ایمپلنت های دندانی یکی از بهترین روش های جایگزین دندان طبیعی هستند که این روزها طرفداران بسیار زیادی دارند. کسانی که از این وسایل کاشتنی استفاده میکنند رضایت زیادی از زندگی بعد از عمل جراحی ایمپلنت دارند و به گفته خودشان زندگی شان تغییرات مثبت زیادی داشته. در این مقاله می خواهیم برای کسانی که هنوز جایگزینی برای دندان های از دست رفته خود پیدا نکرده اند درباره مزایای ایمپلنت دندان که در نوع خود بی نظیرند صحبت کنیم. تنها با 5 دلیل به شما ثابت میکنیم که این قطعات کوچک، زیبا و محکم چگونه زندگی شما را به کلی تغییر می دهند.
حتما خوب میدانید که دندان از دست رفته چه مشکلاتی برای شما به وجود می آورد. شاید یکی از بزرگترین مشکلات کسانی که دندان هایشان را از دست داده اند از بین رفتن قدرت جویدن باشد. برای همین چنین اشخاصی معمولا هر غذایی را نمی توانند بخورند چون قدرت جویدن ندارند. چنین اشخاصی معمولا برای جبران کمبودهای غذایی خود باید مکمل بخورند. اما کاشت دندان با ایمپلنت به این اشخاص کمک میکند که از این به بعد مثل یک شخص سالم و دندان دار هر چیزی را که دلش خواست بخورد و دیگر نیازی به خرید هیچ مکمل غذایی خاصی نداشته باشد.
در مقایسه با سایر روش های جایگزینی دندان ، جویدن با ایمپلنت دندان بسیار طبیعی است. این در حالی اس که جویدن غذا با برخی از بریج ها دشوار است. (با پروتز یا دندان مصنوعی جویدن دقیقا مانند این است که شما دندان ندارید!!!)
مزایا کاشت دندان
فرای مباحث زیبایی شناسی، بسیاری از مردم فاکتورهای بهداشتی ایمپلنت را در هنگامی که می خواهند دندان بکارند، یکی از مزایای استفاده از آن می دانند. برای مثال
- می توانند از تحلیل فک پیشگیری کنند.
- از فاسد شدن استخوان فک جلوگیری می کنند.
- باعث جوان تر به نظر رسیدن ظاهر صورت شده و اعتماد به نفس را افزایش می دهند و همچنین باعث بهبود بهداشت و سلامت دهان و دندان می شوند.
- ایمپلنت های دندانی سلامت عمومی را بهبود می دهند.
- با داشتن دندان های قوی که عملکرد آن ها کامل است، بیماران می توانند رژیم غذایی خود را گسترش داده و غذاهای سالم مانند آجیل و میوه ها را دوباره در برنامه غذایی خود قرار دهند.
- زمانی که از ایمپلنت های دندانی به درستی مراقبت شود، می توانند مادام العمر باشند بنابراین آن ها یکی از بهترین سرمایه گذاری ها برای جایگزینی بلندمدت دندان هستند.
- بر خلاف دندان مصنوعی، ایمپلنت ها هرگز لق نشده و حرکت نمی کنند و برای مراقبت و نگهداری از آن ها نیازی به استفاده از تمیزکننده های مخصوص و چسب نیست.
- بر خلاف بریج های ثابت، از مزایای ایمپلنت دندانی، عدم نیاز به تنظیم است.
- مطالعات نشان می دهد که نرخ موفقیت استفاده از ایمپلنت های دندانی بیش از 95 درصد است.
معایب ایمپلنت دندان:
ایمپلنت در مقایسه با دیگر روش های درمانی شبیه به خود، تقریبا کمترین عوارض و معایب را دارد. با این وجود متناسب با جنس ایمپلنت، کیفیت آن و نحوه ی کار متخصص دندانپزشک این عوارض می تواند متغیر باشد. برخی از مهم ترین معایب ایمپلنت دندان عبارت اند از:
- شکستن بدنه ایمپلنت: احتمال شکستن بدنه ی ایمپلنت بسیار ضعیف است اما غیرممکن نیست. در صورتی که فشار شدیدی به ایمپلنت وارد شود ممکن است بشکند. اگر ایمپلنت دچار شکستگی شود، امکان اصلاح آن وجود ندارد.
-
لق شدن و افتادن روکش ایمپلنت: با وجودی که امکان حرکت دندان ایمپلنتی وجود ندارد، اما اگر فشار های شدیدی به بخش هایی از ایمپلنت وارد شود ممکن است روکش ایمپلنت بیفتد. در صورت بروز چنین مشکلی حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
-
عفونت ایمپلنت: مواردی که باعث عفونت ایمپلنت شود بسیار نادر است. با این حال بین بیماران این اصطلاح به اشتباه رایج شده است. در مواردی که کاشت ایمپلنت به درستی صورت نگیرد و دندان ایمپلنتی کاملا به استخوان جوش نخورد، ممکن است دندانپزشک دندان را جدا کند. در برخی موارد بیماران فکر می کنند که چون دندان ایمپلنتی عفونت کرده است، آن را خارج کرده اند که این باوری اشتباه است.
-
شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت: همانطور که قبلا گفته شد، وارد شدن فشار زیاد به ایمپلنت ممکن است باعث بروز مشکلاتی مثل افتادن روکش ایمپلنت شود. این فشار حتی ممکن است به شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت نیز کمک کند. این فشارها اغلب به دلیل مشکل دندان قروچه و حتی رفتن موادغذایی بسیار سخت یا رفتن سنگ زیر دندان است.