نام : محمدباقر
نام خانوادگی : نوبخت
متولد : 1329/01/02
تحصیلات : دکترای مدیریت از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات (تهران) ، دکتری اقتصاد از دانشگاه پیزلی
سمت فعلی : وی فعلا هیچ سمتی ندارد
محمد باقر نوبخت در تاریخ 2 فروردین 1329 در شهر رشت زاده شد. وی خواهرزاده حجتالاسلام حسن حجتی از روحانیون سرشناس گیلان و نوه آیتالله ابوالقاسم حجتی است و دو برادرش نیز در سمتهای دولتی و قضایی مشغول به فعالیت میباشند. او در دهه سوم زندگیاش، مدیر دبیرستان دکتر بهشتی (شاپور سابق) رشت، پس از آن مدیرکل آموزش و پرورش کرمانشاه، سپس چهار دوره نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی بودهاست.
محمدباقر نوبخت دارای دوره بعد از دکتری در توسعه اقتصادی از مرکز مطالعات کاربردی کاسین (ژنو، سوئیس) و دکترای مدیریت از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و دکترای اقتصاد از دانشگاه پیزلی می باشد.
محمدباقر نوبخت سالهاست ازدواج کرده که ثمره آن سه فرزند پسر می باشد.
محمدباقر نوبخت سه فرزند پسر به نام های توحید، حسین و سینا می باشد.
محمدباقر نوبخت فعالیت شغلی خود را از اواخر دهه 1350 در آموزش و پرورش رشت، آغاز کرد. نوبخت برای چهار دوره پی در پی، در ادوار سوم، چهارم، پنجم و ششم مجلس شورای اسلامی، به عنوان نماینده رشت در مجلس حضور داشت. وی پیش از دولت یازدهم، بهعنوان معاون پژوهشهای اقتصادیِ مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت میکرد.
در خلال انتخابات ریاستجمهوری 1384 نوبخت، سخنگوی ائتلافی با عنوان «ائتلاف نهم برای فردایی بهتر» را بر عهده داشت. این ائتلاف از چند حزب و گروه چون حزب کارگزاران سازندگی ایران و حزب اعتدال و توسعه تشکیل شده بود، که حامی اصلی ورود اکبر هاشمی رفسنجانی به انتخابات ریاست جمهوری و در اصل، ستاد انتخاباتی غیررسمی او محسوب میشد و در پوشش دعوت از هاشمی به نوعی تبلیغات انتخاباتی زودهنگام را به نفع او آغاز نموده بود.
نوبخت در انتخابات ریاستجمهوری 1388، از حامیان میرحسین موسوی بود.
در انتخابات ریاستجمهوری 1392 محمدباقر نوبخت نخست به عنوان سخنگوی ستاد حسن روحانی منصوب شد، که با ثبتنام اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات، ه بعنوان رئیس ستاد انتخابات هاشمی رفسنجانی در استان گیلان انتخاب شد. پس از رد صلاحیت هاشمی، وی دوباره به عنوان سخنگوی ستاد روحانی، فعالیت خود را از سر گرفت. پس از پیروزی روحانی در انتخابات ریاستجمهوری 1392، نوبخت به عنوان نماینده رئیسجمهور برای همکاری با محمدرضا باهنر، به عنوان نماینده رئیس مجلس شورای اسلامی (علی لاریجانی) در ایجاد ارتباط و تعامل دو قوه، انتخاب شد.
بعد از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم، وی در تاریخ 20 مرداد 1392، نوبخت را به سمت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور، در دولت یازدهم منصوب کرد. به دنبال آن در تاریخ 19 آبان 1393، با دستور رئیسجمهور و تصویب شورای عالی اداری، با ادغام دو معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور احیاء گردید. کمتر از دو ماه بعد، در 8 دی 1393 محمدباقر نوبخت به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور منصوب گردید. چندی بعد در 4 مرداد 1395 سازمان مدیریت و برنامهریزی به دو سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی تقسیم شد و نوبخت به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه انتخاب گردید.
با تصویب هیئت وزیران در تاریخ 1392/6/6 محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهور با حفظ سمت، به عنوان سخنگوی دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران معرفی شد. وی در دولت دوازدهم همچنان در این جایگاه فعالیت میکرد. او در تاریخ 9 مرداد 1397 از سخنگویی دولت استعفا داد.
محمدباقر نوبخت فعلا در هیچ سمتی مشغول به فعالیت نمی باشد.
محمدباقر نوبخت در اینستاگرام از طریق صفحه خود با نام کاربری mb_nobakht با مخاطبان خود در ارتباط است.