در صورت تحلیل لثه، قابلیت ترمیم و تعویض ایمپلنت وجود دارد؟
در بسیاری از افراد میانسال این احتمال وجود دارد که در سال دوم بعد از کاشت ایمپلنت دندان لثه دچار تحلیل شود. این تحلیل در سال اول به میزان 1 میلیمتر است. ولی جای نگرانی نیست چون قابلیت ترمیم و تعویض ایمپلنت وجود دارد.اما در صورتی که فردی که ایمپلنت دندانی انجام داده است بهداشت دهان و دندان خود را به صورت منظم انجام دهد و به طور کامل از ایمپلنت نگهداری کند این درصد به 0/1 میلیمتر کاهش پیدا می کند.البته این درصد برای همه ی افراد یکسان نیست و ممکن است در فردی کلا تحلیل لثه به وجود نیاید. البته باید گفت تحلیل استخوان به قدری نیست که سبب ایجاد نگرانی در فردی شود.زمانی فردی که ایمپلنت دندانی انجام داده باید نگران باشد که بیماری در لثه به وجود آید که در این صورت احتیاج به ترمیم استخوان و همچنین استخوان سازی دارد.
ترمیم استخوان و استخوان سازی کار مشکل و زمان بری است به همین دلیل دندانپزشک متخصص بعد از کاشت ایمپلنت دندانی به بیماران توصیه می کند که کاملا از ایمپلنت دندان خود مراقبت نمایند و بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمایند.
اگرچه شکست ایمپلنت دندان بسیار نادر است، اما در برخی مواقع حتی اگر جراح کارکشته باشد و همه مراحل را با احتیاط انجام داده باشد، باز هم ممکن است بدنِ برخی افراد ایمپلنت کاشته شده را پس بزند. البته وقتی صحبت از پس زدن ایمپلنت می شود نباید به پس زدن عضو پیوندی توسط سیستم ایمنی فکر کنید چون این دو مقوله کاملا جدا هستند و ایمپلنت ناموفق بیشتر به خاطر وضعیت سلامتی عمومی بیمار و عدم مراقبت و نگهداری صحیح بعد از کاشت است تا چیزهای دیگر.
علایم شکست ایمپلنت دندان چیست؟
شکست خوردن فرآیند ایمپلنت گذاری میتواند دو دلیل عمده و اصلی داشته باشد. یکی پری ایمپلنتیت و دیگری عدم انجام فرآیند استئواینتگریشن .
یکی از نشانه پس زدن ایمپلنت پری ایمپلنتیت است!
پری ایمپلنتیت زمانی اتفاق می افتد که شما به عنوان کسی که ایمپلنت کاشته اید به درستی از دندان های خود مراقبت نکرده باشید یا به عبارتی بهداشت دهان و دندان شما ضعیف باشد. برای مثال اگر مسواک نزنید ممکن است به بیماری لثه گرفتار شوید که خود همین بیماری میتواند به بافت استخوانی آسیب بزند. اگر این مشکلات به موقع تشخیص داده نشوند پری ایمپلنت میتواند باعث لق شدن یا شل شدن ایمپلنت شود.
چرا ایمپلنت های دندانی شل می شوند؟
اگر ایمپلنت دندان تان شل شده، ممکن است به خاطر osseointegration باشد که هرگز به صورت کامل صورت نمی گیرد. پروسه ایست که در آن تیتانیوم ایمپلنت به استخوان فک جوش می خورد. استخوان در طی چند ماه اطراف ایمپلنت را گرفته و ریشه ایمپلنت را مثل ریشه دندان طبیعی محکم می کند. در صورتی که این پروسه به طور کامل صورت نگیرد، ایمپلنت ممکن است در آینده شل شود. علاوه براین، پایداری ایمپلنت بستگی به استخوان فک دارد که قوی و محکم همچنان بماند. اگر بیماری لثه یا عفونتی در دهان دارید، این مساله هم می تواند باعث عدم رشد استخوان شود. در نتیجه ایمپلنت با شکست مواجه می شود و شل می شود. در نتیجه تماس با متخصص ایمپلنت دندان غرب تهران ضروری می شود و باید حتما نزد آن متخصص برای درمان مراجعه کرد. مثلا در صورتی که هرگونه علائمی از جمله قرمزی، تورم و خونریزی لثه دیدید، باید هرچه زودتر ترتیب ملاقاتی با متخصص تان دهید. انجام این کار باعث جلوگیری از ایجاد عفونت می شود و می تواند استخوان را مستحکم تر کند.
در صورت شل شدن ایمپلنت دندان، چکار باید کرد؟
سریعا با متخصص ایمپلنت دندان تهران تماس گرفت. چون خود ایمپلنت به تنهایی سفت و سخت نمی شود، و مشکلش هم به تنهایی اصلاح نخواهد شد. اگر سریع خودتان تشخیص دهید و درمان شود، که دیگر به تخریب استخوان ختم نمی شود.