به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، درمان افسردگی در بارداری از اهمیت بر خوردار است. اگر درمان افسردگی در بارداری مورد توجه قرار نگیرد در آن صورت ممکن است شما در دریافت مراقبت های پریناتال به درستی عمل نکنید. ابتلا به افسردگی در بارداری احتمال بروز زایمان زودرس، تولد فرزندی با وزن اندک، کاهش رشد جنین یا سایر مشکلات را به دنبال خواهد داشت و این ها از عوارض افسردگی در بارداری محسوب می شود. همچنین احتمال ابتلا به افسردگی بعد از زایمان نیز در شما وجود خواهد داشت و پس از تولد فرزند نمی توانید پیوند و ارتباط مناسبی با او برقرار کنید.
مصرف داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری
تصمیم گیری در مورد استفاده از آنتی دپرشنت ها در دوران بارداری بر اساس تعادل بین خطرات و مزایای استفاده از این داروها انجام می شود. به طور کلی استفاده از داروهای ضد افسردگی در بارداری ریسک چندانی به لحاظ بروز نقص در جنین و یا مشکلاتی برای مادر به دنبال نخواهد داشت؛ ولی با این وجود داروهای اندکی وجود دارد که مصرف آن ها در دوران بارداری بی خطر می باشد. استفاده از برخی داروهای ضد افسردگی در بارداری احتمال بروز برخی مشکلات برای جنین را افزایش می دهد.
اگر تصمیم بر این باشد که شما از داروی ضد افسردگی در بارداری استفاده کنید در آن صورت پزشک ترتیبی خواهد داد تا میزان تاثیرات جانبی بر جنین به حداقل برسد. در این شرایط معمولا تنها یک دارو آن هم در پایین ترین دوز ممکن مخصوصا در سه ماهه اول دوران بارداری برای درمان افسردگی بارداری در نظر گرفته می شود.
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد قرارگیری در معرض داروهای ضدافسردگی در رحم، کودک را در معرض ریسک بالای ابتلا به اوتیسم قرار می دهد.
به گفته محققان دانشگاه بریستول انگلستان، ریسک بروز اوتیسم در کودکانی که مادرشان در دوره بارداری داروهای ضدافسردگی مصرف کرده باشد ۴۵ درصد بیشتر از نوزادانی است که مادرشان مبتلا به اختلال روانی بوده اما هیچ داروی مصرف نکرده است.
دیرج رای، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما به نتایج باثباتی دست یافتیم که داروهای ضدافسردگی با اوتیسم ارتباط دارند هرچند این ارتباط بسیار جزئی است.»
در این مطالعه، تیم تحقیق داده های بیش از ۲۵۴ هزار کودک ۴ تا ۱۷ ساله ساکن در استکهلم را بین سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ بررسی کردند.
در حدود ۵۴۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شدند. بیش از ۳۳۰۰ کودک در معرض داروهای ضدافسردگی در زمان بارداری قرار گرفته بودند. بیش از ۱۲ هزار کودک نیز از مادران مبتلا به اختلال روانی که دارو ضدافسردگی مصرف نمی کردند متولد شده بودند.
در حدود ۴ درصد کودکان قرار گرفته در معرض داروهای ضدافسردگی مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شدند. همچنین ۲.۹ درصد کودکان متولدشده از مادران مبتلا به اختلال روانی که دارو ضدافسردگی مصرف نکرده بودند، نیز مبتلا به اوتیسم شده بودند.
به گفته محققان، هیچ دلیل مشخصی برای وجود این ارتباط وجود ندارد، اما اکثر داروهای ضدافسردگی با افزایش میزان انتقال دهنده عصبی موسوم به سروتونین عمل می کنند.
به گفته رای، «سروتونین در رشد مغز اهمیت دارد و میزان بالای آن در کودکان مبتلا به اوتیسم مشاهده شده است.»