هر ۶ ماه یکبار و یا حداکثر سالی یکبار جرمگیری دندانها کافی است. برای بیشتر مردم که سنگ دندان به صورت نرمال و طبیعی دارند ۶ ماه یکبار پولیش و جرمگیری لازم میباشد ولی برای اشخاصی که لثه کاملا سالم دارند و تولید سنگ دندان آنها در دهان کم است سالی یک بار هم کافی است. اگر در زمان مسواک زدن ناحیه ای از لثه شما خونریزی کرد نگران نباشید. بهتر است یک ویزیت کوچک با دندانپزشک خود داشته باشید که مشخص شود چرا خونریزی دارید ولی بیشتر موقع ها فقط با مسواک زدن بیشتر لثه قوی تر میشود و خونریزی به صورت اتوماتیک بند میاید. اب نمک و یا دهان شویه و ماساژ لثه ها در یکی دو هفته بعد از خونریزی کمک بسزایی دارند. بعد از جرمگیری، معمولا دندانها و لثه ها کمی حساس میشوند که طبیعی بوده و به مرور زمان یعنی ۱ تا ۲ روزه رفع میشود. استفاده از دارو و یا انتی بیوتیک برای جرمگیری نیاز نیست. کسانی که دریچه مصنوعی در قلب خود دارند و یا اندوکاردیت چرکی در جداره قلب داشته اند و یا متخصص قلب و عروق ایشان توصیه انتی بیوتیک قبل از جرم گیری را داده اند باید طبق دستور دندانپزشک مقداری مشخص انتی بیوتیک (معمولا ۲ گرم) جهت پیشگیری میل کنند.
این جمله ای است که عموم افراد به آن اعتقاد دارند و به همین دلیل علی رغم توصیه دندانپزشکان، از این عمل دوری می کنند. بیشتر افراد بر این باورند که جرم گیری موجب تحلیل مینای دندان و در نهایت افزایش خطر پوسیدگی آن می شود. علت ایجاد این تصور این است که پس از جرم گیری، حساسیت دندان ها افزایش می یابد. حساسیت دندان که در قسمت عاج آن حس می شود، به معنی درد و یا تیر کشیدن دندان ها پس از خوردن غذا و مایعات سرد و گرم و یا حتی تنفس دهانی است.
اما علت این حساسیت پس از جرم گیری به این دلیل است که در واقع هنگامی که جرم روی دندان ها تشکیل می شود، لایه ای روی دندان ها قرار گرفته و آن را از تحریکات سرما و گرما حفظ می کند. به هنگام جرم گیری این لایه برداشته می شود و حساسیت به سرما و گرما در دندان ها رخ می دهد و این تصور غلط را به وجود می آورد که مینای دندان ها در اثر جرم گیری تحلیل رفته است. خوشبختانه این حساسیت دایمی نیست و به تدریج رفع می شود. این نکته را باید بدانید که تجهیزات جرم گیری قادر به سایش دندان نیستند و هیچ ضرری به همراه نخواهند داشت.
جرم گیری در حقیقت از بین بردن پلاک های موجود در لثه ها و دندان هاست و یکی از اقدامات دندانپزشکی ضروری به شمار می رود. زیرا این پلاک ها با مسواک از بین نمی روند و از آنجایی که جسم خارجی و مزاحم بر روی دندان ها هستند در طولانی مدت موجب تحلیل لثه ها و آسیب های دندانی می شوند.در پایان توصیه می کنیم که از خمیر دندان ها یا پودرهایی که به عنوان محصولات جرم گیری معرفی می شوند، بدون تجویز دندانپزشک استفاده نکنید، زیرا این محصولات اغلب حاوی مواد ساینده و اسیدی هستند و موجب صدمه به مینای دندان می شوند. جرم گیری یک اقدام درمانی تخصصی است و باید حتما توسط دندانپزشک انجام شود.
مهمترين علت تشكيل سريع جرم در دهان ما اين است كه مسواك مناسبي نداريم يا به روش درستي مسواك نمي زنيم!در بعضي مناطق دهان (مثل جايي كه در تصوير بالا نشان داده شده) دسترسي خوبي براي مسواك وجود ندارد. در اين مناطق استفاده از مسواك كودكان با سر هاي كوچكتر توصيه مي شود. علاوه بر اين شما مي توانيد مسواك را به طور عمودي در دست بگيريد تا بخوبي همه نقاط دندان را پوشش دهد.دقت كنيد كه تنها با صرف زمان كافي است كه مي توان مطمئن بود تمام دندانها به خوبي تميز شده اند. براي يك مسواك كامل حداقل ٥ دقيقه زمان لازم است.
بعضي افراد هم داراي بزاقي هستند كه مواد معدني زيادي دارد و تشكيل جرم را سرعت مي بخشد. براي اين دسته از افراد تناوب بيشتر مسواك زدن توصيه مي شود.نياز به جرمگيري و بروساژ در افراد متفاوت است. در صورتي كه مسواك و نخ دندان مرتب باشد و مصرف موادرنگي مثل چاي و قهوه و… و سيگار كنترل شده باشد، معمولا فواصل بيشتري براي انجام جرمگيري مد نظر است. اما در افرادي كه عادات بالا را دارند يا بزاق جرم سازي دارند با فاصله كمتر ٦-٩ ماه بايد جرمگيري انجام شود. در معاينات دوره اي (چكاپ ) از دندانپزشك خود در مورد زمان بعدي جرمگيري لازم براي خود سوال كنيد.
الزاما هميشه نياز به دهانشويه وجود ندارد اما گاهي در صورتي كه لثه هاي شما التهاب داشته باشند ممكن است دندانپزشك برايتان دهانشويه تجويز كند. زمان استفاده دهانشويه بعد از مسواك و نخ دندان است و تا چند ساعت بايد از خوردن و آشاميدن خودداري كرد. بهمين خاطر معمولا توصيه ميشود كه شب قبل از خواب مصرف شود.بعضي از دهانشويه هاي رايج را بايد فقط براي مدت مشخصي استفاده كرد و كاربرد بيشتر از اين زمان داراي عوارضي مثل رنگ گرفتن دندانهاست. بنابراين حتما طبق دستور پزشك استفاده كنيد.