آشنایی با چند نوع لایه بردار شیمیایی

  جمعه، 19 دی 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
آشنایی با چند نوع لایه بردار شیمیایی
لایه برداری شیمیایی یا chemical peel روشی است که در آن یک محلول شیمیایی معمولا اسید روی پوست قرار گرفته و پس از مدت زمان مشخص از روی پوست پاک می‌شود. مدت زمان قرار گرفتن محلول روی پوست در پیلینگ‌های شیمیایی که در مطب یا کلینیک با استفاده از محلول‌های قوی انجام می‌شود اهمیت زیادی دارد

لایه برداری شیمیایی یا chemical peel روشی است که در آن یک محلول شیمیایی معمولا اسید روی پوست قرار گرفته و پس از مدت زمان مشخص از روی پوست پاک می شود. مدت زمان قرار گرفتن محلول روی پوست در پیلینگ های شیمیایی که در مطب یا کلینیک با استفاده از محلول های قوی انجام می شود اهمیت زیادی دارد. در طول این مدت بسته به نوع و Ph لایه بردار، محلول به لایه های پوست تا عمق خاصی نفوذ می کند و سلول های سطح پوست را برمی دارد. این لایه برداری از پوست موجب بهبود آسیب های نور خورشید، روشن شدن لک و تیرگی های پوست، درمان آکنه و رفع چین و چروک های سطحی پوست می شود. سلول هایی که به این روش از روی پوست برداشته می شود با سلول های جدید جایگزین می شود(افزایش گردش سلولی پوست). متداول ترین ترکیبات لایه بردارهای شیمیایی آلفاهیدروکسی اسیدها، بتاهیدروکسی اسید (سالیسیلیک اسید) و ترکیبات قوی تر که در کلینیک ها استفاده می شود که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.

لایه بردار شیمیایی

این نوع از لایه بردارها به 4 دسته کلی شامل آلفاهیدروکسی اسیدها (AHA)، بتا هیدروکسی اسیدها (BHA)، رتینوئیدها و آنزیم های طبیعی تقسیم می شوند. ویژگی هایی از جمله لایه برداری عمقی، درمان آفتاب سوختگی و تغییر رنگ پوست، جوان سازی پوست، بازکردن منافذ مسدودشده پوست، درمان آکنه، کاهش عمق چروک ها و کم رنگ کردن لک های به جا مانده از جوش ها جزو مواردی هستند که باید به آن ها اشاره کرد.

آلفاهیدروکسی اسیدها (AHA): متداول ترین لایه بردار در این دسته، گلیکولیک اسید است که بسته به غلظت آن می تواند جزو لایه بردارهای با قدرت متوسط قرار بگیرد. گلیکولیک اسید تولید کلاژن را افزایش می دهد، بافت پوست را تمیز می کند و سبب طراوت و شادابی آن می شود.

بتا هیدروکسی اسیدها (BHA): یکی از بهترین لایه بردارها برای درمان آکنه، سالیسیلیک اسید است که می تواند چربی را در خود حل کند. این ماده به درون منافذ پوست نفوذ می کند و چربی اضافی آنها را از بین می برد. برخلاف گلیکولیک اسید و سایر اسیدهای AHA، سالیسیلیک اسید حساسیت پوست را نسبت به نور آفتاب افزایش نمی دهد. این لایه بردار برای ازبین بردن آفتاب سوختگی، تغییر رنگ پوست، ملاسما، لک های کبدی، کک و مک، جوش ها و آکنه ها بسیار مناسب است. سالیسیلیک اسید برای پوست های چرب بهترین لایه بردار است.

لایه بردارهای آنزیمی: این نوع لایه بردار سبک ترین و ضعیف ترین نوع لایه بردار است که از آنزیم های میوه تهیه می شود. برخلاف اسیدهای AHA و BHA لایه بردارهای آنزیمی کمترین تغییر و تبدیل را در سلول های پوستی ایجاد می کنند. این کرم ها فقط سلول های مرده را از بین می برند و پوست را به خوبی پاک سازی می کنند و برای پوست حساس، بهترین گزینه هستند.

رتینوئیدها: به گفته بسیاری از متخصصان پوست، یکی از موثر ترین انواع کرم لایه بردار پوست رتینوئیدها هستند. رتینوئید از مشتقات ویتامین آ است. این محصولات از دیرباز به منظور درمان آکنه مورد استفاده قرار گرفته اند و از نام های تجاری این لایه بردار می توان به رتین آ، رتینول و ترتینوئین اشاره کرد. اگر برای اولین بار و بدون نسخه می خواهید از این محصولات استفاده کنید، بهتر است از ترکیباتی با نام های رتینول و رتینیل پالمیتیت شروع کنید. این محصولات برای افراد بالای ۳۰ سال مناسب تر است. رتینوئیدها وقتی از طریق پوست جذب شوند، به رتینوئیک اسید تبدیل شده و سپس عمل لایه برداری را انجام می دهند.

از لایه برداری فیزیکی چه انتظاری داشته باشیم ؟

هر محصول یا روش لایه برداری که نیاز به مالیدن و مالش پوست دارد ، به عنوان یک لایه بردار فیزیکی شناخته می شود.شما ممکن است قبلاً لایه بردار های فیزیکی را امتحان کرده باشید – اسکراب های تمیز کننده ، برس های بدن، همه روش های متداول لایه برداری فیزیکی هستند.بزرگترین مزیت لایه برداری فیزیکی، سهولت دسترسی است. شما می توانید این کار را در خانه و به راحتی با ساخت یک ماسک یا اسکراب خانگی ، انجام دهید. همچنین نتیجه لایه برداری فیزیکی معمولا خیلی زود بر روی پوست نمایان می شود.اگر لایه برداری فیزیکی به درستی و به روش صحیح انجام نشود ، لایه برداری فیزیکی می تواند پوست شما را تحریک و حساس کند و ممکن است باعث از بین رفتن آب ترانس اپیدرمال شود. در چنین شرایطی استفاده از روغن های هومکتانت و یا سرم مرطوب کننده می تواند سوزش پوست را به حد اقل رسانده و و به قفل شدن رطوبت در پوست کمک کند و مانع از دست رفتن رطوبت شود.از بین لایه بردار ها و ساینده های فیزیکی و دستی چندین مورد وجود دارند از جمله:

  • اسکراب های پاک کننده
  • لیف های لایه بردار
  • برس های خشک
  • اسفنج های مورد استفاده در حمام
  • سنگ پا
  • غلطک میکرونیدلینگ یا میکرو درما

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها