درمان بلیچینگ دندان ، در واقع درمان زیبایی محسوب می شود و مورد پسند و توجه بسیاری از عروس ها و خانم های جوان می باشد. در بلیچینگ دندان ، دندان ها برحسب نیاز و بر طبق تشخیص دندانپزشک از 2 تا چند درجه سفید می شود.در روش بلیچینگ دندان هیچگونه آسیبی به مینای دندان نمی رسد. موادی سفید کننده به نام پراکسید هیدرژن در این روش مورد استفاده قرار می گیرد. درمان بلیچینگ دندان یا سفیدکردن دندان ها به تخصص و دقت بالایی نیاز دارد و دندانپزشک باید تبحر لازم در این روش داشته باشد. ماده محافظی روی لثه ها گذاشته می شود تا از آسیب پراکسید هیدروژن جلوگیری می گردد. سپس H2O2 روی دندان ها بر حسب غلظت و زمان مورد نظر گذاشته می شود و توسط دستگاه مخصوص اشعه به دندان ها وارد می شود. مواد مورد نظر اکتیو شده و دندان ها ظرف مدت 30 دقیقه سفید می گردند. در واقع سفیدکردن دندان ها در یک جلسه و سریع انجام می شود.
روش های بلیچینگ دندان
از نظر کلی دو روش بلیچینگ دندان وجود دارد.1) بلیچینگ یا سفید کردن دندان در خانه 2) بلیچینگ یا سفید کردن دندان در مطب
1) بلیچینگ در خانه (home bleaching)
- در روش بلیچینگ خانگی شما یکبار وقت می گذارید و به مطب دندان پزشک مراجعه می کنید و دندانپزشک از فک بالا و پایینتان قالب گیری میکند و ظرف مدت 2 الی 3 روزقالبی شفاف (تری) متناسب با سایز دندانهایتان که فضای خالی برای پر کردن ماده سفید کننده در آن تعبیه شده است همراه با ژل سفید کننده و طریقه ی مصرف آن به شما میدهد.
- مراحل بلیچینگ خانگی و انتخاب بهترین سفید کننده دندان حتما باید طبق نظر پزشک صورت گیرد.
2) بلیچینگ در مطب office bleaching
- روش سفید کردن دندان در کلینیک نسبت به سفید کردن دندان (بلیچینگ) در خانه هزینه ی بالاتری دارد.
- در روش بلیچینگ در مطب یک بند پلاستیکی روی دندان ها قرار می دهند تا از لثه ها محافظت کند و ماده ی سفید کننده دندان با غلظت تقریبا زیاد بر روی دندان ها گذاشته می شود. سپس یک نور یا همان لیزر بر روی دندان ها تابیده می شود تا مواد شیمیایی را فعال کند. نور باعث افزایش سرعت واکنش محصول سفید کننده می شود و تغییر رنگ سریع تر صورت می گیرد. گفته می شود سفید کردن لیزری تا پنج یا شش لایه ی دندان ها را روشن می کند.
- این روش نسبت به بلیچینگ در خانه موثرتر است.ولی برای تداوم بیشتر توصیه میشود بعد از بلیچینگ در مطب چند جلسه بلیچینگ خانگی صورت گیرد.
- در هر دو روش سفید کردن دندان چه در مطب و چه در خانه لثه ها با استفاده از مواد مخصوص محافظت می شوند.
بعد از بلیچینگ، دندانها تا چه مدت سفید می مانند
این موضوع هم بستگی به بهداشت دهان فرد و هم رژیم غذایی او دارد. استفاده کمتر از غذاها و نوشیدنیهای رنگدانه دار کمک میکند دندانها به مدت طولانی تری سفید بمانند. ضمنا بلیچینگ درمانی است که باید هر چند وقت یکبار تکرار شود تا رنگ دندانها به صورت دایمی سفید بمانند.
سفیدی دندانها و علت تغییر رنگ آنها
دندانها از دو بخش مینا و عاج تشکیل شده اند. مینای دندان روی عاج را پوشانده و باعث شفافیت و سفیدی دندان میشود . ضخامت مینا در بعضی افراد بیشتر است که منجر به داشتن دندانهایی با شفافیت بیشتر میشود. اما به هر حال به مرور زمان بر اثر سایش مینا شکست نور کمتر شده و رنگ عاج نمایانتر میشود. ضمنا بعضی رنگدانه ها نیز به داخل خلل و فرج مینا نفوذ کرده و با کریستالهای مینایی باند میشود که تغییر رنگ واضحتری را باعث میشود. گاهی رنگدانه ها فقط روی سطح مینا رسوب میکند و باعث ایجاد لکه های سیاه و قهوه ای روی سطح دندانها میشود.
بایدها و نبایدهای استفاده از ژل سفیدکننده
- در دوره ی استفاده از بلیچینگ از مصرف هرگونه دخانیات،توتون،قهوه،چای و هر گونه نوشیدنی های رنگدانه دار جلوگیری کنید.
- در طول درمان حتما بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
- مدت زمان استفاده بین دو نوبت ژل سفید کننده باید بیش از یک ساعت باشد.
- به هیچ وجه زنان باردار و شیرده،بیماران دیابتی،قلبی ،افراد زیر 16 سال و کسانی که دندانهای حساسی دارند نباید از ژل سفید کننده استفاده کنند.
- استفاده از خوراکیهای دارای سیتریک اسید را در طول درمان بیلیچینگ تا حدالامکان کاهش دهید.
- پس از هربار استفاده از سرنگ (حاوی ژل) حتما در جای خشک و خنک نگه داری کنید.از نگه داری سرنگ در یخچال پرهیز کنید.
- استفاده ی بیش از دوبار در روز و هر بار بیش از یک ساعت از بلیچینگ خانگی در روند به نتیجه رسیدن کمکی نخواهد کرد.