چی کونگ چیست؟
چی کونگ دانشی است که به مطالعه و بررسی میدان انرژی در بدن انسان می پردازد وکسب مهارت و تسلط درآن به صرف وقت ( گذشت زمان ) نیاز دارد. چی کونگ هنری گسترده ،پیچیده و حساس می باشد. هنرجوی واقعی « چی کونگ » باید کتب، مقالات مختلفی که به ویژه طی سال های اخیر راجع به این هنر به چاپ رسیده و در دسترس عموم قرار گرفته است را جمع آوری و مطالعه نماید .
کتاب ها معمولا حاصل سال های متمادی آموزش، مطالعات و تحقیق هستند و اگر ندانید که چگونه از این نوشته ها و منابع در جهت ارتقای سطح آگاهی خویش به نحو مثبتی بهره جویید، مطمئنا وقت و انرژی بیشتری را با سردرگمی و آشفته ساختن خود به هدر داده اید و افزون بر چنین دانشی به قول فرزانگان چین باستان چیزی جز آفت نخواهد بود. واژه کونگ فو در زبان چینی به فعالیت ها یا تحرکاتی گفته می شود که همان گونه که در بالا گفته شد احتیاج به زمان و انرژی و شکیبایی زیاد دارند . « چی کونگ » با تلفظ (chee goong ) به معنی کونگ فوی در گردش انرژی درونی می باشد چی کونگ که برخی آن را نای کونگ ( کونگ فوی درونی) نیز می نامند، تمریناتی است با هزاران سال قدمت که توسط مردم چین برای حفظ و افزایش سلامت جسمی و روانی و نیز به دست آوردن قدرت بیشتر در هنرهای رزمی ،انجام می شود.
این هنر نیروبخش سنتی چینی هنر حقیقی زندگی را تشکیل میدهد.
چی کونگ از بین فرم های گوناگون تمرین، به ما اجازه پیشرفت و تحول در جنبه های مختلفی را میدهد:
از نظر جسمی، به کمک تمرین های گوناگون ایستا و پویا
از نظر نیرو و انرژی، با تمرین وکنترل تنفس و تمرکز
در سطح ذهنی با کنترل فکر و پرورش روح
چی کونگ یک شیوه بسیار قدیمی کنترل و استفاده از انرژی درونی در چین باستان است. در این شیوه شخص می آموزد که چطور انرژی" چی" محیط را دریافت نموده آنرا ذخیره ساخته و در موقع نیاز آن را به جریان اندازد. برای دستیابی به این هدف روشهای خاصی برای تمرین وجود دارد ، این روش ها به سه دسته مراقبه های تنفسی، مراقبه های حرکتی و مراقبه های ذهنی تقسیم می شوند. به همین علت چی کونگ را مدام در دل هنرهای رزمی چینی مثل وینگ چون کونگ فو، تای چی چوان و روشهای ديگر می توان پیدا نمود.
تمرینات ورزشی چی کونگ
1. ایستادن بر روی یک پا
این تمرین برای بهبود تعادل و چابکی بسیار مفید است، به کشش آرام رباط ها کمک می کند، گردش خون در بدن را بهبود بخشیده و فشار روی ستون فقرات را کاهش می دهد.
این تمرین را هر روز حداقل 5 بار برای هر پا تکرار کنید. اگر روز های اول نتوانستید تعادل خود را حفظ کنید، نگران نباشید به زودی یاد می گیرید.
2. روش مدیتیشن تنفسی
این تمرین مدیتیشن تنفس شما را بهبود بخشیده و به بدن انرژی و قدرت بیشتری می دهد. برای انجام این تمرین، تجسم کنید که در حال باد کردن یک بادکنک هستید و در همین حال همه ی انرژی خود را به مرکز بدن سوق دهید. هر روز این تمرین را 2 تا 5 دقیقه انجام دهید.
مهم است که در طول انجام این تمرین، بازوهای تان درست قسمت جلوی بدن قرار بگیرند. (مانند تصویر)
3. حرکات مارپیچی دست ها
این یک حرکت تمرینی است که عموما قبل از شروع ورزش های رزمی نمایش داده می شود. در تمرینات چی کونگ از دست ها برای هدایت انرژی در یک الگوی مارپیچ استفاده می شود. این تمرین برای افزایش انرژی، قدرت بدنی و تندرستی مفید است.
توجه داشته باشید که در این تمرین، جهت حرکت انگشتان شما به سمت شکم می باشد.
4. اسکات دیواری چینی
این حرکت یک تمرین اساسی برای نگه داشتن کانال های چی در ناحیه نخاعی و کمری می باشد. این تمرین اختلالات روانی و عصبی را درمان کرده و به بهبود عملکرد کلیه ها کمک می کند.
این حرکت را هر چند بار که می توانید، بار تکرار کنید اما بد نیست بدانید که کارشناسان مؤسسه چی کونگ توصیه می کنند که این حرکت را از روزی 10 بار شروع کرده و به مرور آن را افزایش دهید.
5. سنجش استقامت
در قرون وسطی، راهبان چینی از این تمرین چی کیونگ برای افزایش استقامت و بهبود قدرت پا ها استفاده می کردند.
برای انجام این حرکت توجه داشته باشید که قوز نکنید. (کمر نباید گرد شود)
استفاده از انرژی حیاتی برای تزکیه درون
بعد از آنکه هنرجو بتواند این انرژی درونی را به صورت کامل کنترل کرده و در اختیار بگیرد می تواند از آن برای موارد زيادي مثل درمان بیماری ها، ماساژ درونی اندامهای خویش جهت حفظ سلامتی آن ها ونیز در مبارزات برای انتقال انرژی در ضربات و مقابله با انرژی وارده از طرف حریف استفاده کند . به مرور زمان دایره اگاهی شخص افزایش پیدا کرده و به همان ميزان توانائی های وی هم گسترش میابد. چی کونگ به دو شکل چی کونگ نرم( یین) و چی کونگ سخت( یانگ) اموزش داده میشود.
یکی از روشهائی که به سادگی و بطور کامل اشخاص را با چی کونگ و استفاده از آن اشنا می کند هنر رزمی( Ving Tsun Kung Fu)" وینگ چون کونگ فو سنتی" است. در این سبک رزمی به دلیل وجود فلسفه و تفکرخاص الهام گرفته از طبیعت در پس تمامی حرکات، هنرجو به مرور زمان با چی کونگ اشنا شده و راه جذب، حفظ و بکارگیری بموقع انرژی را از حیطه پیرامون خویش، حتی از حریف خویش، می آموزد.