آیا درمان خانگی کهیر بارداری نتیجه بخش است؟

  پنجشنبه، 20 خرداد 1400
آیا درمان خانگی کهیر بارداری نتیجه بخش است؟
کهیر نوعی عارضه‌ی پوستی است که نتیجه‌ی حساسیت بدن به ماده‌ای حساسیت‌زا (آلرژن) است. کهیر پاسخی به آزادسازی هیستامین توسط بدن است؛ هیستامین زمانی آزاد می‌شود که فرد به غذا، دارو یا سایر عوامل حساسیت‌زا واکنش نشان بدهد. هیستامین می‌تواند واکنش بدن به عفونت، استرس، آفتاب سوختگی و تغییرات دمایی نیز باشد.

خارش دوران بارداری به خصوص خارش شکم گاهی غیرقابل تحمل است . به گفته برخی خارش پوست در دوران حاملگی طبیعی است اما به عقیده برخی باید خارش ها را جدی گرفت و با روش های مناسب درمان کرد.

خارش دوران بارداریبارداری ممکن است بسیاری از مشکلات پوستی را به همراه داشته باشد:آکنه, رشد موی غیرمعمول, و تجمع رنگ دانه ها. شایع ترین چیز نه چندان خوبی که در میان آن ها وجود دارد, پاپول های کهیری خارش دار و پاپول های حاملگی (PUPPP) یا جوش های چند ریختی بارداری (PEP) است.

پاپول های کهیری خارش دار و پاپول های حاملگی یک کهیر معمولی است - مثل جوش پوستی که به شدت خارش دارد و باعث ناراحتی شدید مادر می شود.همچنین به عنوان اریتما سمی بارداری، بثورات توکسین و بثورات توکسمیک بارداری شناخته می شود.جوش های PUPPP از هر 300 بارداری 160 مورد را تحت تاثیر قرار می دهد و معمولاً در سه ماهه سوم بارداری رخ خواهد داد. این مشکل عموماً در اولین بارداری و چند بارداری تجربه می شود. خارش یک هفته طول می کشد، اما خارش مدام در حال ظهور است. گاهی اوقات، خارش حتی بعد از رفتن جوش ها باقی می ماند. PUPPP معمولاً برای مادر یا نوزاد خطرناک نیست.

کهیر بارداری یکی از مشکلات پوستی شایع دوران بارداری است که به ویژه در 3 ماهه سوم و در خانم هایی که برای نخستین بار است که باردار می شوند، بروز می کند.این بیماری پوستی با ضایعات خارش دار بیشتر ناحیه شکم و گاهی ران ها را درگیر می کند و تفاوت کهیر بارداری با سایر بیماری های پوستی دوران بارداری این است که اطراف ناف را درگیر نمی کند و همین موضوع آن را از سایر مشکلات پوستی دوران بارداری افتراق می دهد. این بیماری برای مادر و جنین خطرناک و مشکل ساز نیست.اما خارش شدیدی ایجاد می کند که تحمل آن برای خانم باردار سخت است.بهتر است ضایعات خارش دار را متخصص معاینه کند تا تشخیص دقیق داده شود. کهیر بارداری در هفته های آخر بارداری شایع تر است و در اسرتیاها بیشتر نمایان می شود. دلیل بروز کهیر بارداری مشخص نیست اما گفته می شود کشش ایجاد شده در پوست باعث آزادی برخی آنتی ژن ها می شود که سرچشمه این ضایعات هستند.
با پایان بارداری معمولا کهیر رفع می شود اما در صورتی که شدت خارش بالا باشد می توان در مان های مضوعی متناسب با شدت خارش تجویز کرد. مصرف آنتی هیستامین خوراکی و دوزهای کم کورتون در 2 هفته آخر بارداری برای تسکین خارش اشکالی ندارد.

آیا درمان خانگی کهیر بارداری نتیجه بخش است؟

بهترین درمان کهیر در بارداری حذف عامل ایجادکننده است. مثلا اگر لباس شما نامناسب است سریعا آن را عوض کنید. برخی از روش های طبیعی و خانگی موجب تسکین خارش و بثورات می شوند. طبق بررسی های انجام شده انجام موارد زیر به کاهش خارش پوستی کمک می­ کند:

وان بلغور جو دوسر

این ماده برای رفع خارش ناشی از کهیر بسیار موثر بوده، در ضمن ضد التهاب نیز است و خاصیت محافظت از پوست را دارد.

حمام با آب ولرم

در طول درمان کهیر بارداری از حمام با آب گرم خودداری کنید، زیرا آب گرم باعث افزایش جریان خون و وخیم تر شدن خارش می شود. حمام با آب ولرم یا سرد انتخاب بهتری است و می تواند خارش پوست شما را کاهش می دهد.

​آلوئه ورا

آلوئه ورا به دلیل خاصیت خنک کنند­گی کمک کننده است. برای دریافت نتایج بهتر از ژل آلوئه ورا تازه استفاده کنید. فقط کافیست آن را در ناحیه مد نظر بمالید و بعد از چند دقیقه آن را با آب سرد بشویید.

چای سبز بنوشید

چای سبز خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد. بنابراین ممکن است سموم و آلرژی های پوستی را از بین ببرد و از این طریق خارش را تسکین دهد.

​پارچه آغشته شده به شیر

برای کاهش التهاب کهیرهای پوستی در بارداری یک پارچه بردارید آغشته به شیر کنید و در ناحیه مد نظر قرار دهید.

چطور از کهیر بارداری جلوگیری کنیم؟

با مراقبت مناسب و روش های پیشگیرانه می توان حساسیت های پوستی و خطر ابتلا به کهیر بارداری را کاهش دهید:

  • از پوشیدن لباس های تنگ در دوران بارداری خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث تحریک پوست شود. سعی کنید در طول دروان بارداری لباسهای نخی گشاد بپوشید که پوست شما تنفس کند.
  • از استفاده از محصولات شیمیایی که ممکن است باعث خشکی یا تحریک پوست شما شده و منجر به کهیر شود خودداری کنید. همچنین بهتر است از مصرف مواد آرایشی با رنگ و عطر پرهیز کنید.

سایر اقدامات برای کاهش ابتلا به کهیر بارداری

  • استحمام با آب ولرم و مرطوب نگه داشتن شکم: حمام آب گرم پوست شما را از رطوبت محروم می کند، پس بهتر است در دوران بارداری از استحام با آب گرم بپرهیزید. همچنین بعد از استحمام حتما شکم خود را با کرم های مرطوب کننده مناسب چرب نگه دارید.
  • لباس های خود را به جای شوینده ها و نرم کننده ها با صابون طبیعی بشویید.
  • کهیر بارداری گاهی به دلیل اضطراب و استرس ایجاد می شود. پس سعی کنید برای تسکین ذهن و بدن از تکنیک های مختلف آرامش بخش استفاده کنید. کلاس های یوگا تا حد زیادی در بهبود اضطراب و استرس زایمان موثر است.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها