باور های غلط درباره دندان ها در میان مردم

  پنجشنبه، 01 خرداد 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
باور های غلط درباره دندان ها در میان مردم
در میان مردم، باورهای مختلفی درباره چیزهای مختلف وجود دارد که بهداشت دهان و دندان هم از این قاعده مستثنا نیست. مثلا بعضی ها تصور می کنند هر دندانی که بیفتد، یک دندان جدید به جای آن در می آید و یا شیرینی خوردن باعث می شود که دندان کِرم بگذارد و .... به نظر شما این باورها مبنای علمی دارند؟

جرم گیری به مینای دندان آسیب می رساند!

بیشتر مردم تصور می کنند جرم گیری دندان موجب نازک شدن مینای دندان و پوسیدگی آن می شود اما در واقع، هنگامی که جرم روی دندان ها تشکیل می شود، لایه ای روی دندان ها قرار گرفته و آن را از تحریکات سرما و گرما حفظ می کند. به هنگام جرم گیری این لایه برداشته می شود و حساسیت به سرما و گرما در دندان ها رخ می دهد و این باور غلط را به وجود می آورد که دندان ها در اثر جرم گیری تراشیده شده و خالی شده اند. باید توجه داشت که اساسا دستگاه جرم گیری قادر به تراش دندان نیست و این حساسیت تنها به علت برداشته شدن لایه جرم است. تنها وسایلی که قادر به تراش دندان ها هستند، فرزهایی هستند که سر الماسی و یا کارباید دارند و روی مته دندانپزشکی سوار می شوند.

شما در طول عصب کشی درد شدیدی را تجربه خواهید کرد.

اکثر روش های درمان دندان، از جمله عصب کشی نیاز به بی حسی دارند. به دلیل دوز بالای بی حسی، بیماران در طول عصب کشی هیچگونه احساس درد و ناراحتی ندارند.

در صورت انجام عصب کشی خطر ابتلا به بیماری دیگری نیز وجود دارد.

کارشناسان این نظریه را مدت ها پیش رد کرده اند. به جز عفونت دوباره دندان، کانال ریشه هیچ ارتباطی با شروع بیماری دیگر ندارد.

کشیدن دندان گزینه ی بهتری است.

دندان طبیعی بسیار بهتر از جایگزین مصنوعی آن است.به همین دلیل است که دندانپزشکان ترجیح می دهند دندان طبیعی را نگه دارند تا اینکه برای آن جایگزین مصنوعی بگذارند.

عصب کشی یک راه حل موقت است.

اگر جلوی عفونت زودهنگام گرفته شود و درمان توسط یک دندانپزشک حرفه ای انجام شود، عصب کشی می تواند دندان شما را تا مدت ها برایتان نگه دارد.

عوارضی که در طول عصب کشی و بعد از آن به وجود می آیند.

عصب کشی دندان 95 درصد موفقیت آمیز بوده و عوارض جانبی نداشته است. با این حال درهر روش درمان پزشکی یا دندانپزشکی، عوارضی در نظر گرفته می شود.

قند مسبب پوسیدگی دندان

قضیه کمی پیچیده تر از آن است که به نظر می رسد. قند باعث پوسیدگی دندان می شود اما این به خاطر خود قند نیست. تنها قند مقصر این ماجرا نیست، قند موجود در نان، حبوبات، میوه و سیب زمینی با باکتری های دهان واکنش می دهند و تولید اسیدی می کنند که می تواند باعث خوردگی دندان ها شود.به همین دلیل است که مسواک زدن، نخ دندان و استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال ضروری است. می بایست حداقل دو بار در روز و هر بار دو دقیقه مسواک بزنید، حداقل روزی یک بار نخ دندان بکشید و تنها یک بار در روز از دهانشویه استفاده کنید. اگر این کار را نکنید دندان شروع به پوسیدن می کند. ابتدا روی دندان ها پلاک تشکیل می شود و هرچه کربوهیدرات های بیشتری بخورید پلاک ها بیشتر به اسید تبدیل می شوند. این اسید به مرور زمان باعث ایجاد حفره هایی روی دندان می شود. پس از آن باکتری ها درون این حفره ها جا می گیرند و با مسواک یا نخ دندان از بین نمی روند. این کاری است که قند با دندان های شما می کند. پس علاوه بر آبنبات و شیرینی، پاستا و برنج هم می توانند باعث پوسیدگی دندان شوند.

ابزارهای دندان پزشکی ممکن است در داخل کانال ریشه شکسته شوند.

در طول این عمل، یک ابزار کوچک برای ازبین بردن عفونت دیواره ی کانال استفاده می شود. برخی از دیواره های کانال ها موج دار هستند و هرچند ابزار دندانی محکم و با دوام باشد امکان شکسته شدن آن وجود دارد. اگر قطعه ی شکسته شده با موفقیت بیرون آورده شود، عوارض دیگری را در پی نخواهد داشت.

تورم سینوس ها

ریشه های برخی از دندان ها به حفره های سینوسی می رسند. در برخی موارد عصب کشی باعث التهاب و تورم حفره های سینوسی اطراف می شود. اغلب این عوارض پس از چند هفته کاهش می یابد.

برگشت دوباره ی عفونت به دندان

ریشه ی دندان دو نوع پوشش دارد. یکی پوشش داخلی که به آن گاتا پرکا گفته می شود و پوشش دیگر همان عاج دندان است که در قسمت خارجی دندان قرار دارد. این دو نوع پوشش (آب بندی) می توانند از دندان محافظت کنند اما در مقابل فرسایش مقاوم نیستند. هنگامی که یک یا هردوی آنها ازبین بروند، باکتری ها می توانند به راحتی وارد دندان شده و باعث عفونت دوباره ی دندان شوند. مراقبت صحیح از آنها می تواند طول عمر آنها را افزایش دهد.

در هر بارداری، مادر یک دندان اش را از دست می دهد!

حتما این را شنیده اید که «زنان به ازای هر بارداری، یک دندان خود را از دست می دهند» اما این یک عقیده کاملا اشتباه است. بارداری به خودی خود هیچ اثری روی دندان ها ندارد. این باور غلط از آنجا شکل گرفته که در گذشته تصور می شد جنین کلسیم مورد نیاز خود را از دندان های مادر می گیرد اما امروزه ثابت شده که جنین کلسیم و سایر مواد مورد نیاز خود را از مواد غذایی ای که مادر می خورد دریافت می کند. واقعیت این است که علت از دست رفتن دندان در بیشتر زنان باردار، رژیم غذایی پر شکر همراه با بی توجهی به بهداشت دهان و دندان مادر و مراجعه نکردن او به دندانپزشک است.

عمر دندان های شیری تا ۷سالگی است

در میان مردم این باور غلط وجود دارد که عمر دندان های شیری تا ۷سالگی است. این تصور باعث شده در حفظ و بهداشت دندان های شیری سهل انگاری شود. حدود ۷۰درصد از ناهنجاری های دندانی در سنین بالا ناشی از کم توجهی به دندان های شیری و زود از دست دادن این دندان ها است. زود از دست دادن دندان های شیری که باید تا سن ۱۰ تا ۱۲ سالگی حفظ شوند باعث می شود فضای خالی آنها توسط دندان های مجاور پر شود که این مشکل باعث می شود جایی برای رویش دندان های دایمی وجود نداشته باشد و ناهنجاری های دندانی و فکی ایجاد شود. افتادن دندان های شیری از شش و هفت سالگی آغاز می شود و تا۱۰ـ ۱۲سالگی ادامه می یابد؛ بنابراین والدین باید درست مانند دندان های دایمی از دندان های شیری هم مراقبت کنند و برای ترمیم و عصب کشی این دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنند.

دود سیگار و اسپری بی حسی درد دندان را از بین می برد!

حتما شما هم افرادی را دیده اید که وقتی دندان شان درد می گیرد، سیگار می کشند که دود آن در اطراف دندان باعث کاهش درد شود و یا از داروخانه یک اسپری بی حسی می خرند و به دندانی که درد می کند می زنند تا درد دندان شان بهتر شود ولی این هم یک باور غلط است؛ چون اسپری بی حسی فقط لثه را بی حس می کند و موقتا شما احساس بی دردی می کنید ولی در واقع این احساس گذرا است و با عصب کشی دندان تان درد آن واقعا بهبود پیدا می کند.

مکیدن پستانک باعث نامرتبی دندان های کودک می شود

این هم یک باور غلط است که برخی افراد برای اینکه کودک شان در آینده نیاز به ارتودنسی پیدا نکند، به او پستانک نمی دهند ولی دندانپزشکان اعتقاد دارند که مکیدن پستانک تا سال دوم زندگی مانعی ندارد و حتی به تقویت قدرت جویدن کودک و عضلات جونده کمک می کند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
ستاره سادات قطبی؛ 27 سال داشتم که با شهرام شکیبا آشنا شدم، به پسر شهرام گفتم علی ،من مامانت نیستم،اما همه جوره هواتو دارم، تمام سعیمو میکنم تا راضی باشی (146 نظر) قباد ایرانی یا قباد ترکیه‌ای؛ نگاهی به استایل و چهره اسماعیل حاجی اوغلو بازیگر نقش شهاب حسینی در سریال شهرزاد+عکس/ بنظرتون کدوم یکی خوشتیپ‌ترن؟ (123 نظر) جشن تولد ساده و بدون تجملات نتیجه امام خمینی (ره) با خلاقیت قناد خوش ذوق تهرانی/ انتخاب زیبای شاخه های گل رز همرنگ با کیک+عکس (107 نظر) خلاقیت خنده دار اوستا بنا با طراحی توالت در سقف حمام حماسه آفرید / هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (105 نظر) علی دایی: من پنت هاوس ندارم یه خونه 418 متری دارم؛ اگر می‌خواستم جور دیگری زندگی کنم 20 برج 20 طبقه داشتم+ویدیو (98 نظر) دارا حیایی: به پول امین حیایی احتیاجی ندارم؛خونه 50متری خودمو به خونه 300متری بابام ترجیح میدم؛ کمک خانواده خیانته، فردا همسرم چه فکری در مورد من میکنه+ ویدئو (94 نظر) مهران مدیری: بعد از مراسم خاکسپاری خسرو شکیبایی دیگه توی هیچ مراسمی شرکت نکرده و نخواهم کرد؛ مردم با گاز پیک‌نیکی و مایه کتلت آمده بودن انگار تفریح بود+ویدیو (92 نظر) حدیث فولادوند بازیگر نقش فوزیه: من خیلی شبیه فوزیه هستم همین باعث شد گریم سنگینی نداشته باشم/ رسیدن به نقش خیلی مشکل بود (90 نظر) قاب امروز | چهره واقعی مجریان خانم خارج از تلویزیون / نجمه جودکی، صبا راد، مژده لواسانی و مبینا نصیری (86 نظر) رهبر معظم انقلاب:هم پدرم، هم مادرم و هم خود من می‌خواستم طلبه بشم؛ از کلاس پنجم دبستان، عملاً درس طلبگی را در داخل مدرسه شروع کردم (79 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز میوه فروش تهرانی با نوشته جالب در مغازه حماسه آفرین شد/ نمونه واقعی یک فرشته زمینی+عکس (76 نظر) نگاهی به خونه زندگی ساده ولی باکلاس و امروزی الهام چرخنده/ سلیقه بیستِ الهام چرخنده برای چیدمان کاناپه+عکس (75 نظر) فریبا نادری؛ اتفاق عجیبی نیست که دخترم رو خارج از ایران به دنیا آوردم، ما تونستیم و این امکان رو به فرزندمون دادیم که اگه خواست یک جای بهتری بدون کنکور و استرس زندگی کنه (73 نظر) مهران مدیری: رفته بودم مراسم ختم برگشتم دیدم یه خانوم زده به ماشین من داره گریه میکنه خواستم جنتلمن باشم گفتم اشکالی نداره اما بعدش که رفت نشستم گریه کردم🤣+ویدیو (69 نظر) مرجانه گلچین: به پیشنهاد اداره برق با دبه آب میرم برای رفع حاجت گفتن تا 3 ساعت برق ندارید! من با یه ذره آب چجوری برم دسشویی+ویدئو (69 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
حکایت‌های پند‌آموز کتاب مشهور «کلیله و دمنه»/ این داستان: قضاوت گربه فریبکار/ مرگ کبک و خرگوش/به هرکسی نباید اعتماد کنیم
(ویدئو) تکنولوژی هوش مصنوعی این‌بار یاد خسرو آواز ایران، استاد محمدرضا شجریان را زنده کرد/ غم عشقت بیابون پرورم کرد، هوای بخت بی‌بال و پرم کرد
ویدئو/ «فریدون»، اسطوره‌ی بی‌همتای عدالت‌جویی و نماد پیروزی بر استبداد/ روایت فردوسی از نبرد افسانه‌ای با ضحاک ماردوش و پیام جاودانه‌ی پیروزی اتحاد بر ظلم
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند ماهی متفاوت را پیدا کنند
ویدیو/ سیستان یا نیمروز؛ وقتی ایران باستان مرکز جهان بود/ روایت شگفت‌انگیز «وحید رهبانی» بازیگر سریال گاندو از تاریخ باورنکردنی ایران
ویدیو/ نگاهی به سنگ‌نگارۀ نقش برجستۀ فتحعلی شاه قاجار برفراز چشمه علی شهر ری تهران/ تصویری تاریخی از شاه و وزرا در تاج‌گذاری
آموزش مرحله به مرحله خاموش کردن آیفون / چطوری آیفون قدیمی رو خاموش کنم؟
یادگیری زبان انگلیسی با مکالمۀ کاربردی «ویزای توریستی»/ همراه با زیرنویس فارسی
تست هوش فکری/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالای 135 نمی‌توانند در 5 ثانیه خانوادۀ فقیر را تشخیص دهند
آرون افشار، خواننده آهنگ معروف جانم باش: کتاب کم می‌خونم/ مهران مدیری: دیگه باهات حرفی ندارم! مگه میشه کتاب نخوند،تاریخ نخوند، موسیقی خوب گوش نداد!/ سرانه مطالعه کشور زیر 20 دقیقه است!
نگاهی به چیدمان اتاق دوران دانشجویی ایلان ماسک، بزرگ‌ترین سرمایه گذار جهان بر روی فرش طرح ایرانی/ زمان داشنجویی دوست داشتم درگیر پروژه‌هایی بشم که جهان را تغییر می‌دهند، الان هستم!
نگاهی به خلاقیت منحصربه‌فرد مینا مختاری، همسر هنرمند بهرام رادان در عکاسی شاعرانه/ ترکییب زیبای گل لاله زیر انوار طلایی خورشید👌
تست هوش المپیاد برزیل / حتی افرادی با ضریب هوشی «آیزاک نیوتن» نمی‌توانند معمای «کلاه پینوکیو» را در 8 ثانیه طلایی حل کنند
(ویدئو) حکایت بانگ گاو؛ شاهکاری جاودانه از روانشناسی خلاقانه و هنر درمانگری ابوعلی سینا که تاریخ علم را متحول کرد
جزییات یک دوئل عشقی در جنوب تهران | درگیری 4 پسر جوان بر سر دو دختر
منتخب روز   
اعتراف شوم به قتل در باغ / انتقام جویی برای فیلم سیاه دست دو برادر تهرانی را به خون آغشته کرد! وقوع زمین‌لرزه‌ 4.3 چند شهر خراسان رضوی را لرزاند انگشتر رهبر معظم انقلاب برای روز خواستگاری +ویدیو/ انگشتری که عشق را جاودانه می‌کند کشف جسد مرد میاندوآبی در زرینه‌ رود / او 14 روز گم شده بود! اتهام آدم‌ربایی برای زنی که می‌خواست شوهرش را سورپرایز کند! قرار شرم آور سیامک برای رسوایی دختر 22 ساله / اعتراف سیاه در کلانتری 4 کشته و 14 مجروح در واژگونی اتوبوس زائران حسینی در مسیر قروه به زنجان با 45 سرنشین قتل ناموسی دختر با شلیک گلوله در جنوب تهران توسط پدرش / از دامادم حرفی شنیدم که خونم را به جوش آورد پشیمان نیستم سگ هار جان کودک 9 ساله را در خوزستان گرفت/بیشتر مراقب کودکان باشید ننه لیلا، مادر جیب‌برهای ایران بود | جزئیات گفت و گو با دختر جیب‌بری که مدعی است نزد حرفه‌ای ترین جیب‌بر ایران آموزش دیده است! مردی سر همسرش را با کلنگ شکافت/ «10 روز بود به خاطر اختلاف خانوادگی با من روابط عاطفی نداشت» قتل دختر 19 ساله در باشگاه زیر زمینی بوکس/پسر رزمی کار از قصاص نجات یافت