روش مناسب برای تخلیه جوش صورت
فشار دادن جوش های پوست صورت بسیار وسوسه انگیز است هر چه باشد التیام جوش زمان می برد و هنگام فشردن یک جوش به نظر می رسد که ناراحتی در عرض چند ثانیه حل می شود. تا جایی که ممکن است این کار را انجام ندهید زیرا در مکانیسم التیام طبیعی پوست دخالت می کنید و خود را در معرض خطر بالاتری از زخم و عفونت قرار می دهید که بدتر از یک جوش موقت پوست است. متخصصین پوست به شما خواهند گفت که فشار دادن جوش آخرین راه حل است و حدالامکان باید از این کار اجتناب کنید.بنابراین در این متن به چندین نکته می پردازیم تا خطرات و آسیب های مربوط به آن را کاهش دهیم.
جوش ها را فشار دهید بهتر است یا اینکه آنها را رها کنید؟
مسلما بهترین راه برای حفظ پوست دست نزدن به جوش است تا به طور طبیعی التیام یابد بنابراین سعی کنید جوش ها را فشار ندهید . وقتی یک جوش را فشار می دهید، ممکن است بتوانید چرک را تخلیه کنید. اما همان طور که فشار وارد می کنید، چرک و هسته جوش ( سلول های پوست مرده و چربی)فقط بالا نمی آید بلکه بیشتر در داخل حفره و به پایین فرو می رود. فشار نیز می تواند باعث شود که دیوار حفره زیر سطح پوست شما بترکد و مواد آلوده در غشای میانی پخش شود. تمام اینها باعث آسیب بیشتر می شود تا اینکه اجازه دهید جوش به تنهایی التیام یابد .هم چنین هرچه پوست بیشتر آسیب ببیند احتمال زخم اسکار بیشتر می شود.
چگونه جوش ها را بدون ترکاندن از بین ببریم ؟
ترکاندن جوش تنها راه از بین بردن آن نیست قبل از شروع این چند ترفند را امتحان کنید.
به متخصص پوست مراجعه کنید:
بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که یک متخصص پوست یا زیبایی برای تخلیه جوش های سر سیاه یا آکنه داشته باشید ، متخصصین می دانند چطور با دقت آن لکه ها را از بین ببرند بدون اینکه آسیبی به پوست وارد کنند.
تخلیه به خصوص برای جوش های سر سیاه خوب عمل می کند. درمانگر می تواند بسیاری از جوش های سر سیاه موجود بر روی پوست را با چندین بازدید، رفع کند.اما این کار بدلیل هزینه زیاد عملی و واقع گرایانه نیست که به محض دیدن جوش به پزشک مراجعه کنیم.
قرار دادن کمپرس آب گرم :
اگر جوش های سر سفید و روشن دارید، می توانید آن را با کمپرس آب گرم رفع کنید ابتدا یک پارچه نرم را داخل آب گرم خیس کرده و سپس چند دقیقه آن را روی جوش نگه دارید وقتی کمپرس سرد شد دوباره آن را گرم کنید.
گرما به شل و باز شدن جوش ها و نرم کردن سر آن کمک می کند تا به طور طبیعی تخلیه شود. با این حال مطمئن شوید که جوش بزرگ سر سفید روی سطح پوست وجود دارد اگر این کار را قبل از کمپرس گرم انجام دهید، می تواند باعث التهاب بیشتر و برجستگی آن شود.
این روش برای جوش های سر سیاه خوب عمل نمی کند زیرا هسته این جوش ها بسیار سخت و سفت تر است. اگر به دنبال روش های درمانی دیگر بدون تجویز پزشک هستید دستمالی را خیس و جوش را نم دار کنید تا به خشک کردن جوش کمک کند. می توانید داروهای بدون نسخه مانند بنزول پراکسید ، گوگرد ، سالیسیلیک اسید را امتحان کنید تا ببینید کدام یک برای پوست شما بهتر است. استفاده از داروهای خانگی مانند جوش شیرین ،روغن درخت چای ،هیدروژن پراکسید و ماسک زغال برای رفع جوش های سر سیاه و دردناک مناسب است.
مراحل زیر را می توانید به ترتیب انجام و بدون هیچ خطری آن جوش را خالی کنید.
- دست تان را با آب و صابون بشویید تا تمام باکتری های احتمالی موجود را برای برخورد با زخمی باز از بین برده باشید. سپس با حوله تمیز یا دستمال کاغذی به خوبی آنها را خشک کنید.
- همچنین اهمیت فراوانی دارد که خود آن جوش را هم تمیز کنید. بنابراین با یک پنبه آغشته به الکل آرام روی جوش را تمیز کنید. این کار باعث خواهد شد که سطح آن جوش هموارتر شده و آمادگی بیشتری برای خالی شدن پیدا کند.
- در هر کدام از دست تان خود یک پنبه قرار داده و آماده خارج کردن آن جوش شود. هرگز آن را با ناخن های خود فشار ندهید چون با این کار به راحتی باعث بریده شدن پوست آن ناحیه خواهید شد. در جهت مخالف جوش، قسمت سفید را فشرده و این کار را به طور مستقیم انجام ندهید. ممکن است لحظه ای دردی همانند فرو رفتن یک سوزن در پوست احساس کنید آن زمانی است که چرک از داخل آن بیرون آمده. اگر بلافاصله با این کار چرک خارج نشد، بدانید که هنوز کاملا نرسیده است پس به زور این کار را تکرار نکنید. صبر کنید تا زمان مناسب تری برای این کار فرا رسد.
- اگر هم چرک خارج شد که دیگر آسوده و راحت شده اید. با دستمال تمیز دیگری آن را پاک و با الکل تمیز کنید. ممکن است کمی احساس سوزش داشته باشید اما لااقل بدون آنکه جای آن روی صورت تان باقی بماند آن را خارج کرده اید.
عوامل زیادی در ایجاد جوش چرکی نقش دارند، اما مهم ترین این عوامل عبارت اند از:
- عوامل ژنتیکی و ارثی؛
- تغییرات هورمونی (در پسران نوجوان به دلیل ترشح هورمون اندروژن و در خانم ها به دلیل چرخه ی قاعدگی، بارداری یا یائسگی)؛
- بیماری هایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (یکی از انواع کیست تخمدان) در خانم ها؛
- میزان بالای رطوبت و عرق؛
- بسته شدن منافذ و سوزش صورت و استفاده از محصولات مراقبتی نامناسب پوست؛
- بعضی از داروها و مواد شیمیایی مانند کورتیکواستروئیدها، لیتیوم، فنیتوئین، ایزونیازید.