قرص والسارتان (Valsartan) از داروهای ضد فشار خون است که به گردش بهتر خون در رگها کمک کرده و از بروز سکته در افراد مبتلا به پرفشاری خون پیشگیری میکند. در مواردی این دارو برای بهبود روند درمان بیماران با نارسایی قلبی هم تجویز میشود.
توجه داشته باشید که این دارو افزایش فشار خون را درمان نمیکند، بلکه آن را کنترل مینماید. بر همین اساس مصرف آن ممکن است تا آخر عمر ضروری باشد.
سکته قلبی و یا مغزی از عوارض ناخوشایند فشار خون بالا است. به همین دلیل است که پزشکان توصیه میکنند افراد با سابقه سکته و همچنین افراد در سنین بالا به طور مرتب فشار خود را اندازهگیری و در صورت نیاز به درمان از داروهای کنترلکننده فشار خون در این زمینه استفاده کنند. قرص والسارتان از داروهای کاهنده فشار خون است
مقدار و نحوه مصرف قرص والسارتان
میزان دقیق مصرف این دارو برای هر فرد متفاوت بوده و حتما باید توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول به منظور کاهش فشار خون در بزرگسالان مقدار 80 تا 160 میلیگرم از دارو یک بار در روز مصرف میشود. معمولا بین ۲ تا ۴ هفته زمان لازم است تا فشار خون شما تحت کنترل در بیاید.
الف) نارسایی قلبی (كلاس II-IV بر اساس طبقهبندی انجمن قلب نیویورك).
بزرگسالان: شروع با دوز 40 میلی گرم خوراكی دو بار در روز و افزایش آن بر اساس تحمل بیمار به 80 میلی گرم دو بار در روز تا حداكثر 160 میلیگرم دو بار در روز.
ب) فشار خون.
بزرگسالان: شروع با دوز 80 میلی گرم بهصورت تك درمانی در افرادی كه دچار كاهش حجم نیستند. در این صورت فشار خون باید در عرض دو تا چهار هفته كاهش یابد. در صورت ضرورت كاهش بیشتر در فشار خون دوز دارو میتواند به 320 - 160 میلی گرم در روز افزایش یابد یا دیورتیك اضافه گردد (اضافه نمودن دیورتیك اثر بیشتری از افزایش دوز بیشتر از 80 میلی گرم خواهد داشت). دوز معمول 320 - 80 میلی گرم در روز میباشد.
پ) كاهش موارد قلبی - عروقی مرگ ناشی از MI در بیماران مبتلا به نارسایی یا اختلال عملكرد بطن چپ.
بزرگسالان: شروع دوز 20 میلی گرم خوراكی دو بار در روز هر چه سریع تر در دوازده ساعت اول و افزایش آن به دوز 40 میلی گرم دو بار در روز طی هفت روز و در نهایت افزایش آن به دوز 160 میلی گرم دو بار در روز بر حسب تحمل بیمار.
عوارض جانبی والسارتان
و در آخر از عوارض جانبی قرص والسارتان بدانید که این قرص ممکن است مشکلات زیر را به وجود بیاورد:
- مشاهده ادرار خونی
- مشاهده عرق سرد
- احساس گیجی
- کم شدن تعداد دفعات دفع نرمال ادرار
- ایجاد مشکل تنفسی
- احساس سرگیجه, غش و سبکی سر به هنگام نشستن و خوابیدن و سردرد
- احساس تشنگی زیاد
- نا منظمی در ریتم و ضربان قلب
- بی اشتهایی
- کمر درد و پهلو درد و همچنین درد شکم و معده و دردها و انقباضات عضلانی
- احساس تهوع
- احساس عصبانیت
- بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن دست و پا و لب
- ایجاد ورم درصورت, انگشتان و همینطور پایین پا و دهن
- احساس ضعف و خستگی غیر طبیعی
- ایجاد استفراغ
- به وجود آوردن افزایش وزن
- دچار تب و لرز شدن
- احساس گرفتگی صدا
- دچار گلو درد شدن
- ایجاد مشکل در خوردن و نفس کشیدن
- مشاهده رنگ ادرار تیره و مدفوع روشن
- زرد شدن رنگ چشم و پوست
- ایجاد اسهال
- دچار تاری دید شدن
- پیدا کردن علایم سرما خوردگی و علایم آنفولانزا و ایجاد سرفه
- ایجاد مشکل در حرکت
- ریزش مو پیدا کردن
- احساس نازک شدن تارهای مو
- درد و ورم و قرمز شدن مفصلها
درصورت مشاهده تک تک این علایم به همراه مصرف قرص والسارتان حتما به پزشک مراجعه کنید و با تجویز خود شروع به مصرف این دارو نکنید.
منبع: سایت بیتوته