آشنایی با فواید بینظیر گوشت غاز

  پنجشنبه، 06 آذر 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
آشنایی با فواید بینظیر گوشت غاز
گوشت غاز ارزش غذایی بالایی دارد و مصرف آن فواید بسیار مناسبی برای سلامت بدن انسان به همراه دارد، همچنین گوشت غاز طعم خوبی دارد اما مصرف آن برای برخی افراد مناسب نیست.

خوردن گوشت غاز برای بدن انسان مفید است و در مقایسه با دیگر گوشت ها، ترکیب اسیدهای چرب مطلوب تری دارد.دانشمندان دانشگاه اقتصاد در وروشلاو ارزیابی کردند این گوشت فواید زیادی برای بدن انسان داشته و بهتر است در وعده های غذایی قرار گیرد.چربی های اشباع نشده گوشت غاز خواص درمانی زیادی داشته و موجب جلوگیری از بسیاری بیماری ها می شود.در ادامه شما را با خواص گوشت غاز آشنا خواهیم کرد.

تصویر

مشخصات گوشت غاز

غازگونه ای از پرندگان است که متعلق به خانواده مرغابی ها و خیلی شبیه اردک؛ اما کمی بزرگتر از آن میباشد. غاز نر خیلی از غاز ماده بزرگتر است. یکی از ویژگی های غاز چربی خیلی زیادی است که در بدن آن وجود دارد. باید موقع پاک کردن، چربی آن را که بیشتر به دیواره درونی بدنش چسبیده جدا کنید وگرنه غذایتان زیادی چرب می شود. در قدیم، از چربی غاز روغن می گرفتند. این روغن، روغن حیوانی خیلی مرغوبی است. معروف ترین قسمت غاز جگر آن است. طعم گوشت غاز شیرین است. نقطه ذوب این گوشت بسیار پایین است و هضم و جذب آن به وسیله بدن آسان است.

خواص گوشت غاز برای سلامتی بدن:

درمان آسم:

مصرف گوشت غاز برای معالجه و جلوگیری از بروز برخی بیماری ها مانند برونشیت مزمن، تنگی نفس، سل ریوی، ذات الریه، نفریت، آمفیزم و آسم سودمند و تاثیرگذار است.

حفظ سلامت قلب:

از آنجایی که گوشت غاز دارای مقادیر کم چربی و کلسترول است، مصرف آن برای حفظ سلامت قلب مفید و سودمند است. علاوه بر اینکه این گوشت، چربی کم و با کیفیت خوب دارد، دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مانند لینولنیک اسید می باشد که برای سلامتی کمک کننده و سودمند است. در طب چینی از خواص گوشت غاز به منظور معالجه برخی بیماری ها بهره می برند.

ضد سرطان:

گوشت غاز با دارابودن فاکتورهای ضد سرطانی در خون برای تقویت ایمنی هومورال مفید است و به تولید آنتی بادی در خون کمک می کند. همچنین از آنجایی که کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن با تشکیل تومور مرتبط است، ایمونوگلبولین های موجود در گوشت غاز که دارای فعالیت ضد سرطانی هستند، از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان سرطان کمک می کنند.

درمان سرماخوردگی:

مصرف سوپ تهیه شده با گوشت غاز برای درمان سرماخوردگی مفید است. در واقع گوشت غاز به کاهش سرفه، کاهش عطسه و درمان تنگی نفس کمک می کند.

تقویت نیرو:

این گوشت برای تقویت نیرو و برطرف شدن و مقابله با تب روماتیسمی مفید و موثر است. همچنین سبب تقویت نیروی طحال و ریه می شود.

کنترل دیابت:

گوشت غاز به کنترل پیشرفت بیماری دیابت کمک می کند.

کاهش کلسترول:

گوشت غاز با دارابودن مقادیر قابل توجه اولئیک اسید به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.

درمان کم خونی:

گوشت غاز با دارابودن مقادیر فراوان آهن و اسید فولیک به درمان کم خونی مخصوصا در دوران بارداری که بدن نیازمند خون زیادی است، کمک می کند.

درمان اگزما یا پسوریازیس:

گوشت غاز برای درمان بیماری های پوستی نظیر اگزما یا پسوریازیس موثر است و بدین منظور کافی است که چربی گوشت غاز بر روی قسمت مورد نظر مالیده شود. همچنین استفاده از چربی گوشت غاز برای نرم شدن دست ها و پوست مفید است.

درمان کمردرد:

علاوه بر موارد ذکر شده، گوشت غاز برای درمان کمر درد و بیماری های مربوط به پا نیز کاربرد دارد و مفید است.

ارزش غذایی گوشت غاز

  • کالری 294
  • چربی کل 21 گرم
  • کلسترول 97 میلی گرم
  • سدیم 72 میلی گرم
  • پتاسیم 310 میلی گرم
  • پروتئین 25 گرم
  • کلسیم 1٪
  • ویتامین B12 43٪
  • آهن 10٪
  • منیزیم 5٪

طبع گوشت غاز

از دیدگاه طب سنتی طبع گوشت غاز گرم و خشک است و آب انار، زیره، دارچین، فلفل، زنجبیل از مصلحات این گوشت می باشد.

چگونه گوشت غاز بخوریم

گوشت غاز با نمک و گیاهانی تهیه می شود که در آبگوشت چربی یا بامیه پخته می شوند.

همچنین به صورت بو داده و کباب پز نیز طبخ می شود.

با ادویه نیز سرو می شود.

همچنین با میوه های ترش نیز سرو می شود.

منع مصرف گوشت غاز

انواع گوشت برای سلامتی مفید هستند و این یک موضوع کاملا واضح است.اما در مقابل آن برخی افراد به دلیل داشتن بیماری های مزمن مانند چربی خون بالا، کبد چرب یا چاقی مفرط بهتر است از این دسته گوشت ها استفاده نکنند یا قبل از مصرف گوشت حتما با پزشک تغذیه خود مشورت کنند.به یاد داشته باشید گوشت تازه غاز فقط در فصل های خاصی موجود است و باید برای تهیه آن آگاه باشید.برای مثال در کشورهای خارجی از ماه ژوئن تا نوامبر گوشت غاز موجود است و غیر از این از گوشت تازه خبری نیست.پس حتما گوشت غاز تازه خریداری کنید و از خوردن گوشت های کهنه و تاریخ گذشته بپرهیزید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها