سیب را دیگر همه می شناسند و از خواص آن بسیار گفته شده است، خوردن سیب و یا حتی بو کردن آن خواص بی شماری دارد که شاید یکی از اصلی ترین خواص آن حفظ طراوت و شادابی پوست، تنظیم فشارخون و ... باشد.
سیب را یکی از اجزای اصلی، مهم و ثابت بسیاری از دسر ها همانند؛ پای سیب، کیک سیب و … است.
این میوه را اغلب می پزند و یا آن را در خورش می ریزند.
سیب را می توان خشک کرد یا با قرار دادن در درون آب، الکل یا مایعات دیگر برای استفاده در آینده نگه داشت.
شاید جالب باشد که بدانید، طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، یک سیب معمولی ۲۴۲ گرم وزن و ۱۲۶ کالری انرژی دارد که شامل مقدار قابل توجهی فیبر غذایی، مقدار متوسطی از ویتامین ث، از طرف دیگر میزان کمی مواد غذایی ضروری است.
تاریخچه درخت سیب
ناگفته پیداست که سیب، یکی از سلامت بخش ترین خوراکی های اطراف ما محسوب میشود. درخت سیب apple (با نام علمی Malus domestica) درختی برگریز از خانواده گلسرخیان بوده که میوه شیرین و گوشتی دارد. منشأ این درخت آسیای مرکزی است؛ جایی که امروزه هنوز هم گونهٔ وحشی آن، مالوس سیورسی، یافت می شود. سیب پس از هزاران سال کشت در آسیا و اروپا، توسط مهاجران اروپایی به آمریکای شمالی برده شد. بیش از ۷٬۵۰۰ رقم سیب شناخته شده وجود دارد. ارقام مختلف برای سلیقه ها و استفاده های مختلف از جمله آشپزی و خام خوردن! درختان سیب معمولاً بوسیله پیوند زدن تکثیر می شوند، گرچه سیب های وحشی به سادگی از دانه می رویند.
چین اصلی ترین تولید کننده سیب در جهان بوده و بیش از نیمی از سیب کل دنیا را تولید می کند. ایالات متحده با بیش از ۶٪ تولید دنیا، دومین تولید کننده و ترکیه سومین تولید کننده و ایتالیا، هندوستان و لهستان مقام های بعدی را دارند. در کشور ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آنرا آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند .
سیب در تعدادی از فرهنگ ها، مانند فرهنگ اهالی اسکاندیناوی، یونان و سنت های مسیحیان اروپایی، اهمیت مذهبی و اساطیری دارد. سیب همچنین یکی از سین های اصلی سفره هفت سین ایرانی ها است. سیب به صورت خام خورده می شود، اما در بسیاری از غذا های آماده شده (بویژه دسرها) و نوشیدنی ها هم استفاده می گردد. سیب میوه است بهشتی، سرشار از ویتامین های آ، ب، ث و پتاسیم که در درمان های طبیعی یا طب نتروپتی، دارویی برای پیشگیری از بیشتر امراض شناخته شده است . یک ضرب المثل معروف در مورد سیب وجود دارد : ” Eat An AppIe A Day Keep The Doctor Away یعنی روزی یک سیب میل کنید و دکتر را از خود دور کنید . “
نکاتی برای خرید یک سیب خوب!
در زمان خرید سیب بد نیست به نکات زیر توجه کنید:
- از سفت بودن آن اطمینان حاصل کنید.
- از خرید سیب هایی که چین و چروک دارند، خودداری کنید، زیرا این سیب ها بخش اعظم فواید و ارزش تغذیه ای خود را از دست داده اند.
- سیب هایی که بیش از حد رسیده اند و در آستانه ی فساد هستند را با مراقبت بیشتری خرید و نگهداری کنید.
طبع سیب چیست؟
طبع سیب را گرم و تر می دانند، به این معنا که جنبش و رشد پدید می آورد.
مزاج دموی هم گرم و تر است و افراد دموی بسیار دانا، سرحال و بانشاط هستند. د
رست است که رمز کامیابی در طب سنتی اعتدال است، اما در جوامع امروزی که امراض ناشی از غلبه اخلاط سرد و خشک و سرد و تر هستند، سیب یک گوهر ارزنده است!
سیب ها هر چه رسیده تر و شیرین تر باشند بیشتر به سمت گرمی و تری می روند، اما اگر سیب ترش باشد یا سبز باشد سرد و خشک می شود، بنابراین قابض است و معده افراد را اذیت می کند.
میزان ارزش غذایی سیب
سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بی مناسبت نیست که یک ضرب المثل انگلیسی می گوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی نیاز می کند. سیب سرشار از ویتامین های E، B12، B2، B1، A و K، اسید پانتوتونیک، نیاسین، بیوتین، اسید فولیک و کولین است. مقادیر این ویتامین ها در انواع گوناگون سیب متفاوت است. پوست سیب حاوی کاروتن می باشد. تقریباً نیمی از ویتامین C در پوست سیب وجود دارد و سیب های کوچک در مقایسه مقدار بیشتری پوست دارند. انواع سیب منابع بسیار خوبی برای تأمین ویتامین C محسوب می شود. سیب دارای مقدار بسیار ناچیزی ویتامین K است.
موادی که در یک سیب متوسط وجود دارد به شرح زیر است :
- انرژی ۲۵۸ کالری
- پروتئین ۱/۲ گرم
- چربی ۱/۶ گرم
- مواد نشاسته ای ۵۹٫۶ گرم
- کلسیم ۲۴ میلی گرم
- فسفر ۱۰ میلی گرم
- آهن ۱/۲ میلی گرم
- ویتامین آ ۳۶۰ واحد
- ویتامین ب۱ ۰/۱۵ میلی گرم
- ویتامین ب۲ ۰/۰۸ میلی گرم
- ویتامین ب۳ ۰/۱ میلی گرم
- ویتامین ث ۱۸ میلی گرم