کاسنی یکی از گیاهان ایرانی است که در مناطق کوهستانی رشد می کند، این گیاه در میان ایرانیان مصرف بالایی دارد، عطاران و صاحب نظران در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی، عرق کاسنی را سرد می دانند که از جمله فواید عرق کاسنی در از بین بردن حرارت و التهاب بدن، احساس رخوت و سستی، رنگ پریدگی و زردی چهره و خصوصاً تنبلی کبد است و اگر با دقت و مستمر استفاده شود، تاثیراتش قابل مشاهده است.
استفاده از عرق زیره و کاسنی برای لاغری
اولین و مهم ترین مساله در این خصوص این است که ابتدا قبل از اقدام به هر کاری برای کم کردن وزن علت چاقی مشخص شود. چون ممکن است بیماری در پس آن نهفته باشد. نکته دیگر این است که معمولا هر نوع دارویی که معده را گرم کند، طبیعتا روی میزان اشتها هم تاثیر گذاشته و آن را کم می کند. زیره هم جزء این گیاهان است که طبعی گرم و خشک دارد. بر خلاف آن چه که این خواننده محترم گفته اند، اتفاقا خود زیره خاصیت افزایندگی اشتها را دارد و به نوعی چاق کننده است و در واقع این عرق زیره است که خاصیت لاغر کنندگی را دارد. در مورد کاسنی هم همین طور است و نقش اصلی آن این است که کبد را بازسازی می کند و گرمای زائد و فضولات را خارج می کند. بنابراین از آن نمی توان برای لاغر شدن استفاده کرد. غیر از زیره یکی دیگر از عرق های لاغر کننده عرق نارنج است که مصرف آن هیچ ضرری به دنبال ندارد و محدودیت زمانی هم ندارد و حتی سه ماه پشت سر هم نیز می توانند استفاده کنند. البته داروی گیاهی دیگری نیز وجود دارد به نام لک مغسول که مصرف آن برای کسانی که قصد لاغر شدن دارند مفید است و در کاهش وزن موثر است. نکته آخر این که به طور کلی از داروهایی که منشاء گیاهی دارند بیش از سه هفته نمی توان استفاده کرد و پس از سه هفته استفاده مستمر باید بین دو تا سه – چهار هفته صبر کرد و پس از این مدت دوباره مصرف داروی قبلی را از سر گرفت.
کاسنی و کاهش وزن
گیاه کاسنی دارای فروکتوز بوده و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعی است و اگر در برنامه غذایی گنجانده شود همین فیبر موجود در کاسنی تاثیر بسزایی در تحرکات روده ودر درمان یبوست را دارد وبه کنترل و کاهش وزن کمک شایانی می کند. هر دوی این اهداف به تنظیم گرلین که نخستین اسید آمینه ای است که با احساس گرسنگی و رفتارهای غذاجویانه مرتبط است، کمک می کند. مصرف کاسنی موجب کاهش ترشح هورمون گرلین و منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم می شود، که این امر در راستای تلاش برای کاهش وزن میباشد و برای حفظ تناسب اندام مناسب است.
عرق کاسنی در کاهش وزن نقش جدی دارد
عرق کاسنی را برای کاهش وزن استفاده کنید تا معجزه آنرا مشاهده کنید.دیگر نیازی نیست تا سراغ رژیم هاي سنگین یا عمل جراحی بروید. کاسنی یکی از گیاهان دارویی موثر برای از بین بردن حالت رخوت و سستی اسـت. کبد عضو زهر زدای بدن بوده و سوخت و ساز چربی ها ودفع مواد سمی از وظایف این عضو بدن اسـت.یک قاشق عرق کاسنی بـه همراه یک لیوان آب در تصفیه خون و پاک سازی کبد نقش مهمی دارد. عرق کاسنی با خروج سموم ازبدن التهاب را برطرف می کند. ترکیب سرکه انجبین ،سرکه سیب ،یک قاشق عسل طبیعی و عرق کاسنی بـه همراه کاهو باعث کاهش وزن و دفع چربی هاي بدن می شود و با مصرف روزانه آن حالت رخوت و سستی از بین می رود. طبع بیشتر ایرانی ها سرد اسـت و هرچه این عرق تلخ تر باشد فواید عرق کاسنی بیشتر ودر بهبود امراض کبدی موثرتر اسـت. عرق کاسنی برای مبتلایان بـه نقرس و هپاتیت مفید اسـت. ایمنی در برابر بیماری هاي عفونی از دیگر خواص عرق کاسنی اسـت هم چنین مصرف کنندگان باید بدانند زیاده روی در مصرف این داروی گیاهی موجب تخریب عروق شبکیه ، افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا میشود.
چه کسانی نباید از عرقیات گیاهی استفاده کنند؟
مواردی وجود دارد که توصیه می کنیم به هیچ عنوان از عرقیات گیاهی استفاده نکنند. اگر طبع تر دارید و بدن تان رطوبت بالایی دارد یا معده مرطوبی داشته و دچار نفخ و ترش کردن هستید، توصیه می کنیم از عرقیات استفاده نکنید. از آنجا که عرقیات ادرارآور هستند، اگر کلیه تان ضعیف است نیز نباید به طور مکرر از عرقیات گیاهی استفاده کنید. گاهی والدین برای اینکه کودکان آرام شده و خواب خوبی داشته باشند ممکن است از عرقیات گیاهی استفاده کنند، این مورد هم جزء مواردی است که باید درباره مصرف بیش از حد آن هشدار داد. باید حتما درباره مصرف عرقیات در افرادی که بدن ضعیف تر دارند، افرادی که بیماری های زمینه ای دارند، کودکان و نوزادان، افراد سالمند و... با پزشک متخصص مشورت کرد و از مصرف خودسرانه عرقیات گیاهی، با این توجیه که گیاهی هستند، اجتناب کرد. البته برخی عرقیات مثل گلاب یا بهارنارنج طبع معتدل تری دارند و مردم می توانند گاهی در غذا یا به صورت شربت استفاده کنند. اگر دارو مصرف می کنید باید حتما برای مصرف عرقیات با پزشک خود مشورت کنید. گاهی مصرف عرقیات گیاهی همزمان با داروها، بر خواص داروها تاثیرگذار است. خانم های باردار، خصوصا در هفته های اول اقدام به بارداری و سه ماهه اول بارداری نباید عرقیات را خودسرانه مصرف کنند. همچنین در سه ماهه آخر خصوصا هفته و روزهای آخر بارداری مصرف عرقیات خطرناک است؛ زیرا عرقیات گیاهی تحریک کننده است و امکان سقط جنین را بالا می برد.
چه کسانی از چه عرقیات گیاهی استفاده کنند؟
در استفاده از عرقیات گیاهی باید به طبع آن توجه داشته باشید و هماهنگ با طبع و مزاج تان باشد. عرقیات متضاد با طبع خود را استفاده کنید. اگر طبع گرم دارید، می توانید از عرقیات با طبع سرد استفاده کنید مثل عرق کاسنی، عرق شاه تره، عرق کاهو و... اگر طبع سرد دارید، می توانید از عرقیات گرم مثل عرق دارچین، عرق زنجبیل، عرق نعنا و عرق پونه استفاده کنید.
طریقه مصرف عرق کاسنی
کارشناسان به افراد توصیه می کنند از خوردن و نوشیدن داروهای گیاهی بدون نظارت پزشک، عدم آگاهی کامل از وضعیت بیماری فرد، مسافت رفت و آمد، نوع کار و مواردی از دست خودداری کنند و تنها پس از مشاوره با پزشک این نسبت به استفاده از این دمنوش ها استفاده کنند. گفتنی است، کارشناسان همچنین توصیه می کنند افراد عرق کاسنی را با آب در دمای معمولی بنوشند و بهترین زمان برای نوشیدن آن صبح ناشتا است.
مضرات عرق کاسنی
علاوه بر فواید عرق کاسنی، این ماده مضراتی نیز دارد. مصرف بلندمدت فرآورده های کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه می شود، علاوه بر این مصرف طولانی مدت فرآورده های کاسنی موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا می شود. و با توجه به این که مصرف فرآورده های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می شود، مصرف عرق کاسنی در بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می کند.