بستن فاصله بین دندان ها به 3 روش

  پنجشنبه، 02 بهمن 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
بستن فاصله بین دندان ها به 3 روش
شکاف یا فاصله بین دندان ها در اصطلاح دندانپزشکی به دیاستما مشهور است. دیاستما یا همین فاصله ها معمولا بین دو دندان جلویی در فک فوقانی دیده میشود. اما این فاصه تنها در بین این دو دندان وجود ندارد و اساسا بین هر دو دندان در هر بخشی از دندان ها ممکن است چنین چیزی ببینیم.

شما ممکن است در طول سالها از دندانهایتان به خوبی مراقبت زیادی کرده باشید. برای مثال همیشه به موقع مسواک زده باشید، به خوبی نخ دندان کشیده باشید و همواره به فکر لبخند خود بوده باشید. حتی اگر تمام کارهای لازم برای تمیز نگه داشتن دندان های خود را انجام دهید، اما با وجود معضلی مثل فاصله بین دندان ها ، نمیتوانید انتظار داشته باشید که دندان ها عملکرد خوب خود را همچنان داشته باشند.

به عبارتی تمیزی دندان ها همواره تضمینی برای بهبود عملکرد آن ها نیست. برای اینکه در کنار درخشندگی لبخند خود عملکرد گفتاری و جویدنی خوبی داشته باشید لازم است که تمام مشکلات تراز دندان ها شامل فاصله بین دندانها را اصلاح و درمان کنید.

شکاف یا فاصله بین دندان ها در اصطلاح دندانپزشکی به دیاستما مشهور است. دیاستما یا همین فاصله ها معمولا بین دو دندان جلویی در فک فوقانی دیده میشود. اما این فاصه تنها در بین این دو دندان وجود ندارد و اساسا بین هر دو دندان در هر بخشی از دندان ها ممکن است چنین چیزی ببینیم. دیاستما معمولا در میان کودکان شایع است اما بزرگسالان نیز میتوانند چنین چیزی داشته باشند

بستن فاصله دندان به روش خانگی

در بعضی موارد فاصله میان دندان ها چندان اساسی نیست و می توانید به ساده ترین روش در خانه به بستن فاصله دندان خود بپردازید. با استفاده از نوار دندان می توان فاصله زیاد دندان ها را در خانه از بین برد. شب ها هنگام خواب این نوار را به دور دندان ببندید تا به مرور زمان فاصله میان دندان ها کمتر شود. انجام این کار باید به دقت انجام شود و شخصی که می خواهد از این ترفند استفاده کند باید در مورد بستن فاصله دندان بسیار تحقیق و مطالعه کند. باید توجه داشته باشید که چسب را در زاویه مخالفی چرخش ندهید که به مرور زمان به جای کم شدن فاصله دندان، دندان ها کج یا فاصله میانشان زیاد شود. در کل باید گفت که مرتب کردن دندان ها به روش خانگی به دقت و توجه خاصی نیاز دارد. بنابراین اگر تجربه انجام این کار را ندارید انجام این کار را به دکتر ارتودنسی بسپارید.

روش بالدینگ دندان

در این روش که باید به دست دکتر ارتودنسی انجام شود، دکتر ماده ای همرنگ دندان ها و از نجس صمغ کنار دندان ها می چسباند و تراش می دهد به طوری که انگار هیچ فاصله ای میان دندان های شما نبوده است. اما باید توجه داشت که طریقه مراقب از دندان ها را از دکتر پرسیده و به آن عمل کنید. اگر مراقب دندان های خود باشید این روش سال ها می تواند مشکل بستن فاصله دندان را برای شما حل کند. روش بالدینگ دندان به مراقبت خاصی احتیاج ندارد و تنها لازمه آن این است که دوبار در روز مسواک بزنید و از دهانشویه استفاده کنید. برای اطمینان از سلامت دندان های خود هر چند وقت یکبار به دندانپزشکی مراجعه کنید. یک عادت بد میان انسان ها این است که برای خرد کردن و شکستن اجسام از دندان استفاده می کنند که این کار آسیب زیادی به دندان ها می رساند. به هیچ وجه بعد از بالدینگ، از دندان هایتان برای خرد کردن یخ، جویدن درب خودکار یا باز کردن درب انواع بطری استفاده نکنید چرا که باعث شکستن بالدینگ دندان می شوند.

بستن فاصله دندان به وسیله ارتودنسی

این روش یکی از قدیمی ترین روش های بستن فاصله دندان می باشد. برای انجام ارتودنسی حتما باید به پزشک متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید. دکتر متخصص پس از معاینه با توجه به فاصله دندان ها مدت زمان و چگونگی ارتودنسی را ارزیابی می کند. لازم به ذکر است برای بستن فاصله دندان در کودکان احتیاجی به ارتودنسی نیست و باید صبر کرد که کودک بزرگتر شود، زیرا که بعد از رشد دندان های دائمی با تغییر کردن سایز دندان ها فاصله زیادی بین دندان ها نباشد. استفاده از بان های ارتودنسی که یک روش سریع می باشد؛ سختی و عیب هایی نیز دارد. باندهای ارتودنسی باید با توجه و دقت بسیار زیادی نصب شوند تا به طور منظم و مرتب روی دندان ها قرار بگیرند. این باندها باعث حرکت دندان ها می شود که انجام این کار با درد دندان و لثه همراه است.

نباید های بستن فاصله بین دندان ها

در برخی مواقع مشاهده می شود که بیماران اقدام به درمان یک جلسه ای بستن فاصله بین دندان ها می کنند. بدین ترتیب که دندان های طبیعی و سالم تراش می خورد و دندانپزشک با ونیر و یا لمینیت دندان ها را بزرگ می کند. با بزرگ شدن دندان ها فاصله بین دندان ها نیز بسته می شود. اما دو اشکال اساسی به این روش درمان وارد است:

  • برای گذاشتن ونیر و لمینیت بر روی دندان ها لازم است که دندانپزشک مینای سالم دندان را تراش دهد. طول عمر موادی که بر روی دندان ها گذاشته می شود محدود است. بدین ترتیب بیمار در آینده درگیر ترمیم و تعویض این مواد خواهد بود. هر چند که بیمار برای صرفه جویی در وقت اقدام به درمان یک جلسه ای کرده است. اما در آینده متحمل صرف هزینه و وقت زیادی خواهد شد. به علاوه دندان های طبیعی و سالم خود را از دست داده است و بازگشتی برای حالت اولیه وجود ندارد.
  • دندان هایی که بدون در نظر گرفتن موقعیت اسکلت فک و صورت بزرگ می شوند باعث به هم خوردن تناسب بین دندان و فک می گرددو باعث بروز عدم هماهنگی بین فک و دندان می شوند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها