عوارض و موارد مصرف داروی راموسیرومب

  جمعه، 12 اسفند 1401   زمان مطالعه 3 دقیقه
عوارض و موارد مصرف داروی راموسیرومب
داروی راموسیرومب در درمان سرطان کولورکتال و سرطان معده، سرطان سلول‌های غیر کوچک ریه پیشرفته یا متاستاتیک و کارسینوم سلول‌های کبدی پیشرفته مصرف می‌شود. در این مطلب عوارض و موارد مصرف داروی راموسیرومب بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

هپاتوسلولار کارسینوما (سرطان اولیه کبد) از سلول‌های کبدی برمی‌خیزد و متمایز از سرطان ثانویه کبد است که برخاسته از دیگر قسمت‌های بدن بوده و به کبد گسترش می‌یابند. هپاتوسلولار کارسینوما به روش‌های مختلفی طبقه‌بندی می‌شود. یک طبقه‌بندی توسط گروه سرطان کبد کلینیک بارسلونا (BCLC) انجام می‌شود که سرطان را بر اساس مدت زمانی که انتظار می‌رود فرد زنده بماند (امید به زندگی (life expectancy))، طبقه‌بندی می‌کند. این طبقه‌بندی به‌طور گسترده‌ای بستگی دارد به اندازه سرطان، تعداد سرطان‌های موجود در کبد، چگونگی عملکرد کبد، و اینکه فعالیت‌های فرد تحت تأثیر سرطان قرار گرفته باشد یا خیر. مبتلایان به مرحله میانی (intermediate-stage) هپاتوسلولار کارسینوما، مبتلا به سرطان‌های بزرگ و متعدد هستند، اما نارسایی کامل کبدی ندارند. سرطان محدود به کبد است، و محدودیتی در فعالیت‌های روزانه بیمار به وجود نیامده است. عدم قطعیت قابل توجهی در مدیریت و درمان افراد مبتلا به مرحله میانی هپاتوسلولار کارسینوما وجود دارد.

داروی راموسیرومب

موارد مصرف داروی راموسیرومب


راموسیرومب (ramucirumab) یک مونوکلونال آنتی‌بادی است که آنتاگونیست گیرنده فاکتور رشد اندوتلیال عروقی 2 (VEGFR2) است و به صورت اختصاصی به گیرنده VEGF 2 متصل می‌شود. این دارو در درمان سرطان‌های گوارشی پیشرفته یا متاستاتیک، سرطان متاستاتیک سلول‌های غیرکوچک ریه، سرطان‌های کولورکتال پیش‌رونده‌ی متاستاتیک و کارسینوم سلول های کبدی پیشرفته یا عود کننده تجویز می‌گردد. این دارو با نام تجاری سیرامزا Cyramza در دنیا معروف شده‌ است و‌ به صورت ویال تزریقی 100میلی‌گرم/10میلی‌لیتر؛ 500میلی‌گرم/50میلی‌لیتر(حاوی پلی‌سوربات 80) تولید می‌شود.

عوارض مصرف داروی راموسیرومب


  • اسهال، سردرد، حالت تهوع، استفراغ، زخم دهان یا ضعف می‌تواند از عوارض این دارو باشند. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

  • به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی‌شوند.

  • در صورت بروز هرکدام از این عوارض خطرناک جانبی، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید: علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار، تورم دستها /مچ پا/پا)، قرمزی/تاول ها/تورم/درد کف دستان یا کف پاها، بهبود آهسته زخم

  • بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله: درد قفسه سینه/فک/بازوی چپ، تنگی نفس، تعریق غیرمعمول، ضعف در یک طرف بدن، مشکلات گفتاری، گیجی، تغییرات ناگهانی بینایی، تشنج، درد ناگهانی/شدید کمر یا سردرد به پزشک اطلاع دهید

  • این دارو فشار خون را افزایش میدهد لذا فشار خون را مرتباً بررسی کنید و در صورت بالا بودن آن را به پزشک اطلاع دهید امکان دارد نیاز باشد پزشک فشار خون را با دارو کنترل کند.

  • این دارو می‌تواند باعث خونریزی جدی (بعضاً کشنده) شود. همچنین به ندرت باعث ایجاد سوراخی در معده یا روده شود (سوراخ شدن دستگاه گوارش)

  • در صورت وجود علائمی مانند معده/دل درد که برطرف نشده باشد، خونریزی/کبودی آسان، مدفوع خونی یا سیاه/قیری، استفراغی که شبیه قهوه، سرفه خون، سبکی سر، خستگی غیرمعمول فوراً به پزشک اطلاع دهید.

  • این دارو توانایی فرد در مبارزه با عفونت‌ها را کاهش داده و ممکن است زمینه را برای ابتلا به یک عفونت جدی (به ندرت کشنده) فراهم کرده و یا عفونت را تشدید کند. در صورت مشاهده علائم عفونت (مانند تب، لرز، گلودرد مداوم، سرفه) بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

  • واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش/تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

  • موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی‌گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

سخن آخر

داروی راموسیرومب جهت درمان برای درمان انواع مختلف سرطان استفاده می شود. پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر