یک پای بدشکل، بیومکانیک تمام مفاصل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. قطعا راه رفتن با یک پای بدشکل می تواند صدمات جبران ناپذیری به مفاصل وارد کند. زانو ها، هیپ و ستون مهره ها به طور مستقیم تحت تاثیر کف پا قرار میگیرند. با کفش ارتوپدی می توان به طور ایده آلی انحرافات و بدشکلی های پا را مهار کرد.مداخلات حوزه کفش ارتوپدی در صورتی که در سن مناسب و طی یک دوره درمان درست و دقیق انجام گیرد می تواند بسیار موثر باشد.
ویژگی های کفش ارتوپدی
- باید به صورت ساق بلند باشد
- دیواره های جانبی محکم
- رویه فضادار جهت اعمال کفی
- قسمت پنچه باید پهن و فضادارباشد
- دارای پاشنه باشد
- زیره کفش قابلیت اعمال مداخلات ارتوپدی را داشته باشد
علت مشکلات پا در کودکان
شرایط ایجاد شده
ناهنجاری های ایجاد شده در پا، مچ پا و انگشتان پا ممکن است ناشی از:
- تروما (آسیب) در صفحه رشد
- تروما (آسیب) سطح مفصل
- سوء شکستگی
- ناهنجاری های عضلانی (دیستروفی عضلانی، بیماری چارکوت ماریا دندان، بند ناف، عفونت اسپاسم یا تومورها)
شرایط مادرزادی
اختلالات مادرزادی پا، مچ پا و انگشتان پا علت ژنتیکی دارد. در حالی که بسیاری از این موارد از بدو تولد مشهود است، برخی نیز ممکن است تا بزرگسالی قابل تشخیص نباشند. سایر اختلالات اندام های تحتانی دارای علائم اختلالات پیچیده و چند سیستمی است.
کاربردهای کفش طبی کودکان
مشکلات شایع پا در کودکان ممکن است با استفاده از کفش های طبی برای کودکان درمان شود. کف پای صاف که به کمبود قوس کف پا اشاره دارد، می تواند توسط یک جفت کفش طبی مناسب درمان شود. راه رفتن در کودکانی که سه سال و بالاتر دارند می تواند با استفاده از فیزیوتراپی و کفش طبی بچگانه اصلاح شود. تو رفتگی پنجه پا که به نام پای کبوتران نیز شناخته می شود، اگرچه به عنوان یک اختلال در نظر گرفته نمی شود اما ممکن است با پوشیدن کفش هایی که پنجه محکم و کفی نرم دارند، به راحتی اصلاح شود. همچنین کودکانی که مبتلا به زانوی ضربدری هستند، می توانند کفش طبی کودکان استفاده کنند.
اگر فرزند شما مشکلات خاص پا را تجربه می کند، خرید یک جفت کفش طبی بچگانه برای او می تواند یک پس انداز برای شما ممحسوب شود. اگر کودک شما از درد پا یا مچ پا شکایت دارد، باید ابتدا توسط یک پزشک معاینه شود تا تشخیص دهد که آیا نیاز به پوشیدن کفش طبی دارد یا خیر.
پزشک متخصص پا می تواند به بهترین شکل تشخیص دهد که درد از کجا ناشی می شود و موثرترین راه درمان را برای آن ارائه می دهد. همچنین باتوجه به یافته های خود، به احتمال زیاد به شما نسخه ای می دهد که شامل یک جفت کفش طبی برای کودکان است. کفش های طبی برای بچه ها ابزاری هستند که برای اصلاح مشکلات خاص پا یا مشکلات مربوط به راه رفتن از جمله کف پای صاف، پای کبوتران، راه رفتن روی پنجه، زانوی ضربدری و پای پرانتزی استفاده می شود.
انواع کفش طبی کودکان
کفش پیاده روی
انواع خاصی از کفش ها برای سن کودک مناسب هستند. نوزادان و کودکانی که چهار دست و پا راه می روند نیازی به کفش ندارند. این کودکان به چکمه یا کفش پیش از راه رفتن احتیاج دارند که پای آن ها را تحت فشار قرار ندهد. کفش باید انعطاف پذیر باشد نه اینکه تکیه گاه سفت و سخت داشته باشد. همچنین بسیار مهم است که کفش مانند شکل پای کودک باشد. عملکرد کفش در این سن گرمی و محافظت از پا است.
کفش کودک نو پا
یک کفش سبک را برای کودکان در این سن انتخاب کنید که انرژی زیادی را برای راه رفتن مصرف می کنند. یک کفش چرمی یا چرم فوم ایمن تر است، روی پا می ماند و برای پاهای کوچک مناسب تر است. کودکان نو پا می توانند در محیطی محافظت شده مانند داخل منزل پابرهنه راه بروند.
کفش کودکان در سنین مدرسه
سبک و کفش مناسب برای کودکان در سن مدرسه بسیار مهم است. عملکرد اصلی این کفش ها جذب و محافظت از شوک است. کودکان در این سن می توانند کفش های مختلفی از جمله کفش ورزشی، صندل، کفش پیاده روی و غیره را انتخاب کنند. برای جلوگیری از آسیب دیدگی، پوشیدن کفش متناسب با فعالیت بسیار مهم است. به دنبال کفش هایی با تهویه مناسب باشید که فضای زیادی را برای رشد پای فرزندتان فراهم می کنند.