آیا تا به حال متوجه شده اید که تغییر رنگ کبودی ها به هنگام التیام آن ها چگونه است؟ دانستن منشا و طول عمر آن به شما کمک خواهد کرد تا بیشتر در مورد تغییرات رنگ، آن بدانید.کبودی ناشی از ضربه ای به پوست است و باعث می شود مویرگ ها و یا رگ های خونی کوچک که می توانند نزدیک سطح پوست یافت شوند بشکنند مویرگ های خونی باعث نشت خون در بافت های اطراف می شوند که باعث ایجاد التهاب و تغییر رنگ زیر پوست می شوند.همان طور که کبودی درمان می شود، بدن خون نشت کرده را جذب می کند. به همین دلیل است که ظاهر کبودی تغییر می کند. در حقیقت، می توانید سن کلی کبودی را در فرآیند درمان با رنگ آن حدس بزنید.
دلایل کبودی های ناگهانی
با افزایش سن، احتمال بروز کبودی بدن بیشتر می شود. زیرا هر چه سن بالاتر می رود، رگ های خونی ضعیف تر و پوست بدن نازک تر می شود.
کبودی های ناگهانی می توانند دلایل موروثی هم داشته باشند. درنتیجه اگر در خویشاوندانتان کسانی هستند که بدنشان به راحتی کبود می شود، احتمال اینکه شما هم دچار کبودی های ناگهانی شوید، بیشتر است.تشخیص اینکه آیا تعداد کبودی های بدنتان بیش ازحد طبیعی است و یا شما بیشتر از دیگران دچار کبودی می شوید، سخت است.
شایع ترین علت های کبودی بدن به علت آسیب دیدگی روی پوست ظاهر می شود. نمونه هایی از تروما مانند برش یا ضربه به ناحیه ای از بدن باعث کبودی و یا کوفتگی می شوند. کبودی در هر سنی ممکن است رخ دهد. برخی از کبودی ها با درد بسیار کمی ظاهر می شوند و ممکن است متوجه آنها نشوید. در حالی که کبودی ها شایع هستند، تشخیص کبودی و علت های مختلف آن همراه با گزینه های درمانی می تواند در بهبود سلامت شما موثر باشد.بیشتر کبودی ها در اثر آسیب جسمی ایجاد می شود. برخی از شرایط اساسی ممکن است کبودی را شایع تر کند. برخی از شایع ترین علت های کبودی عبارتند از:
صدمات ورزشی
- صدمات ورزشی از مواردی است که هنگام ورزش رخ می دهد.
- صدمات ورزشی شامل استخوان های شکسته، فشار، دررفتگی، تاندون های پاره شده و تورم عضلات است.
ضربه مغزی
- ضربه مغزی، یک آسیب خفیف مغزی است که می تواند بعد از ضربه به سر یا بعد از صدمه ایجاد شود.
- علائم یک ضربه مغزی بسته به شدت آسیب دیدگی و محل آسیب دیده متفاوت است.
- مشکلات حافظه، سردرگمی، خواب آلودگی یا احساس سرگیجه، دوبینی یا تاری دید، سردرد، حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور یا سر و صدا، مشکلات تعادل و واکنش کند در برابر محرک ها برخی از علائم احتمالی ضربه مغزی هستند.
- علائم ممکن است بلافاصله شروع شود، یا ساعت ها، روزها، هفته ها یا حتی ماه های بعد از آسیب دیدگی سر بروز کنند
ترومبوسیتوپنی
- ترومبوسیتوپنی به شمارش پلاکت ها گفته می شود که پایین تر از حد طبیعی است و می تواند در اثر شرایط مختلفی ایجاد شود. علائم آن بسته به شدت بیماری متفاوت است؛ و می تواند شامل کبودی های قرمز، بنفش یا قهوه ای، بثورات با نقاط کوچک قرمز یا بنفش، خونریزی بینی، خونریزی لثه، خونریزی طولانی مدت، خون در مدفوع و ادرار، استفراغ خونین و خونریزی شدید قاعدگی باشد.
سرطان خون
- سرطان خون اصطلاح کلی برای توصیف انواع مختلف سرطان است که در آن سلولهای سفید خون در مغز استخوان از کنترل خارج می شوند. لوسمی ها بر حسب شروع (مزمن یا حاد) و انواع سلول درگیر (سلول های میلوئیدی و لنفوسیت ها) طبقه بندی می شوند. شایع ترین علائم سرطان خون شامل تعریق بیش از حد، به خصوص در شب، خستگی و ضعف است که با استراحت از بین نمی رود و کاهش وزن غیر عمدی، درد استخوان و حساسیت به همراه دارد. غدد لنفاوی بدون درد، تورم (به ویژه در گردن و زیر بغل)، بزرگ شدن کبد یا طحال، لکه های قرمز روی پوست (گله)، خونریزی به راحتی و کبودی به راحتی، تب یا لرز و عفونت های مکرر نیز از علائم احتمالی سرطان خون هستند.
علائمی که نشان می دهد، شما بیش از حد معمول دچار کبودی می شوید.
- جراحت های کوچک، کبودی های بزرگ و دردناکی را برایتان به همراه دارد.
- کبودی های زیاد و بدون علت در بدن تان مشاهده می شود.
- به دفعات کبودی هایی روی بدنتان ایجاد می شود که روند بهبودشان هفته ها به طول می انجامد.
- بعد از جراحت، بیشتر از ۱۰ دقیقه خون ریزی دارید.