جرم گیری به مینای دندان آسیب می رساند!
بیشتر مردم تصور می کنند جرم گیری دندان موجب نازک شدن مینای دندان و پوسیدگی آن می شود اما در واقع، هنگامی که جرم روی دندان ها تشکیل می شود، لایه ای روی دندان ها قرار گرفته و آن را از تحریکات سرما و گرما حفظ می کند. به هنگام جرم گیری این لایه برداشته می شود و حساسیت به سرما و گرما در دندان ها رخ می دهد و این باور غلط را به وجود می آورد که دندان ها در اثر جرم گیری تراشیده شده و خالی شده اند. باید توجه داشت که اساسا دستگاه جرم گیری قادر به تراش دندان نیست و این حساسیت تنها به علت برداشته شدن لایه جرم است. تنها وسایلی که قادر به تراش دندان ها هستند، فرزهایی هستند که سر الماسی و یا کارباید دارند و روی مته دندانپزشکی سوار می شوند.
شما در طول عصب کشی درد شدیدی را تجربه خواهید کرد.
اکثر روش های درمان دندان، از جمله عصب کشی نیاز به بی حسی دارند. به دلیل دوز بالای بی حسی، بیماران در طول عصب کشی هیچگونه احساس درد و ناراحتی ندارند.
در صورت انجام عصب کشی خطر ابتلا به بیماری دیگری نیز وجود دارد.
کارشناسان این نظریه را مدت ها پیش رد کرده اند. به جز عفونت دوباره دندان، کانال ریشه هیچ ارتباطی با شروع بیماری دیگر ندارد.
کشیدن دندان گزینه ی بهتری است.
دندان طبیعی بسیار بهتر از جایگزین مصنوعی آن است.به همین دلیل است که دندانپزشکان ترجیح می دهند دندان طبیعی را نگه دارند تا اینکه برای آن جایگزین مصنوعی بگذارند.
عصب کشی یک راه حل موقت است.
اگر جلوی عفونت زودهنگام گرفته شود و درمان توسط یک دندانپزشک حرفه ای انجام شود، عصب کشی می تواند دندان شما را تا مدت ها برایتان نگه دارد.
عوارضی که در طول عصب کشی و بعد از آن به وجود می آیند.
عصب کشی دندان 95 درصد موفقیت آمیز بوده و عوارض جانبی نداشته است. با این حال درهر روش درمان پزشکی یا دندانپزشکی، عوارضی در نظر گرفته می شود.
قند مسبب پوسیدگی دندان
قضیه کمی پیچیده تر از آن است که به نظر می رسد. قند باعث پوسیدگی دندان می شود اما این به خاطر خود قند نیست. تنها قند مقصر این ماجرا نیست، قند موجود در نان، حبوبات، میوه و سیب زمینی با باکتری های دهان واکنش می دهند و تولید اسیدی می کنند که می تواند باعث خوردگی دندان ها شود.به همین دلیل است که مسواک زدن، نخ دندان و استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال ضروری است. می بایست حداقل دو بار در روز و هر بار دو دقیقه مسواک بزنید، حداقل روزی یک بار نخ دندان بکشید و تنها یک بار در روز از دهانشویه استفاده کنید. اگر این کار را نکنید دندان شروع به پوسیدن می کند. ابتدا روی دندان ها پلاک تشکیل می شود و هرچه کربوهیدرات های بیشتری بخورید پلاک ها بیشتر به اسید تبدیل می شوند. این اسید به مرور زمان باعث ایجاد حفره هایی روی دندان می شود. پس از آن باکتری ها درون این حفره ها جا می گیرند و با مسواک یا نخ دندان از بین نمی روند. این کاری است که قند با دندان های شما می کند. پس علاوه بر آبنبات و شیرینی، پاستا و برنج هم می توانند باعث پوسیدگی دندان شوند.
ابزارهای دندان پزشکی ممکن است در داخل کانال ریشه شکسته شوند.
در طول این عمل، یک ابزار کوچک برای ازبین بردن عفونت دیواره ی کانال استفاده می شود. برخی از دیواره های کانال ها موج دار هستند و هرچند ابزار دندانی محکم و با دوام باشد امکان شکسته شدن آن وجود دارد. اگر قطعه ی شکسته شده با موفقیت بیرون آورده شود، عوارض دیگری را در پی نخواهد داشت.
تورم سینوس ها
ریشه های برخی از دندان ها به حفره های سینوسی می رسند. در برخی موارد عصب کشی باعث التهاب و تورم حفره های سینوسی اطراف می شود. اغلب این عوارض پس از چند هفته کاهش می یابد.
برگشت دوباره ی عفونت به دندان
ریشه ی دندان دو نوع پوشش دارد. یکی پوشش داخلی که به آن گاتا پرکا گفته می شود و پوشش دیگر همان عاج دندان است که در قسمت خارجی دندان قرار دارد. این دو نوع پوشش (آب بندی) می توانند از دندان محافظت کنند اما در مقابل فرسایش مقاوم نیستند. هنگامی که یک یا هردوی آنها ازبین بروند، باکتری ها می توانند به راحتی وارد دندان شده و باعث عفونت دوباره ی دندان شوند. مراقبت صحیح از آنها می تواند طول عمر آنها را افزایش دهد.
در هر بارداری، مادر یک دندان اش را از دست می دهد!
حتما این را شنیده اید که «زنان به ازای هر بارداری، یک دندان خود را از دست می دهند» اما این یک عقیده کاملا اشتباه است. بارداری به خودی خود هیچ اثری روی دندان ها ندارد. این باور غلط از آنجا شکل گرفته که در گذشته تصور می شد جنین کلسیم مورد نیاز خود را از دندان های مادر می گیرد اما امروزه ثابت شده که جنین کلسیم و سایر مواد مورد نیاز خود را از مواد غذایی ای که مادر می خورد دریافت می کند. واقعیت این است که علت از دست رفتن دندان در بیشتر زنان باردار، رژیم غذایی پر شکر همراه با بی توجهی به بهداشت دهان و دندان مادر و مراجعه نکردن او به دندانپزشک است.
عمر دندان های شیری تا ۷سالگی است
در میان مردم این باور غلط وجود دارد که عمر دندان های شیری تا ۷سالگی است. این تصور باعث شده در حفظ و بهداشت دندان های شیری سهل انگاری شود. حدود ۷۰درصد از ناهنجاری های دندانی در سنین بالا ناشی از کم توجهی به دندان های شیری و زود از دست دادن این دندان ها است. زود از دست دادن دندان های شیری که باید تا سن ۱۰ تا ۱۲ سالگی حفظ شوند باعث می شود فضای خالی آنها توسط دندان های مجاور پر شود که این مشکل باعث می شود جایی برای رویش دندان های دایمی وجود نداشته باشد و ناهنجاری های دندانی و فکی ایجاد شود. افتادن دندان های شیری از شش و هفت سالگی آغاز می شود و تا۱۰ـ ۱۲سالگی ادامه می یابد؛ بنابراین والدین باید درست مانند دندان های دایمی از دندان های شیری هم مراقبت کنند و برای ترمیم و عصب کشی این دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنند.
دود سیگار و اسپری بی حسی درد دندان را از بین می برد!
حتما شما هم افرادی را دیده اید که وقتی دندان شان درد می گیرد، سیگار می کشند که دود آن در اطراف دندان باعث کاهش درد شود و یا از داروخانه یک اسپری بی حسی می خرند و به دندانی که درد می کند می زنند تا درد دندان شان بهتر شود ولی این هم یک باور غلط است؛ چون اسپری بی حسی فقط لثه را بی حس می کند و موقتا شما احساس بی دردی می کنید ولی در واقع این احساس گذرا است و با عصب کشی دندان تان درد آن واقعا بهبود پیدا می کند.
مکیدن پستانک باعث نامرتبی دندان های کودک می شود
این هم یک باور غلط است که برخی افراد برای اینکه کودک شان در آینده نیاز به ارتودنسی پیدا نکند، به او پستانک نمی دهند ولی دندانپزشکان اعتقاد دارند که مکیدن پستانک تا سال دوم زندگی مانعی ندارد و حتی به تقویت قدرت جویدن کودک و عضلات جونده کمک می کند.