ساعدنیوز
ساعدنیوز

برداشتن خال به روش های مختلف چه عوارضی برای پوست دارد؟

  یکشنبه، 24 مهر 1401   زمان مطالعه 7 دقیقه
برداشتن خال به روش های مختلف چه عوارضی برای پوست دارد؟
اگر قصد دارید تا خال های صورت یا بدن خود را بردارید، بهتر است با عوارض برداشتن خال آشنا شوید. در این محتوا شما را با عوارض برداشتن خال صورت، عوارض برداشتن خال با لیزر، عوارض برداشتن خال با پلاسما، عوارض برداشتن خال با پلکسر و سایر روش های دیگر آشنا خواهیم کرد. همراه ما باشید.

خال ها ضایعات پوستی کوچکی هستند که از مجموعه ای از ملانوسیت ها تشکیل شده اند. ملانوسیت ها رنگدانه پوست را که ملانین نامیده می شود، تولید می کنند. خال ها معمولا قهوه ای رنگ و از نظر ظاهری گرد یا بیضی شکل هستند. اکثر خال ها بی خطر بوده و به هیچ درمان خاصی نیاز ندارند؛ اما اگر وجودشان از نظر ظاهری برای فرد ناخوشایند باشد یا احتمال سرطانی بودن آن ها وجود داشته باشد، از روی پوست برداشته می شوند. در این محتوا قصد داریم شما را با عوارض برداشتن خال آشنا کنیم. با ما تا انتهای این محتوا همراه باشید.

برداشتن خال های مادرزادی

خال های بدن انواع مختلفی دارند که یکی از این نوع خال ها، خال های ملانوسیتی هستند که به رنگ قهوه ای دیده می شوند. این نوع خال ها می توانند مادرزادی باشند یا در گذر زمان به وجود بیایند. خال های مادرزادی باید قبل از برداشته شدن توسط متخصص پوست و زیبایی از لحاظ های مختلف بررسی شوند. زیرا برخی از این خال بدخیم هستند و دچار تغییرات ظاهری مشهودی نیز می شوند و حتماً باید برداشته شوند؛ به عبارت دیگر برداشتن خال های بدخیم بیش از آن که جنبه زیبایی داشته باشد، جنبه سلامتی دارند.

پوستر برداشتن خال

برداشتن خال هایی که در گذر زمان ظاهر می شوند

معمولاً این نوع خال ها با آغاز دهه سوم زندگی فرد ظاهر می شوند و شایع ترین زمان ظاهر شدن این خال ها بین 30 تا 60 سالگی است. این نوع خال ها نیز حتماً باید توسط متخصص پوست و زیبایی مورد معاینه قرار بگیرند و تمامی معاینات لازم بر روی راین نوع خال ها انجام شود.

عوارض برداشتن خال چیست؟

برداشتن خال ممکن است با عوارضی همراه باشد که شدت آن ها به نوع و اندازه خال، روش خالبرداری و میزان مهارت پزشک بستگی دارد. چنانچه این عوارض در ناحیه صورت ایجاد شوند، زیبایی فرد به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد. از مهم ترین عوارض برداشتن خال صورت می توان به التهاب، قرمزی، تیرگی و ایجاد جای زخم در محل خالبرداری اشاره کرد. روش های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد که پزشک با توجه به شرایط فرد بهترین آن ها را پیشنهاد می دهد. در ادامه با این روش ها و عوارض برداشتن خال توسط آن ها بیشتر آشنا خواهیم شد:

عوارض برداشتن خال با جراحی

جراحی یک روش رایج است که معمولا برای برداشتن خال های گوشتی یا سرطانی استفاده می شود. چنانچه اندازه یا رنگ خال تغییر کرده باشد، احتمال بدخیم بودن آن وجود دارد. در این شرایط پزشک با جراحی خال را برداشته و برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه می فرستد. جراحی خال به صورت سرپایی و در مدت زمان کوتاهی انجام می شود. پزشک اطراف خال را بی حس کرده و آن را به طور کامل از پوست خارج می کند. ایجاد جای زخمی که ممکن است برای همیشه باقی بماند، از عوارض برداشتن خال های گوشتی به شمار می رود. همچنین این احتمال وجود دارد که محل جراحی دچار عفونت شود. به همین دلیل، باید تا بهبودی کامل به خوبی از زخم مراقبت کرده و آن را تمیز نگه دارید.

عوارض برداشتن خال با لیزر

لیزر، یک روش غیرتهاجمی است که می تواند بدون ایجاد برش روی پوست خال ها را از روی آن بردارد؛ به همین دلیل احتمال بروز عفونت در این روش کم است. برای برداشتن خال صورت با لیزر یا خال در هر قسمت دیگر از بدن، ابتدا محل قرارگیری خال به صورت موضعی بی حس و اشعه لیزر روی آن تابانده می شود. سلول های خال اشعه را جذب کرده و خال از سطح پوست برداشته می شود. با توجه به اینکه لیزر نمی تواند به اعماق پوست نفوذ کنند، از این روش فقط برای حذف خال های سطحی استفاده می شود. اگر احتمال سرطانی بودن خال وجود داشته باشد، لیزر برای برداشتن آن مناسب نیست؛ چون با این روش خال تخریب می شود و نمی توان آن را به آزمایشگاه فرستاد. نتیجه استفاده از لیرز برای افرادی که تمایل دارند خال های موجود در قسمت های قابل مشاهده بدن مثل صورت و گردن را بردارند، قابل قبول است. با این حال، به عنوان یکی از عوارض برداشتن خال با لیزر می توان به احتمال رشد مجدد خال اشاره کرد؛ البته این رشد مجدد خال نادر است. همچنین با توجه به اندازه خال احتمال اینکه جای زخم روی پوست ایجاد شود، وجود دارد. لیزر باعث تورم شده و کمی احساس سوزش ایجاد می کند که برای اغلب افراد قابل تحمل است.

عوارض برداشتن خال با کوتر

دستگاه کوتر با استفاده از جریان برق گرمایی ایجاد می کند که خال را سوزانده و از روی پوست حذف می کند. از عوارض برداشتن خال با کوتر می توان به ایجاد جای زخم و فرورفتگی در پوست اشاره کرد. به همین دلیل، امروزه معمولا از روش های دیگری برای حذف خال های پوستی استفاده می شود.

عوارض برداشتن خال با پلکسر

پلکسر (Plexr)، یک روش درمانی نوین است که با استفاده از انرژی پلاسما خال ها را از روی پوست برمی دارد. به طور کلی، مواد در 4 حالت جامد، مایع، گاز و پلاسما یافت می شوند. پلاسما، یک گاز یونیزه است که بافت پوست را تخریب کرده و باعث تصعید اجزای آن می شود؛ علاوه بر این، با ایجاد گرما کلاژن سازی را در پوست تحریک می کند. پلکسر بدون خونریزی خال های پوستی را حذف کرده و به همین دلیل عوارض برداشتن خال با این روش بسیار ناچیز است. از عوارض برداشتن خال با پلاسما می توان به قرمزی، تورم و درد مختصر در ناحیه خالبرداری اشاره کرد که بعد از چند روز برطرف می شود. پلاسماتراپی احتمال دارد در افرادی که پوست تیره یا سبزه دارند، باعث تیرگی محل برداشتن خال شود.

عوارض برداشتن خال با کرایوتراپی

خال های غیرسرطانی و خال های سطحی را می توان با کرایوتراپی برداشت. کرایوتراپی، یک روش غیرتهاجمی است که با استفاده از نیتروژن مایع خال را فریز کرده و از بین می برد. کرایوتراپی عوارض کمی داشته و به ندرت باعث عفونت می شود. این روش باید برای کودکان و سالمندان با احتیاط انجام شود؛ چون در این افراد احتمال ایجاد جای زخم بیشتر است. از عوارض برداشتن خال با کرایوتراپی در افراد با پوست سبزه می توان به احتمال بی رنگ شدن محل خالبرداری اشاره کرد.

عوارض برداشتن خال با اسید

بعضی افراد خودسرانه و بدون مشورت با پزشک سعی می کنند که با استفاده از لیمو، سرکه سیب و مواد اسیدی موجود در بازار خال های خود را از روی پوست بردارند. این روش ها ساده و راحت به نظر می رسند؛ اما هیچ مدرکی درباره اثربخش بودن این روش ها وجود ندارد و حتی بعضی از آن ها ممکن است خطرناک باشند. از عوارض برداشتن خال با اسید می توان به ایجاد جای زخم، التهاب و قرمزی اشاره کرد؛ اما مهم ترین عارضه استفاده از اسید و سایر روش های خانگی این است که شما نمی توانید تشخیص دهید که خال تان سرطانی است یا خیر. اگر خال بدخیم باشد و توسط پزشک مورد بررسی قرار نگیرد، سرطان به سایر نقاط بدن انتشار پیدا می کند.

عوارض برداشتن خال روی لب

وجود خال به پوست محدوده نشده و گاهی اوقات روی لب ها هم دیده می شود. معمولا خال های روی لب متمایل به قهوه ای و خوش خیم هستند؛ اما در صورتی که رنگ یا اندازه آن ها تغییر کند، مشورت با پزشک ضروری است. اغلب این خال ها نیازی به درمان ندارند؛ اما به دلایل مختلف ممکن است فرد تمایل به حذف آن ها داشته باشد. خال های روی لب را می توان با جراحی یا به کمک لیزر برداشت. از عوارض لیزر می توان به تورم و سوزش و از عوارض جراحی می توان به ایجاد جای زخم و عفونت اشاره کرد.

بنابراین بیشتر خال ها بی خطر بوده و نیازی به درمان ندارند؛ اما اگر روی زیبایی شما تاثیر گذاشته اند، در هنگام لباس پوشیدن یا شیو کردن موها ایجاد مزاحمت می کنند یا احتمال دارد سرطانی باشند، باید آن ها را از روی پوست بردارید. از روش های مختلفی برای خالبرداری استفاده می شود که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. تورم، قرمزی، ایجاد جای زخم و تیرگی محل برداشتن خال از رایج ترین عوارضی هستند که در روش های مختلف خالبرداری مشاهده می شوند. حال که با عوارض برداشتن خال به روش های مختلف آشنا شدید، به شما پیشنهاد می کنیم تا با مراقبت های بعد از برداشتن خال و بهترین روش برداشتن خال صورت نیز آشنا شوید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (2 نظر) نگاهی به عکس شناسنامه بازیگران و سلبریتی های مشهور سینمای ایران+عکس/ از شیلا خداداد و شهاب حسینی تا بهرام رادان و مرتضی پاشایی (1 نظر) کنایه سنگین جمهوری اسلامی به قالیباف: با فقط 6 درصد آراء حوزه انتخابیه رئیس مجلس شده است! (1 نظر) ذکر امروز با ناصر رفیعی برای "افزایش روزی" / توصیه پیامبر به دخترش فاطمه (س)؛ بگو یا رب العالمین... (1 نظر) خبر بسیار امیدبخش یک دیپلمات معروف درباره توافق قریب الوقوع ایران با دولت ترامپ در روزنامه دولت (1 نظر) رئیس دفتر آیت الله خامنه ای: اگر قدرت نظامی نداشتیم تا الان ما را خورده بودند (1 نظر) قاب ایران قدیم/ 3 تصویر خاطره‌انگیز از دختران شیک پوش بالاشهری در دهه 70 (1 نظر) (تصاویر) عاقبت شوم بشار اسد بعد از فرار به روسیه: لنگه کفش در دهان رهبر سابق شام (1 نظر) حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند (1 نظر) نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو (1 نظر) تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند (1 نظر) سلفی یلدایی عبدالله روا، مجری برنامه ویدیوچک با خواهرزاده بانمکش/ چقدر شبیه همدیگه هستن+عکس (1 نظر) برای اشک‌های پزشکیان! (1 نظر) اجرای بی نظیر آهنگ مادر توسط آرون افشار برای مامانای آسمونی +فیلم/ بگو باران ببارد... (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات /مار، موش، قورباغه آسیایی
تیتر امروز   
بازی فکری؛ اگه نابغه‌ی جمع دوستاتی بگو قاتل این آقا کیه؟!
سوژه جذاب امشب/ دو خواهر بهم چسبیده که با یک مرد ازدواج کردند + عکس شوهر
استعداد این بازیکن در پست غیر تخصصی اش امروز او را به بهترین بازیکن دربی خوزستان تبدیل کرد!
جدول زمانبندی قطعی برق امروز جمعه 7 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک
سلامتی بازیکنان تیم پرسپولیس در خطر است!
فال ابجد روزانه جمعه 7 دی 1403 / خرداد ماهی ها خطر در کمین است پشیمان میشوی
فال انبیاء روزانه جمعه 7 دی 1403 / مهر ماهی مراقب باشید ممکن است سختی در پیش داشته باشید
نیروهای سپاه پاسداران در فرودگاه‌ها؛ چرا این تصمیم گرفته شد؟
فال قهوه با نشان روز جمعه 7 دی ماه 1403/ اردیبهشتیا بیشتر مراقب آدمهای دور و بر باشن
فال شمع روزانه جمعه 7 دی ماه 1403/ فروردینی‌ها نگران پول از دست رفته نباشن
فال روزانه امروز جمعه 7 دی ماه 1403/ بهمن ماهی‌های عزیز هرچه زودتر به خودتون بیاین!
فال حافظ با تفسیر روز جمعه 7 دی 1403+فیلم / دی ماهی ها هوشیار باشید و به دیگران تکیه نکنید
اسم زیبای بارانا انتخاب همسر لُری علیرضا بیرانوند برای تک دخترشان/ ستاره تیم ملی هیچ دخالتی نکرد!
پشت پرده افشا شده به بیراهه کشاندن گاریدو / بادامکی شهامت داشته باشد و شفاف‌سازی کند!
گام دوم رفع فیلترینگ رسانه ای شد: این دو شبکه اجتماعی معروف آزاد می شود
منتخب روز   
رونمایی افسانه پاکرو از عکس برادرزاده اش/ گذر زمان چه بر سرش آورده؟ جدول زمانبندی قطعی برق امروز جمعه 7 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک عکسی که ثابت می کند نیما فلاح و سحر ولدبیگی عاشق ترین زن و شوهر سینمای ایران هستند/ این شکلی به پای هم پیر بشید نوستالژی روز/ تیتراژ جذاب کارتون خاطره‌انگیز بچه‌های دهه60 و 70؛ «کاراگاه گجت»/ آخرشم نفهمیدیم کی پشت اون صندلی نشسته 🤣 داستان های هزار و یک شب / شب سی‌ و یکم؛ مرد گوش بریده و خیال ازدواج با دختر کم سال وزیر (ویدئو) مستند حیات وحش/مادر تو هر شکلی مادره/ فداکاری‌های عاشقانه گورِخر شجاع برای نجات کُره‌اش از چنگال شیر بی‌رحم! قاب ایران قدیم/ از بابانوئل در دبیرستان دخترانه سال 78 تا استایل دانشجویان دانشکده هنر سال 70 این املت خوردن داره/ راز خوشمزگی املت قهوه‌خانه‌ای استقبال ویژه و منحصربفرد از مسعود پزشکیان با رقص محلی و جمله آذری که به مذاق رئیس‌جمهور خوش آمد+ویدیو 7 کتاب موفق و پرفروش که قبل از ازدواج حتما باید بخوانید جنجال برانگیزترین درخت کریسمس در آلمان / 5 میلیون دلار فقط برای درخت؟! + تصاویر 10 غذای سنتی کریسمس در کشورهای مختلف جهان