پستانک ها مانند جادو عمل می کنند؛ استفاده از آنها آسان، سریع بوده در اکثر موارد موجب قطع شدن گریه نوزادان می شوند. هیچ شکی نیست که پستانک ها می توانند نوزادان را آرام کنند خصوصا در صورتی که نوزاد احتیاج شدید به مکیدن چیزی داشته باشد ولی هنوز نداند چگونه انگشت خود را درون دهان کند. به طور کلی والدین باید اطلاع کافی از نحوه آشنا کردن فرزندشان با پستانک، روش صحیح استفاده و گرفتن آن از وی را داشته باشند.
پستانک ارتودنسی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
این نوع پستانک برای پیشگیری از کج شدن دندان ها، مشکلات بایت و دیگر مشکلات ارتودنسی طراحی شده و بهترین نوع پستانک برای نوزاد محسوب می شود. شکل پستانک ارتودنسی در بالا گرد و در قسمت پایین صاف می باشد. این پستانک مخصوص حفاظت از شکل کام و فک طراحی شده و دقیقا شکل نوک سینه مادر را دارند و طی مکیدن نوزاد، فشار را از لثه ها و دندان های در حال رشد برمی دارند.
مطالعات نشان داده اند که پستانک های ارتودنسی در مقایسه با پستانک های نوک گرد قدیمی، کمتر موجب مشکلاتی نظیر اُپن بایت و اُور بایت می شوند. حتی اگر پستانک فرزندتان، پستانک ارتودنسی باشد، بهترین اقدام علیه آسیب های دهان و دندانی محدود کردن زمان استفاده از آن، و گرفتن پستانک پس از یک تا دو سال می باشد.
انواع پستانک ارتودنسی چگونه است؟
پستانک ارتودنسی همانند دیگر لوازم بهداشتی عرضه شده در بازار دارای انواع مختلفی هستند. پستانک ارتودنسی دایره ای شکل، پستانک ارتودنسی بادامی شکل، پستانک ارتودنسی معمولی از جمله از انواع مختلف پستانک ارتودنسی هستند.تمامی موارد ذکر شده بالا بر اساس علم دندانپزشکی و ساختار دهانی نوزادان طراحی و ساخته شده است. اما پستانک ارتودنسی بادامی شکل در بین مردم از محبوبیت بیشتری برخوردار است چرا که ساختار آن ها با کام دهانی نوزادان مطابقت دارد. و علاوه بر این استفاده آن برای نوزادان بسیار راحت تر بوده و هیچ فشاری به سفق دهان و لثه نوزاد به وجود نمی آید. همچنین استفاده از پستانک ارتودنسی هیچ تاثیر منفی بر روی رویش دندان های نوزاد ندارد. اما با این حال بهتر است مصرف پستانک ارتودنسی تا زمان شیرخواری نوزاد به طول بیانجامد و پس از آن بهتر است که مصرف پستانک قطع شود. توجه داشتید باشید که ترک عادت پستانک از نوزادان خیلی راحت تر از ترک عادت مکیدن انگشت است.نکته دیگری که در استفاده از پستانک ارتودنسی باید در نظر بگیرید این است که به هنگام خرید حتما به تاریخ انقضای آن توجه کنید. اگر از تاریخ انقضای پستانک گذشته بود حتما باید از مصرف آن خودداری کنید و دور بیاندازید.
نکات بهداشتی در رابطه با پستانک ارتودنسی چیست ؟
پستانک ارتودنسی به منظور آرام کردن کودک استفاده می شود و ممکن است در طول روز بیش از ساعت ها در دهان نوزد قرار داشته باشد از همین رو بهتر است برای کودکان زیر 6 ماه هر روز تمیز شوند. جوشاندن پستانک راه مناسبی برای تمیز نگهداشتن پستانک است.نباید پستانک را طعم دار یا با شیرین کننده ها شیرین کرد. برخی از مادران عادت دارند تا با انواع شیرینی جان یا عسل پستانک را شیرین کنند اما این کار باعث رسیدن آلودگی به نوزاد می شود.برای حفظ دهان و دندان نوزاد بهتر است از پستانک ارتودنسی بجای پستانک معمولی استفاده کنید، زیرا طراحی پستانک ارتودنسی به گونه ای است که آسیبی به سقف دهان و دندان های نوزاد نمی زند.
سن گرفتن پستانک از کودک
در برخی موارد؛ کودکان به نوبه خود تصمیم می گیرند که دیگر از پستانک استفاده نکرده و آن را کنار گذارند. در این صورت شما مادر بسیار خوش شانسی هستید. در غیر این صورت، زمانی خواهد رسید که مجبورید با آغاز فرآیند از شیر گرفتن، پستانک را نیز از وی بگیرید. شاید برای بسیاری سوال باشد که چگونه پستانک را از نوزاد بگیریم.اما روش های هر مادر به علت شناخت کودک خود متفاوت است. بهتر است این کار را در تولد دو سالگی کودک و به عنوان جشن بای- بای برای وی برگزار کنید. ممکن است کودکتان ابتدا چند روزی گریه کند اما سپس راه دیگری برای تسکین خود پیدا خواهد کرد.
نکات مهم
- این پستانک ها به اصلاح یا جلوگیری از مشکلات دندان ها کمک می کنند و از پستانک های سنتی گرد قدیمی بسیار بهترند.
- بعد از یک سالگی هرگز اجازه استفاده از پستانک را به کودک خود ندهید.
- ترک این پستانک ها از ترک مکیدن انگشت برای کودکان بسیار ساده تر است.
- چه بخواهید و چه نخواهید کودک شما به احتمال زیاد تحت تاثیر همسالان خود عادت های مکیدن را ترک میکند.
انگشست شست و پستانک
طبق نتایج مطالعات آکادمی دندانپزشکی کودکان در آمریکا استفاده از پستانک بهتر از خوردن شست توسط کودکان می باشد، زیرا ترک عادت آن آسان تر است.بعلاوه، از نظر این آکادمی استفاده از پستانک در هنگام خواب و در طول سال اول زندگی کودک، از بروز سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) نیز جلوگیری می کند.استفاده از پستانک در خلال دو تا چهار سالگی می تواند تاثیر بدی روی شکل دهان و نحوه قرار گیری دندان های کودک داشته باشد. اگر کودک شما عادت های مکیدن خود را تا قبل از در آمدن دندان های دائمی اش ترک کرد میتوان به فرایند اصلاح خودکار گاز گرفتن او امید داشت.اکثر کودکان عادت های مکیدن خود را متاثر از گروه همسالان خود متوقف می کنند، زیرا حتی در 3 سالگی نیز کودکان تاثیر شدیدی از همسالان خود میگیرند. ممکن است فرزند شما در خلوت هنوز هم از عادات مکیدن به عنوان راهی برای خوابیدن یا آرام شدن استفاده کند، اما در نهایت عادت خود را متوقف خواهد کرد.