شامپو مخصوص کاشت مو باید چه ویژگی هایی داشته باشد ؟
چه شامپو یی بعد از کاشت مو استفاده شود و اینکه شامپوی مخصوص کاشت مو کدام است و آیا برای فولیکول های موهای کاشته شده مفید هستند یا خیر، مسئله ایست که با بررسی موارد زیر تا حد امکان سعی می کنیم آنرا پاسخ دهیم:
– فرمولاسیون شامپو (فرمول شیمیایی و ترکیبات شامپو)
– داشتن قابلیت کاهش سوزش و یا خارش تارموهای کاشته شده، ضدعفونی کننده، کاهش دهنده التهاب.
– داشتن حالت آنتی اکسیدانی و یا ترکیبات لیپوزیمی برای مو
– تنظیم چربی سر و جلوگیری از ایجاد شوره در پوست سر
– میزان PH شامپو کاشت مو
این موارد بسیار مهم هستند و در صورتی که افرادی که کاشت مو بر روی سرشان انجام شده، سر خود و به دلخواه شامپویی را مورد استفاده قرار دهنده، ممکن است این امر موجب شود که مجددا دچار ریزش مو شوند ویا موهای کاشته شده به درستی رویش نداشته باشند. بنابراین در مورد نوع شامپو و همچنین نحوه شستشوی سر و اینکه دقیقا چند روز بعد از عمل، می توانید شروع به شستن و استحمام کردن بعد از کاشت مو بکنید، با پزشک خود مشورت کرده و از وی راهنمایی های لازم را بخواهید.
این نکته را به یاد داشته باشید که با عمل هایی مانند عمل ترمیم مو و یا عمل کاشت مو تنها نیمی از راه را طی کرده اید. نکته مهم اینجاست که مراقبت های بعد از کاشت مو را هم به درستی انجام دهید و با شستشوی درست و بهترین شامپو بتوانید در دراز مدت از داشتن موهای کاشته شده لذت ببرید و مجددا دچار ریزش موهای سر نشوید. البته این نکته را هم فراموش نکنید که معمولا پزشکان برای موهای افرادی که این عمل ها بر روی سرشان انجام شده بنا به جنس موی سر و شرایط دیگر آنها ممکن است شامپوهایی متفاوت تجویز کنند. مثلا ممکن است موهای شما از نوع چرب باشد و بعد از عمل کاشت مو، پزشک شما نوعی شامپو را جهت استفاده تجویز کند ولی فرد دیگری که دارای موهای مجعد یا خشک بوده و عمل ترمیم مو و یا کاشت مو انجام داده، شامپوی دیگری برای وی تجویز شود.
انتخاب شامپو مناسب مو
انتخاب نوع شامپو به عوامل متعددی بستگی دارد. ازجمله ، آیا فرد مبتلا به شوره ی سر است ؟ آیا از بیماری خاص کف سر رنج می برد ؟ به عنوان مثال؛ افرادی هستند که مبتلا به بیماری پسوریازیس کف سر هستند و کف سر آن ها پوسته های بسیار زیادی دارد.
اگر به برچسب شامپوها دقت کرده باشید، روی آن ها نوشته شده است: مخصوص موهای چرب، خشک، معمولی، موهای آسیب دیده یا رنگ شده. این ویژگی ها را بر اساس ترکیبی از سورفگمانت ها و مواد نرم کننده به دست می آورند. لذا بهتر است افراد در انتخاب شامپو حساسیت به خرج داده و شامپوی مناسب موی خود را تهیه فرمایند.
نحوه شستن و شامپوی مخصوص موهای معمولی
به طور معمول، اگر موهای معمولی دارید توصیه ما به شما شستشوی یک روز در میان موهاست. اگر جنس موهای شما معمولی است، بهتر است یک روز در میان دوبار موهای خود را با شامپوی مخصوص خود بشویید. نوبت اول آلودگی ها را از موهایتان پاک میکند و نوبت دوم شستشو با شامپو اجازه می دهد شامپو به کف سر نیز برسد.
نحوه شستن و شامپوی مخصوص موهای چرب
از چنگ زدن کف سر حتی اگر موهایتان چرب است بپرهیزید. چنگ زدن کف سر باعث می شود غدد سباسه ی ( چربی ) کف سر ترشح بیشتری کنند و چربی سر را افزایش می دهند.
افرادی که جنس موهای آن ها چرب است، می توانند هر روز موهای خود را به آرامی شستشو دهند. این افراد بهتر است فقط یکبار در روز با شامپوی مخصوص موهای چرب موهای خود را شستشو دهند و احتیاج به شستشوی مجدد نیست.
نحوه شستن و شامپوی مخصوص موهای خشک
افرادی که جنس موهای آن ها خشک است، بهتر است هر دو روز یکبار با شامپوی مخصوص موهای خشک که حاوی نرم کننده نیز باشد موهای خود را شستشو دهند.
استفاده از نرم کننده برای همه افراد توصیه می شود، اما توجه داشته باشید که طوری نرم کننده را به موهای خود بمالید که فقط به ساقه موها مالیده شود و به ریشه مو یا کف سر نرسد. در واقع از چنگ زدن موقع شستشو با نرم کننده بپرهیزید.
گرافت کاشت مو
گرافت های مورد نیاز برای کاشت مو را معمولاً با بی حسی موضعی از سر بیمار برداشت می کنند. هر جلسه درمانی 2 الی 8 ساعت طول می کشد که به تعداد موهای کاشته شده بستگی دارد. معمولاً بین هزار تا دو هزار فولیکول مو در یک جلسه کاشته می شود، ولی در مناطق وسیع سر شاید تا چهار هزار فولیکول در هر جلسه نیز کاشته شود. یک جلسه می تواند چند ساعت طول بکشد، بسیاری از بیماران دو یا سه جلسه جداگانه به پزشک مراجعه می کند.
جراحی عموماً به این صورت انجام می شود:
- مو در ناحیه “اهدا کننده” سر کوتاه می شود تا راحت تر بتوان با آن کار کرد.
- جراح آن ناحیه از سر را که موهای ضخیمی دارد بی حس می کند.
- سپس بخش های کوچک از پوست دارای مو سر برداشته شده و در نواحی مورد نظر کاشته می شود (معمولاً در ناحیه جلویی سر و بالای پیشانی).
- شاید از دستگاه های متنوعی برای برداشت پوست از سر استفاده شود. برای مثال، پانچ یا چاقوی جراحی. یک بار گرافت با پانج، بسته به اندازه لوله، می تواند 2 الی 15 فولیکول برداشت کند. یک نوار کوتاه 4 الی 10 فولیکول و نوار بلند تا 40 فولیکول در خود دارد