بهترین دمنوش های خواب آور

  یکشنبه، 23 شهریور 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
بهترین دمنوش های خواب آور
گاهی ممکن است دچار بی خوابی شده باشید و نتوانید به راحتی بخوابید در اینصورت مصرف دمنوش های گیاهی بهترین روش برای خوابی راحت است.

خواب خوب برای سلامتی بسیار مهم است. اما متأسفانه حدود ۳۰ درصد مردم از بی خوابی یا ناتوانی مزمن در به خواب رفتن، در خواب ماندن یا رسیدن به خوابی ترمیمی و باکیفیت رنج می برند. اینجاست که دمنوش های خواب آور معمولا انتخاب پرطرفداری به حساب می آیند. قرن هاست که انواع این نوشیدنی ها در سرتاسر دنیا به عنوان داروی خواب طبیعی استفاده شده اند. تحقیقات مدرن هم استفاده از دمنوش های گیاهی و تأثیر آنها به عنوان داروی خواب را تأیید می کنند.

اسطوخودوس:

در رایحه درمانی، روغن اسطوخودوس نامی نیک در کاهش استرس و افزایش آرامش دارد. یک مطالعه در سال ۲۰۰۵ نشان از آن داشت که اسطوخودوس به عنوان دمنوش گیاهی خواب آور قادر است زمان به خواب رفتن را کم کند. همچنین به عنوان دمنوش نیز می تواند برای چرت زدن مفید باشد. این گیاه معطر، از اثرات ضد اضطراب، ضد افسردگی و ضد درد برخوردار است و می تواند در درمان میگرن نیز تاثیر مثبت داشته باشد.

دمنوش رازیانه:

دمنوش رازیانه اغلب از دانه های این گیاه تهیه می شود و فواید مختلفی برای دستگاه گوارش دارد. نوشیدن دمنوش رازیانه قبل از خواب می تواند معده را آرام کند، اشتهای آخر شب را کاهش می دهد و به طور کلی، بدن را آرام می کند. دمنوش رازیانه به عنوان کاهش دهنده ی اشتها عمل می کند و نوشیدن آن، راه خوبی برای جلوگیری از پرخوری آخر شب است.

سنبل الطیب:

اگر بابونه برای شما خفیف است، می توانید از سنبل الطیب استفاده کنید. برخی مطالعات جزئی نشان از آن دارند که سنبل الطیب به عنوان دمنوش گیاهی خواب آور موجب کاهش زمان به خواب رفتن شده و خوابی عمیق را به همراه خواهد داشت. اما سنبل الطیب از برخی عوارض، مانند اسهال، تهوع و سردرد، برخوردار است. در صورت بروز هر یک از این عوارض، می بایست مصرف آن متوقف شود.

بابونه:

اغلب مردم با بابونه آشنا هستند. بابونه را به راحتی می توان در عطاری ها، داروخانه ها و حتی برخی سوپرمارکت ها پیدا کرد. بابونه همواره به عنوان دمنوش گیاهی خواب آور شناخته شده است، اما پژوهش های اخیر به نتایج متعارضی دست پیدا کرده اند. ولیکن در کلیت امر، بابونه موجب کاهش تنش و اضطراب می شود و به این ترتیب گزینه ای عالی برای پایان یک روز طولانی است.

قاشقک:

گیاه قاشقک در طب سنتی چینی به مثابه ی دارو و دمنوش گیاهی خواب آور استفاده می شود. این گیاه، ضد آلرژی، ضد فشار خون و ضد التهاب نیز هست. به طور کلی، ترکیب فعال آن، به نام باکالین، بر روی انتقال دهنده های عصبی تأثیر گذاشته و موجب خواب می شود.

چای سبز:

چای سبز نخستین نوع چای بود که مورد استفاده قرار گرفت. چای سبز دکافئینه (بدون کافئین) حاوی «تنانین» است که به کاهش استرس و بهبود وضعیت خواب کمک می کند. البته باز تأکید می کنید که منظورمان چای سبز دکافئینه هست. چون چای سبز معمولی برعکس عمل کرده و باعث ایجاد سرزندگی و بی خوابی می شود. اگر به طور روزانه چای سبز می خورید بهتر است چایتان را قبل از ساعت ۴ تا ۵ عصر بنوشید. توصیه می کنیم یک تا دو ساعت قبل از خواب مقداری چای سبز دکافئینه دم کرده و نوش جان کنید.

دمنوش به لیمو:

دمنوش به لیمو به کاهش فشار عصبی، استرس و اضطراب کمک می کند و این بدین معناست که نوشیدن یک فنجان از به لیمو قبل خواب، می تواند راه خوبی برای سد کردن افکار مزاحم باشد. همان طور که از اسمش پیداست، این دمنوش عطر و طعم مرکباتی دارد. این دمنوش اغلب با ترکیب نعناع تهیه می شود که آن را به یک نوشیدنی نشاط آور تبدیل می کند که مجاری تنفسی را پاکسازی می کند و در نتیجه به خواب بهتر کمک می کند.

بادرنجبویه:

بسیاری از برندها از بادرنجبویه برای طعم بهتر محصولشان استفاده می کنند، اما دمنوش آن می تواند موجب رفع اضطراب شده و برای خواب مفید باشد. مطالعات حیوانی نشان از آن دارند که بادرنجبویه می تواند موجب طولانی تر شدن مدت زمان خواب موش ها شود. اما دمنوش بادرنجبویه بعنوان دمنوش گیاهی خواب آور در انسان نیز می تواند سبب افزایش حافظه و آرامش شده و بهبود خلق و خو را به همراه داشته باشد.

کاوا:

گیاهِ کاوا نیز از جمله درمان های باستانی و کهن به شمار می رود و برای سال های متمادی از ریشه ی آن به عنوان دارویی برای رفع اضطراب استفاده شده است. در حال حاضر نیز بسیاری از مطالعات بر این امر صحه گذاشته اند. افزون بر این، کاوا نیز همچون سنبل الطیب می تواند موجب کاهش زمان به خواب رفتن شود.

گل گاوزبان:

گل گاو زبان آرام بخش است و می تواند به درمان بی خوابی به ویژه در افرادی که صفراوی مزاج هستند، کمک کند افرادی که فشار خون آن ها بالاست نباید از گل گاوزبان استفاده کنند چون مصرف این گیاه فشار خون را بالا می برد. گل گاوزبان باید حتما با لیمو عمانی مصرف شود چون گل گاوزبان گرم و مرطوب است و باید با استفاده از لیمو عمانی از خاصیت گرم بودن آن کم کرد. ۱۵ گرم از این گیاه را به همراه یک لیمو عمانی سوراخ شده باید در یک قوری استیل به همراه آب ریخت تا بجوشد و سپس به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد.

گل ساعتی:

مصرف گل ساعتی حتی در دوزهای پایین نیز می تواند خواب آور باشد. همچنین، دمنوش گل ساعتی به نسبت سایر گیاهان لیست دمنوش گیاهی خواب آور، از طعم بهتری برخوردار است.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها