با انواع جوش ها در بدن آشنا شوید

  یکشنبه، 01 تیر 1399   زمان مطالعه 7 دقیقه
با انواع جوش ها در بدن آشنا شوید
در این متن میخواهیم درباره ی جوش پوست و راه های درمان و پیشگیری آن صحبت کنیم.

اطباء طب سنتی معتقدند اینکه هر یک از جوش های صورت در کدام منطقه از صورت به وجود می آیند نشان دهنده وجود مشکل در یکی از اندام های بدن است. شیوع ناگهانی لکه های متمرکز در ناحیه ای خاص از پوست، اغلب اوقات گمراه کننده می باشند. آیا این امر ناشی از تغییرات هورمون ها می باشد؟ آیا به اندازه کافی میوه و سبزی مصرف نشده است؟ طب سنتی چینی ها طراحی از چهره با تقسیم بندی صورت به بخش های مختلف نظیر پیشانی، چانه و بینی و همچنین اطلاعات کافی از نواحی مختلف، در شناسایی علت این لکه ها، کمک قابل توجهی می نماید.

علت ایجاد انواع جوش صورت شاید برای همه مشخص نباشد، اما با مراقبت های بهداشتی از پوست می توانید به درمان آکنه یا حتی جلوگیری از بروز آن اقدام کنید. هنگامی که فولیکول های مو با چربی و سلول های مرده پوست بسته می شوند، وضعیتی برای پوست رخ می دهد که به آن آکنه می گوییم. در این شرایط، معمولا جوش های سر سیاه، سر سفید و جوش قرمز التهابی روی صورت، پیشانی، سینه و بالای کمر و شانه ها پدیدار می شوند. آکنه یا جوش صورت، مشکلی است که بیشتر در ایام نوجوانی با آن دست و پنجه نرم می کنیم. اما ممکن است در دیگر دوره های زندگی نیز با آن روبرو شویم.

جوش ها در جاهایی از بدن

  • نواحی 1و 3:سیستم گوارش: شکلات و لکه ها دارای ترکیب های مشابه می باشند، اما به طور کلی، مقادیر بالا از چربی در رژیم غذایی منجر به بروز لکه هایی در ناحیه پیشانی می گردد.رژیم غذایی از طریق نوشیدن چای سبز غنی از آنتی اکسیدان قابل تعدیل بوده و افزایش میزان آب نوشیدنی در تمیز نمودن و پاکسازی ناحیه تقش قابل توجهی بر عهده دارد.
  • ناحیه 2:کبد: نوشیدنی های الکلی و لبنیات و همچنین آلرژی نسبت به موادغذایی خاص، جزو دلایل اصلی برای بروز لکه در این ناحیه از پوست می باشند.در صورت بروز هرگونه آلرژی با پزشک خویش مشورت نمایید.
  • نواحی 4، 6، 8 و 10:کلیه ها: لکه های نزدیک به گوش و حتی نواحی تیره و سیاه اطراف چشم می توانند ناشی از کم آبی بدن، باشند. از طریق نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در طول روز و اجتناب از قهوه، چای و نمک، می توان از کم آب شدن بدن پیشگیری کرد.
  • ناحیه 7:قلب: این ناحیه از پوست پر از منافذ باز و منقبض می باشد، بنابراین باید برس آرایشی و هر ابزار دیگر که در این ناحیه به کارگرفته می شود، به دقت تمیز گردد.کاهش فشار خون بالا راه حل درون بدنی برای تمیز نگه داشتن این ناحیه از پوست می باشد.چربی های بد باید با میوه ها، سبزیجات، آجیل و ماهی های غنی از امگا، جایگزین شوند و در صورت وجود هرگونه نگرانی بعدی مرتبط با قلب، باید با پزشک مربوطه مشاوره گردد.
  • نواحی 5 و9:سیستم تنفسی: در صورت استعمال سیگار، نواحی بالای گونه ها بیشتر در معرض بروز جوش، قرار می گیرند با این حال، قرار گرفتن در معرض هوای تازه همراه با پیاده روی های طولانی تر و منظم تر، به صورت قابل توجهی منجر به کاهش بروز جوش در این نواحی، می گردد.
  • نواحی 11 و 13:هورمون ها: در بسیاری از زنان، این ناحیه از صورت نشانه اصلی از استرس و عدم تعادل هورمونی به ویژه در بازه زمانی خاص از ماه، می باشد.با وجود روش های بسیار اندکی برای جلوگیری از این تغییرات، رژیم غذایی مناسب همراه با ورزش منجر به بهبود وضعیت پوست می گردد.
  • ناحیه 12:معده: در صورت داشتن رژیم غذایی غنی و سنگین، باید به منظور کمک به سیستم گوارش خود، از سم زدایی یا افزودن فیبر بیشتر به رژیم غذایی و همچنین ورزش، استفاده نمایید.
  • ناحیه 14:بیماری: جوش هایی که در این ناحیه از پوست مشاهده می شوند، نشانه ای از مبارزه بدن با باکتری می باشند. استراحت و نوشیدن آب فراوان، کمک قابل توجهی به بدن در مبارزه با باکتری می نمایند.
تصویر

انواع جوش ها در بدن:

  • جوش سر سیاه

جوش سرسیاه یک نوع آکنه بسیار رایج است. تقریبا همه افراد یک بار در زندگی به جوش سرسیاه مبتلا شده اند. پس اگر شما هم جوش سرسیاه زده اید، خونسرد باشید و تصور نکنید که بدشناس ترین آدم روی زمین هستید.این نوع آکنه نتیجه فرایندهای طبیعی پوست به شمار می آید و به همین دلیل شایع است. برای فهمیدن راه درمان جوش صورت سرسیاه، ابتدا مهم است بدانیم که جوش سرسیاه چیست و چه عوالی باعث بروز جوش سرسیاه می شود.جوش های سر سیاه یکی از انواع جوش صورت هستند و زمانی ظاهر می شوند که منافذ باز پوست با ترکیبی از سلول های مرده ی پوست و چربی اضافه ای که توسط غده های چربی ترشح می شود (سبوم)، مسدود شوند.برخلاف جوش های سرسفید که منافذ بسته در پوست ایجاد می کنند، جوش های سر سیاه منافذ باز دارند. اکسید شدن در سطح این منافذ، موجب رنگ تیره ی این جوش ها می شود.برخی از افراد سعی می کنند با فشار دادن جوش های سر سیاه، آن ها را تخلیه کنند، اما باید بدانید که این کار می تواند موجب ایجاد جای زخم یا دیگر آسیب های پوستی شود.

  • جوش سر سفید

جوش های سرسفید شایع ترین نوع از انواع جوش صورت محسوب می شوند. البته جوش های سرسفید یکی از خفیف ترین انواع جوش هستند و معمولا می توانید با مراقبت های پوستی مناسب و درمان های موضعی، آنها را درمان کنید.جوش های سرسفید (در اصطلاح فنی به آنها «کومدون» گفته می شود) فولیکول های مو یا منافذ مسدودشده پوست هستند. در عارضه جوش های سرسفید، منافذ پوست با لایه ای نازک از پوست پوشیده شده که باعث می شود توده برآمده مواد زیر سطح پوست قرار بگیرد.چون برآمدگی حاصل از تجمع چربی و پوست در معرض هوا قرار نمی گیرد، سفید یا گاهی زردرنگ (رنگ طبیعی چربی و سلولهای مرده پوست) باقی می ماند. به همین دلیل این نوع از آکنه جوش سرسفید نامیده می شود.

  • جوش قرمز و جوش چرکی

وقتی منافذ پوست تان بسته شوند و باکتری عامل ایجاد آکنه در آن منافذ شروع به رشد و تکثیر کند، سیستم ایمنی بدن شما با فرستادن گلبول های سفید خون برای مبارزه با عفونت واکنش نشان می دهد.ناحیه اطراف برآمدگی، ملتهب، قرمز و متورم می شود. توجه کنید که این نوع عارضه پوستی، آکنه التهابی است که با جوش سرسیاه و جوش سرسفید متفاوت است.در این نوع آکنه، ناحیه اطراف برآمدگی با پوست قرمزرنگ، ملتهب و متورم مشخص است. از رایج ترین انواع جوش صورت التهابی جوش قرمز (پاپول) و جوش چرکی (پوسچول) است..

  • آکنه ندولار و آکنه کیستیک

بیشتر افرادی که از آکنه التهابی رنج می برند، مبتلا به جوش قرمز هستند. همانطور که گفتیم جوش های قرمز برآمدگی های متورم قرمزرنگی هستند که وقتی با مایع چرکی پر شوند به جوش های چرکی تبدیل می شوند. جوش های قرمز و جوش های چرکی شایع ترین نوع جوش های التهابی هستند که معمولا به آنها «جوش» می گوییم.اما آکنه های ندولار و کیستیک از نوع شدیدی از انواع جوش صورت هستند که می توانند باعث عوارض پوستی شدید و زخم های دائمی شوند.

چگونه جوش را درمان نمود؟

رویکرد جامع، منجر به از بین رفتن علت اصلی بروز جوش شده و سلامت و تمیزی پوست را تضمین می نماید.ترکیب تغییرات شیوه زندگی سالم، برنامه رژیم غذایی و درمان موضعی و همچنین درون بدنی برای درمان جوش، به کار گرفته می شوند.

تصویر

از این مواد دوری کنید:

"برای داشتن پوستی سالم، سلامت کل بدن و زیبایی، باید با بهره گیری از رویکرد "مصرف متوسط از همه چیز" باید حدالامکان از برخی از مواد غذایی، اجتناب نمود.

  • مواد غذایی حاوی شکر برای سلامت بدن و پوست، مناسب نبوده اما برای از بین بردن حس شیرینی طلبی، می توان مقداری شکلات تلخ (هر چقدر درصد کاکائو بیشتر باشد، بهتر است- حداقل 70%) مصرف نمود".
  • از برنامه غذایی خود غذاهای تند، اسپایسی و پرادویه را حذف کنید.
  • مصرف گوشت قرمز را کمتر کنید.
  • هوای آلوده در تشدید جوش های شما موثر است پس از رفت و آمد در محیط های آلوده اجتناب کنید.
  • به تاریخ انقضای مواد آرایشی خود کاملا دقت کنید که گذشته نباشد یا اینکه آنقدر چرب نباشد که منافذ پوستی را مسدود کند.
  • نوشیدنی های گازدار را کمتر بنوشید.
  • قهوه مشکل شما را وخیم تر می کند زیرا آب بدن را بسیار کم می کند.
  • برای درمان این جوش ها بدن تان را قلیایی نگه دارید و از خوردن غذاهایی که بدن را اسیدی می کنند، اجتناب کنید.
  • گوشی موبایل کثیف و روبالشی آلوده نیز از عوامل اصلی ایجاد آکنه هستند .
  • علت جوش زدن شما می تواند استرس و تغییرات هورمونی باشد پس برای آنکه اثر آنها کم شود؛ خواب تان را منظم و کافی کنید، سبزیجات بیشتری مصرف کنید و پوست تان را تمیز نگه دارید.
  • باید بدانید بیشتر خانم ها در دوران تخمک گذاری یعنی روزهای میانی سیکل ماهانه جوش زیادی می زنند.

دیدگاه ها

آخرین ویدیو ها