باورهای متفاوتی دررابطه با جرم گیری دندان وجود دارد. برخی می گویند جرم گیری دندان راضعیف وحساس می کند و برخی دیگر معتقدند که جرم گیری دندان برای سلامت و زیبایی مفید است. بهتراست نظر متخصصان را بدانیم. حتما شما هم شنیده اید که جرم گیری مضر است و دندان را از بین می برد. بهتراست قبل از اینکه کسی این باور را بپذیرد به این بیندیشد که باقی ماندن جرم چقدر می تواند در نابودی سلامت و زیبایی دندان ها تاثیرگذار باشد.
عدم رعایت بهداشت دهان باعث ایجاد جرم دندانی و بیماری های دهان می شود و مشکلات ناشی از آن تاثیر بسیاری بر کیفیت زندگی افراد می گذارد و می تواند آنها را دچار گرفتاری و ناراحتی کند. درمان آن نیز معمولا نیازمند هزینه های گزاف، مواد و تجهیزات دندانپزشکی و نیروی انسانی است. بنابراین پیشگیری از این بیماری یکی از نیازهای جامعه است و داشتن اطلاعاتی در مورد عامل ایجاد کننده جرم دندانی می تواند بسیار موثر باشد.در محیط دهان، میکروارگانیسم های مختلفی وجود دارد. پس از صرف هر وعده غذایی، این میکروارگانیسم ها همراه با مواد قندی روی سطح دندان تجمع می کنند و باعث تشکیل لایه ای چسبنده و بی رنگ به نام پلاک میکروبی می شوند که به راحتی و با استفاده از مسواک و نخ دندان برداشته می شود.
جرمگیری؛ هر چند وقت یک بار؟
بسیاری از افراد با یک بار جرمگیری و رعایت همیشگی بهداشت دهان و دندان ممکن است تا مدت ها نیازی به جرمگیری مجدد نداشته باشند، اما برخی دیگر که به صورت مداوم از مسواک و نخ دندان استفاده نمی کنند، چندان توجهی به زیبایی و سلامت دندان هایشان ندارند و شب ها به یک مسواک زدن 15 ثانیه ای اکتفا می کنند زودتر دچار جرم دندانی خواهند شد. حتی ممکن است ادامه این روند عفونت دندان را در پی داشته باشد.
بروساژ یعنی چه؟
احتمالا شما هم واژه بروساژ را همراه با جرمگیری دندان دیده یا شنیده اید. بد نیست بدانید دندانپزشکان با آغشته کردن دندان ها به خمیر مخصوص و نصب برس کوچکی روی یک وسیله خاص چرخشی اقدام به بروساژ سطوح دندانی می کنند که این کار معمولا بعد از جرمگیری و برای ایجاد سطح صیقلی روی دندان و همچنین حذف رنگ ها و لکه هایی که چسبندگی زیادی ندارند، استفاده می شود.این روزها یکی از درمان های زیبایی که مردم از دندانپزشکان می خواهند، سفید کردن دندان است. یادتان باشد دندانپزشک شما هنگام جرمگیری، رسوبات رنگی و املاح ته نشین شده روی دندان ها را برمی دارد و در نتیجه رنگ داخلی دندان تغییر نخواهد کرد و نباید انتظار سفیدی و درخشندگی داشته باشید؛ هر چند به دلیل از بین رفتن لایه جرم، کمی تغییررنگ را احساس می کنید ولی در بلیچینگ (روشی برای سفید کردن دندان ها) ماده ای به نام پراکسید هیدروژن به درون ساختار مینایی دندان نفوذ کرده و باعث اکسید شدن رنگدانه ها و در نتیجه سفید شدن دندان ها می شود. از طرفی این کار بیشتر جنبه زیبایی دارد، در حالی که جرمگیری یک اقدام درمانی است.
طرز تهیه محلول خانگی برای جرمگیری دندان
چند عدد پوست سخت گردو را برداشته و داخل آب بیندازید تا حدود 20 دقیقه جوش بخورد. پس از خنک شدن آب، آن را از صافی بگذرانید. آب به جای مانده همان محلول جادویی است.دندان هایتان را به کمک آن آب سه مرتبه در روز مسواک بزنید. اگر این کار را دو هفته انجام دهید، به راحتی می توانید از شر جرم و پلاک دندان راحت شوید. علاوه بر آن، اگر با مشکل خونریزی لثه ها نیز مواجه هستید، به کمک این روش می توانید مانع خونریزی لثه ها شوید، چرا که خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد. به این نکته نیز توجه داشتید حفظ سلامت دهان و دندان باید همواره در اولویت باشد تا از این طریق بتوان مانع هزینه های گزاف دندانپزشکی شد.