فرورفتگی ناخن در گوشت فقط برای انگشتان پا اتفاق نمی افتد. انگشتان دست نیز ممکن است دچار این مشکل بشوند. علت شایع تر بودن فرورفتگی ناخن در گوشت پا تنگی کفش و جوراب است که این ناحیه را معمولا تحت تأثیر قرار می دهد. شکل ناخن های دست هم به گونه ای است که کمتر در معرض این مشکل قرار می گیرند. در هر حال در گوشت فرو رفتن ناخن در انگشتان دست و پا احتمال وقوع دارد و ممکن است عفونت ناخن نیز اتفاق بیفتد. اگر این مسئله برای انگشتان پیش آید، انجام کارهای ساده و روزانه مانند: نوشتن، ظرف شستن و … دشوار می شود.
ناخن ها و پوست از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده اند. ناخن زمانی شکل می گیرد که لایه های فشرده از سلول های کراتینه شده به سطح انگشت بروند. خطوط روی ناخن، با خطوط زیر آن متناسب هستند. این تطابق باعث حفظ ناخن روی بستر انگشت می شود.وقتی شکل ناخن ها تغییر می کند، ارتباط میان خطوط ناخن با بستر خود از دست می رود و همین باعث فرورفتگی ناخن در گوشت کناره ها و اطراف ناخن می شود. به این مشکل «در گوشت فرو رفتن ناخن» یا «فرورفتگی ناخن در گوشت» می گوییم.
چه چیزی باعث فرو رفتن ناخن پا در گوشت می شود؟
فرو رفتن ناخن پا در گوشت در زنان و مردان رخ می دهد. این وضعیت ممکن است در افرادی که پاهایشان عرق می کند، مانند نوجوانان، بیشتر باشد. افراد مسن تر نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند، زیرا پیری باعث ضخیم شدن ناخن های پا می شود. عوامل بسیاری می تواند سبب فرو رفتن ناخن پا در گوشت شود، از جمله:
- کوتاه کردن نادرست ناخن ها (ناخن ها را صاف کوتاه کنید، زاویه دادن به گوشه های ناخت می توانید فرو رفتن ناخن را به پوست تحریک کند)
- ناخن های نامنظم و منحنی
- کفش و جوراب هایی که فشار زیادی روی انگشت بزرگ پا ایجاد می کند، مانند جوراب و ساق هایی که بیش از حد تنگ هستند و یا کفش هایی که برای پاهای شما خیلی تنگ، باریک و یا صاف می باشند
- آسیب به ناخن های پا، از جمله ضربه ناگهانی به انگشتان پا، افتادن چیزی سنگین بر روی پا و یا لگد زدن توپ به دفعات
- وضعیت نامناسب
- عدم رعایت بهداشت پا، مانند تمیز و خشک نکردن پا
- استعداد ژنتیکی
استفاده بیش از حد از پاهای خود در فعالیت های ورزشی می تواند شما را به صورت ویژه ای مستعد فرو رفتن ناخن پا در گوشت کند. فعالیت هایی که در آن شما به طور مکرر به یک جسم لگد می زنید یا برای مدت زمان طولانی روی پاها فشار می آورید، می تواند باعث آسیب به ناخن پا و افزایش خطر فرو رفتن ناخن پا در گوشت شود. این فعالیت ها عبارتند از:
- رقص باله
- فوتبال
- کیک بوکسینگ
- فوتبال آمریکایی
درمان فرو رفتن ناخن در گوشت کنار پا چگونه است
این بیماری باید به محض تشخیص درمان شود. اگر درمان قبل از اینکه عفونت بوجود آید شروع شود ساده تر انجام شده و نتیجه درمان بهتر است. در این حالت درمان عبارتست از
- روزی ۴-۳ بار پا را در آب گرم قرار دهید.
- در بقیه اوقات سعی کنید پا را خشک نگه دارید.
- کفش راحت بخصوص با پنجه گشاد بپوشید. تا وقتی خوب نشده اید بهتر است کفش بدون پنجه یا تابستانی بپوشید.
- برای کاهش درد از استامینوفن یا بروفن استفاده کنید
- به آرامی گوشه ناخن را بلند کرده و زیر آن را کمی پارچه کتانی تمیز قرار دهید. هر روز پارچه را عوض کنید.
- اگر در ۳-۲ روز اوضاع بهتر نشد به پزشک مراجعه کنید