ساعدنیوز
ساعدنیوز

باور های غلط درباره دندان ها در میان مردم

  پنجشنبه، 01 خرداد 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
باور های غلط درباره دندان ها در میان مردم
در میان مردم، باورهای مختلفی درباره چیزهای مختلف وجود دارد که بهداشت دهان و دندان هم از این قاعده مستثنا نیست. مثلا بعضی ها تصور می کنند هر دندانی که بیفتد، یک دندان جدید به جای آن در می آید و یا شیرینی خوردن باعث می شود که دندان کِرم بگذارد و .... به نظر شما این باورها مبنای علمی دارند؟

جرم گیری به مینای دندان آسیب می رساند!

بیشتر مردم تصور می کنند جرم گیری دندان موجب نازک شدن مینای دندان و پوسیدگی آن می شود اما در واقع، هنگامی که جرم روی دندان ها تشکیل می شود، لایه ای روی دندان ها قرار گرفته و آن را از تحریکات سرما و گرما حفظ می کند. به هنگام جرم گیری این لایه برداشته می شود و حساسیت به سرما و گرما در دندان ها رخ می دهد و این باور غلط را به وجود می آورد که دندان ها در اثر جرم گیری تراشیده شده و خالی شده اند. باید توجه داشت که اساسا دستگاه جرم گیری قادر به تراش دندان نیست و این حساسیت تنها به علت برداشته شدن لایه جرم است. تنها وسایلی که قادر به تراش دندان ها هستند، فرزهایی هستند که سر الماسی و یا کارباید دارند و روی مته دندانپزشکی سوار می شوند.

شما در طول عصب کشی درد شدیدی را تجربه خواهید کرد.

اکثر روش های درمان دندان، از جمله عصب کشی نیاز به بی حسی دارند. به دلیل دوز بالای بی حسی، بیماران در طول عصب کشی هیچگونه احساس درد و ناراحتی ندارند.

در صورت انجام عصب کشی خطر ابتلا به بیماری دیگری نیز وجود دارد.

کارشناسان این نظریه را مدت ها پیش رد کرده اند. به جز عفونت دوباره دندان، کانال ریشه هیچ ارتباطی با شروع بیماری دیگر ندارد.

کشیدن دندان گزینه ی بهتری است.

دندان طبیعی بسیار بهتر از جایگزین مصنوعی آن است.به همین دلیل است که دندانپزشکان ترجیح می دهند دندان طبیعی را نگه دارند تا اینکه برای آن جایگزین مصنوعی بگذارند.

عصب کشی یک راه حل موقت است.

اگر جلوی عفونت زودهنگام گرفته شود و درمان توسط یک دندانپزشک حرفه ای انجام شود، عصب کشی می تواند دندان شما را تا مدت ها برایتان نگه دارد.

عوارضی که در طول عصب کشی و بعد از آن به وجود می آیند.

عصب کشی دندان 95 درصد موفقیت آمیز بوده و عوارض جانبی نداشته است. با این حال درهر روش درمان پزشکی یا دندانپزشکی، عوارضی در نظر گرفته می شود.

قند مسبب پوسیدگی دندان

قضیه کمی پیچیده تر از آن است که به نظر می رسد. قند باعث پوسیدگی دندان می شود اما این به خاطر خود قند نیست. تنها قند مقصر این ماجرا نیست، قند موجود در نان، حبوبات، میوه و سیب زمینی با باکتری های دهان واکنش می دهند و تولید اسیدی می کنند که می تواند باعث خوردگی دندان ها شود.به همین دلیل است که مسواک زدن، نخ دندان و استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال ضروری است. می بایست حداقل دو بار در روز و هر بار دو دقیقه مسواک بزنید، حداقل روزی یک بار نخ دندان بکشید و تنها یک بار در روز از دهانشویه استفاده کنید. اگر این کار را نکنید دندان شروع به پوسیدن می کند. ابتدا روی دندان ها پلاک تشکیل می شود و هرچه کربوهیدرات های بیشتری بخورید پلاک ها بیشتر به اسید تبدیل می شوند. این اسید به مرور زمان باعث ایجاد حفره هایی روی دندان می شود. پس از آن باکتری ها درون این حفره ها جا می گیرند و با مسواک یا نخ دندان از بین نمی روند. این کاری است که قند با دندان های شما می کند. پس علاوه بر آبنبات و شیرینی، پاستا و برنج هم می توانند باعث پوسیدگی دندان شوند.

ابزارهای دندان پزشکی ممکن است در داخل کانال ریشه شکسته شوند.

در طول این عمل، یک ابزار کوچک برای ازبین بردن عفونت دیواره ی کانال استفاده می شود. برخی از دیواره های کانال ها موج دار هستند و هرچند ابزار دندانی محکم و با دوام باشد امکان شکسته شدن آن وجود دارد. اگر قطعه ی شکسته شده با موفقیت بیرون آورده شود، عوارض دیگری را در پی نخواهد داشت.

تورم سینوس ها

ریشه های برخی از دندان ها به حفره های سینوسی می رسند. در برخی موارد عصب کشی باعث التهاب و تورم حفره های سینوسی اطراف می شود. اغلب این عوارض پس از چند هفته کاهش می یابد.

برگشت دوباره ی عفونت به دندان

ریشه ی دندان دو نوع پوشش دارد. یکی پوشش داخلی که به آن گاتا پرکا گفته می شود و پوشش دیگر همان عاج دندان است که در قسمت خارجی دندان قرار دارد. این دو نوع پوشش (آب بندی) می توانند از دندان محافظت کنند اما در مقابل فرسایش مقاوم نیستند. هنگامی که یک یا هردوی آنها ازبین بروند، باکتری ها می توانند به راحتی وارد دندان شده و باعث عفونت دوباره ی دندان شوند. مراقبت صحیح از آنها می تواند طول عمر آنها را افزایش دهد.

در هر بارداری، مادر یک دندان اش را از دست می دهد!

حتما این را شنیده اید که «زنان به ازای هر بارداری، یک دندان خود را از دست می دهند» اما این یک عقیده کاملا اشتباه است. بارداری به خودی خود هیچ اثری روی دندان ها ندارد. این باور غلط از آنجا شکل گرفته که در گذشته تصور می شد جنین کلسیم مورد نیاز خود را از دندان های مادر می گیرد اما امروزه ثابت شده که جنین کلسیم و سایر مواد مورد نیاز خود را از مواد غذایی ای که مادر می خورد دریافت می کند. واقعیت این است که علت از دست رفتن دندان در بیشتر زنان باردار، رژیم غذایی پر شکر همراه با بی توجهی به بهداشت دهان و دندان مادر و مراجعه نکردن او به دندانپزشک است.

عمر دندان های شیری تا ۷سالگی است

در میان مردم این باور غلط وجود دارد که عمر دندان های شیری تا ۷سالگی است. این تصور باعث شده در حفظ و بهداشت دندان های شیری سهل انگاری شود. حدود ۷۰درصد از ناهنجاری های دندانی در سنین بالا ناشی از کم توجهی به دندان های شیری و زود از دست دادن این دندان ها است. زود از دست دادن دندان های شیری که باید تا سن ۱۰ تا ۱۲ سالگی حفظ شوند باعث می شود فضای خالی آنها توسط دندان های مجاور پر شود که این مشکل باعث می شود جایی برای رویش دندان های دایمی وجود نداشته باشد و ناهنجاری های دندانی و فکی ایجاد شود. افتادن دندان های شیری از شش و هفت سالگی آغاز می شود و تا۱۰ـ ۱۲سالگی ادامه می یابد؛ بنابراین والدین باید درست مانند دندان های دایمی از دندان های شیری هم مراقبت کنند و برای ترمیم و عصب کشی این دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنند.

دود سیگار و اسپری بی حسی درد دندان را از بین می برد!

حتما شما هم افرادی را دیده اید که وقتی دندان شان درد می گیرد، سیگار می کشند که دود آن در اطراف دندان باعث کاهش درد شود و یا از داروخانه یک اسپری بی حسی می خرند و به دندانی که درد می کند می زنند تا درد دندان شان بهتر شود ولی این هم یک باور غلط است؛ چون اسپری بی حسی فقط لثه را بی حس می کند و موقتا شما احساس بی دردی می کنید ولی در واقع این احساس گذرا است و با عصب کشی دندان تان درد آن واقعا بهبود پیدا می کند.

مکیدن پستانک باعث نامرتبی دندان های کودک می شود

این هم یک باور غلط است که برخی افراد برای اینکه کودک شان در آینده نیاز به ارتودنسی پیدا نکند، به او پستانک نمی دهند ولی دندانپزشکان اعتقاد دارند که مکیدن پستانک تا سال دوم زندگی مانعی ندارد و حتی به تقویت قدرت جویدن کودک و عضلات جونده کمک می کند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (4 نظر) نگاهی به عکس شناسنامه بازیگران و سلبریتی های مشهور سینمای ایران+عکس/ از شیلا خداداد و شهاب حسینی تا بهرام رادان و مرتضی پاشایی (1 نظر) کنایه سنگین جمهوری اسلامی به قالیباف: با فقط 6 درصد آراء حوزه انتخابیه رئیس مجلس شده است! (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) ذکر امروز با ناصر رفیعی برای "افزایش روزی" / توصیه پیامبر به دخترش فاطمه (س)؛ بگو یا رب العالمین... (1 نظر) خبر بسیار امیدبخش یک دیپلمات معروف درباره توافق قریب الوقوع ایران با دولت ترامپ در روزنامه دولت (1 نظر) رئیس دفتر آیت الله خامنه ای: اگر قدرت نظامی نداشتیم تا الان ما را خورده بودند (1 نظر) قاب ایران قدیم/ 3 تصویر خاطره‌انگیز از دختران شیک پوش بالاشهری در دهه 70 (1 نظر) (تصاویر) عاقبت شوم بشار اسد بعد از فرار به روسیه: لنگه کفش در دهان رهبر سابق شام (1 نظر) حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند (1 نظر) نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو (1 نظر) تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند (1 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات /مار، موش، قورباغه آسیایی جشن تولد ساده و شیک خواهر بوشهری مهدی قایدی، ستاره تیم ملی با لباس اصیل بندری/ تم جنوبی و ایرانی پسند+عکس نگاهی به سبک و سلیقه کشورهای مختلف برای تزئینات جشن کریسمسی خاص و جذاب/ چین، ایران، ترکیه و...+عکس
تیتر امروز   
حمله تسنیم به صداوسیما با کد رائفی پور: این جعبه جادویی است یا جعبه سیاه؟!
رسوایی بزرگ در خانواده بشار اسد: فرار با مدارک هویتی جعلی!
6 صفر باید حذف شود!
سوییت های خانوادگی ورزشگاه آزادی برای خانواده های مقامات هستند با برای عموم؟!
مسابقه بفرمایید شام: این بار برنده‌ای در کار نیست!
روزی که حسن روحانی به دلیل مخالفت با فیلترینگ تهدید به دستگیری شد!
تنها چند ساعت تا پایان مهلت ثبت‌نام ایران خودرو؛ تاریخ قرعه‌کشی چه زمانی است؟
عصر ایران: خوش به حال ما که جلیلی نتوانست رئیس جمهور شود وگرنه...
حیوان خانگی امیر علی اکبری کار دستش داد!/ پرونده قضایی به خاطر نگهداشتن توله شیر در خانه و وایرال کردنش در فضای مجازی
ماجرای پرواز ایران بانو، پرواز اختصاصی زنان نخبه به مشهد چه بود؟
واتساپ از چه روش‌هایی برای کسب درآمد استفاده می‌کند؟
ارزشمندترین فوتبالیست شاغل در لیگ برتر ایران در کدام تیم است؟!/2.5 میلیون یورو به خاطر یک بازیکن!
تاثیر خاموش رسانه‌ها در زندگی / سواد رسانه‌ای یک ضرورت است نه انتخاب
هم میهن: به زمین و زمان ناسزا حواله کرده‌ایم و عرب‌ها و غربی‌ها را ناچیز انگاشته‌ایم
ستاد نیروهای مسلح بیانیه داد: آماده دادن پاسخ کوبنده هستیم!
منتخب روز   
زیارت کربلا حرم مطهر امام حسین (ع) و بین الحرمین / اگر امکان رفتن به پابوس آقا را ندارید با این فیلم می توانید زیارت کنید و حاجت خود را طلب کنید تنها چند ساعت تا پایان مهلت ثبت‌نام ایران خودرو؛ تاریخ قرعه‌کشی چه زمانی است؟ (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: خواهش می‌کنم دنیارو انقدر جدی نگیرید، یه سریمون پول نداریم، گرفتاریم، مریضیم و یه سریمونم.. (ویدئو) مستند حیات وحش/ تام و اسپایک تو دنیای واقعی/ تام بیچاره یه عمر از جری کشید، الانم از اسپایک، یعنی هیچ‌جا براش آرامش تعریف نشده! عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و خیره‌کننده ترلان پروانه و جواد رضویان بازیگران سریال «جایزه بزرگ» بعد از 19 سال در26 سالگی و 50 سالگی دولت و فرهنگ تملق؛ چرا باید از «پاچه‌خاری» در سیاست پرهیز کرد؟ نوستالژی روز/سکانس‌های احساسی بی‌بی، مادربزرگ همه بچه‌‌های دهه 60 و مجید در سریال خاطره انگیز «قصه‌های مجید»/ محاله اشکای بی‌بی رو ببینی و گریت نگیره😭 انتشار عاشقانه جذاب ساعد سهیلی و گلوریا هاردی مقابل دوربین برای اولین بار+ویدئو/ یک لحظه و یک ساعت دست از تو برنمیدارم... از ماجرای باحال درآمد ماهیانه 80 میلیونی پسر 17 ساله ایرانی خبر داری؟ صحنه ای ناب از باران شدید در مکه و طواف زائران + ویدئو پیشخوان روزنامه‌ها؛ مهم‌ترین عناوین ورزشی شنبه 8 دی 1403 در یک نگاه!/ کامبک پرسپولیس به لطف جان نثاران کریم باقری شاخص آلودگی هوا امروز شنبه 8 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها