عوارض سابسیژن چیست و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟

  شنبه، 22 آذر 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
عوارض سابسیژن چیست و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟
اسکار یا جوشگاه بافتی است که به دلیل التهاب و یا آسیب قبلی در ناحیه پوست ایجاد شده است و چنانچه نزدیک مفصل باشد می تواند در حرکت اندام ایجاد اختلال نماید و یا اینکه منظره نامطلوبی بر روی پوست ایجاد نموده و از نظر زیبایی ایجاد اشکال نماید.

اسکار یا جوشگاه بافتی است که به دلیل التهاب و یا آسیب قبلی در ناحیه پوست ایجاد شده است و چنانچه نزدیک مفصل باشد می تواند در حرکت اندام ایجاد اختلال نماید و یا اینکه منظره نامطلوبی بر روی پوست ایجاد نموده و از نظر زیبایی ایجاد اشکال نماید. دلایل ایجاد اسکار متعدد می باشد و اصولا بعضی از انواع پوست ها مستعد ابتلاء به اسکار بعد از یک آسیب و ضایعه می باشند و در نتیجه طول دوره درمان نیز طولانی تر می باشد. التهاب های پوستی از قبیل آبله مرغان، جوش غرور جوانی ، سوختگی درجه ۳ ، محل گزش حیوانات، محل برش جراحی قبلی و عفونت های عمقی پوست می توانند ایجاد اسکار نمایند. سابسیژن همزمان با میکرونیدلینگ با کم کردن اندازه اسکار ، افزایش دامنه حرکت عضو مبتلا، نزدیک کردن رنگ اسکار به رنگ پوست و کاهش احساس خارش ، بی حسی و درد به بهبود علائم بیمار کمک می نماید. این تاثیرات از طریق افزایش جریان خون موضعی ، بهبود جریان لنفاوی در محل و کمک به دفع سلول های مرده در ناحیه مبتلا اعمال می شود. در بعضی از بیماران بعد از عمل جراحی تا مدت زمان طولانی در ناحیه اسکار احساس درد وجود دارد که این درد بصورت متناوب می باشد و با یک استرس فیزیکی و یا روحی این درد شعله ور شده و بیمار را ناتوان می نماید. اینگونه دردها که به آسانی با مسکن های معمولی کنترل نمی شوند ناشی از آسیب به رشته های عصبی در ناحیه مورد عمل می باشد . این تغییرات ایجاد شده در ناحیه اسکار تدریجی می باشند و بمرور با پیشرف درمان بهبود می یابند. هرچه اندازه اسکار کوچکتر و عمق آن کم تر باشد درمان راحت تر و سریع تر می باشد و برعکس اسکارهای بزرگ و عمقی نیاز به دوره درمانی طولانی تری دارند.

عوارض سابسیژن

  • اگرچه سابسیژن یک روش موثر است اما برای تمامی افراد کاربرد ندارد. کسانی که بیماری های مرتبط با لخته شدن خون یا عفونت های ویروسی دارند از این روش باید دوری کنند.
  • وجود زخم هایپرتروفی یا کلوئید در ناحیه مورد نظر با سابسیژن درمان نمی شود.
  • بریدن بافت فیبروتیک در بسیاری موارد ایجاد خونریزی می کند. در ضمن در این روش باید پوست را مدام به صورت موضعی بی حس کرد زیرا این عمل مانند سایر عمل ها دارای درد است.
  • یکی از عوارض جانبی و خطرات انجام این روش تغییر رنگ پوست ناحیه مورد نظر می باشد. دوری از نور مستقیم آفتاب و استفاده از پمادهای تجویزشده در جلوگیری از این مشکل بسیار تاثیرگذار است.
  • روش سابسیژن برای انواع پوست ها مناسب است ولی در پوست های تیره بعد از درمان با سابسیژن احتمال بروز هیپرپیگمانتاسیون وجود دارد.

جلوگیری از عوارض سابسیژن

  • حدود چند سال پیش، اصلاحاتی در روش های سابسیژن صورت گرفت که پاسخ دهی آن خوب بود اما همچنان عوارض و مشکلاتی وجود داشت که هر پزشکی در تجربه شخصی اش سعی در رفع آنها داشته است.
  • معمولا در لیست داروهای تجویز شده قرص مسکن نیز وجود دارد. طبق توصیه پزشک و با دقت داروها را مصرف کنید.

مزایای سابسیژن

نتایج درمانی عالی.
امکان استفاده درهمه تیپ های پوستی.
مدت زمان نقاهت کوتاه.
قابلیت انجام درهمه فصول.
امکان استفاده همزمان از پیلینگ شیمیایی و لیزر فرکشنال co2 و RF فرکشنال و میکرودرم ابریژن دریک جلسه همزمان.

مراقبت های پس از عمل سابسیژن (subcision):

  • استفاده از کمپرس یخ بر روی موضع به منظور کنترل کبودی و کاهش خطر خونریزی.
  • تجویز داروهای آنتی بیوتیک و ضد التهاب با تشخیص پزشک

پوست افراد در توانایی التیام زخم ها و تولید کلاژن متفاوتند، در عمل سابسیژن (subcisions) دفعات مورد نیاز برای اصلاح فرورفتگی به نوع، محل، شدت فرورفتگی و شدت درمان بستگی دارد. اما به طور متوسط سه تا شش مرتبه تکرار عمل سابسیژن (subcisions) برای بیشتر افراد با جای زخم متوسط کافی خواهد بود اما به طور کلی دفعات و فواصل درمان با تشخیص پزشک و مشاهده روند بهبود توصیه می شود.

درمان های همراه با سابسیژن (subcision):

عمل سابسیژن (Subcision) به عنوان یک درمان اسکار آکنه می تواند با تشخیص پزشک به طور موثر با موارد زیر همراه باشد:

  • رتینوئید موضعی
  • میکرونیدلینگ – درمارولر، درماپن
  • اسید لایه برداری (به عنوان مثال 15٪ اسید trichloracetic هر 4 هفته استفاده شود)
  • TCA CROSS
  • درمان با لیزر فراکشنال

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها