چگونه با افزایش سن می توان تغییرات دندان را عقب انداخت؟

  یکشنبه، 05 بهمن 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
چگونه با افزایش سن می توان تغییرات دندان را عقب انداخت؟
بسیاری از افراد بالای ۵۵ سال کم کم متوجه تغییراتی در دندان های خود می شوند؛ از جمله اینکه دندان هایشان نازکتر شده و رنگشان تغییر می کند. این اتفاق حتی اگر به خوبی از دندان هایتان مراقبت کرده باشید نیز می افتد.

پوسیدگی دندان می تواند در هر سنی رخ دهد. سطح تاج دندانهای شما توسط بافت سختی تحت عنوان مینا پوشانده می شود که دندانهای شما را از پوسیدگی ناشی از باکتری ها محافظت می کند. زیر لثه، سطح ریشه دندانهای شما توسط بافت نرمتری به عنوان سمنتوم پوشانده می شود. چنانچه سمنتوم به بیرون راه پیدا کند نسبت به مینا بیشتر مستعد پوسیدگی بوده و درمان پوسیدگی آن مشکل تر است. با افزایش سن شما ممکن است لثه تحلیل رفته و سمنتوم به بیرون راه پیدا کند. اکسپوز شدن سمنتوم ممکن است ناشی از بیماری پریودنتال، تجمع پلاک میکروبی، تروما(ضربه) و وراثت باشد. همچنین تمامی ترمیم های دندانی ممکن است سبب ایجاد نواحی گیری گردد که موجب تجمع پلاک میکروبی و پوسیدگی خواهد شد. روزی دو بار مسواک بزنید، روزی یک بار نخ دندان بکشید و به طور مرتب جهت چکاپ های دندانهای خود به دندانپزشک مراجعه کنید تا برای یک عمر دندانهایی سالم داشته باشید.

تغییر وضعیت ظاهری دندان ها

بسیاری از افراد بالای ۵۵ سال کم کم متوجه تغییراتی در دندان های خود می شوند؛ از جمله اینکه دندان هایشان نازکتر شده و رنگشان تغییر می کند. این اتفاق حتی اگر به خوبی از دندان هایتان مراقبت کرده باشید نیز می افتد. البته اگر این اتفاق پیش از ۵۵ سالگی بیفتد، ممکن است به دلیل نوع غذاها و نوشیدنی های مصرفیتان باشد.

هرچه غذای بیشتری به دندان ها برخورد کند و بهداشت دهان و دندان کمتر رعایت شود، مینای دندان (سخت ترین عضو بدن انسان) به مرور زمان نازکتر شده و عاج داخلی دندان (لایه زیر مینای دندان که از مینا نرمتر است) بیشتر نمایان می شود و دندان ها شفاف به نظر می رسند و به همین دلیل باکتری ها و عفونت ناشی از پوسیدگی سطحی دندان راحت تر به بخش مرکزی دندان (مغز دندان) و عصب ها و رگ های خونی آن می رسند. مرتب مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و کم کردن مصرف نوشیدنی های رنگ دار مانند چای، نوشابه و آبمیوه ها به پیشگیری از این واقعه کمک می کند.

تغییر شکل فک و صورت

با افزایش سن به مرور زمان دندان ها و دهان فرد تغییر اندازه و شکل می دهند. دهان برخی افراد کوچکتر شده و بنابراین دندان ها جای کافی نداشته و نامرتب و بهم ریخته می شوند. می توان برای جلوگیری از این پدیده، شب ها از نگهدارنده و قالب های دندانی و همینطور ارتدونسی نامریی برای صاف و مرتب نگاه داشتن دندان ها استفاده کرد.

چگونه با افزایش سن می توان تغییرات دندان را عقب انداخت؟

داشتن دندان هایی سالم و مرتب در زیبایی چهره و لبخند تاثیر بسزایی دارد. رسیدگی به سلامت دندان ها باعث می شود تا دیر تر دچار تغییرات و دگرگونی شوند به همین خاطر بهتر است حداقل سالی دو بار به دندانپزشکی برای معاینه دندان هایتان مراجعه کنید.

زمانی که دندان ها دچار آسیب یا خرابی می شوند هزینه زیادی را برای درمان آن باید پرداخت کرد. پس چه بسا بهتر است قبل از درمان مراقبت های لازم را به دقت انجام داد تا از بروز هرگونه مشکلات دندانی یا کشیدن دندان جلوگیری کرد.تغییرات دندان با افزایش سن به تدریج با درد و ناراحتی بروز می دهند با رعایت نکات بهداشتی می توانید این تغییرات را کمی به تاخیر بیاندازید. یا تغییرات دندانی کم تری را تجربه کنید.اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که در انجام امور بهداشتی دهان و دندان تنبلی می کنید باید بدانید که این تنبلی شما روند پوسیدگی و تغییرات دندانی با افزایش سن را افزایش می دهد.

در طول روز همه نوع مواد غذایی را میل می کنید. معمولا باقی مانده مواد غذایی در بین دندان ها گیر می کند. اگر بهداشت دهانی را رعایت نکنید. مواد غذایی باقی مانده باعث تجمع پلاک ها و باکتری های دندانی می شوند که در نهایت پوسیدگی دندان و سوراخ شدن دندان را به دنبال دارند.

مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهان شویه فلوراید کمک می کند تا دهان روزی یکبار به طور کامل از باکتری ها و مواد غذایی تمیز شوند. البته باید نحوه درست مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را آموزش ببینید.

محدودیت غذایی می تواند دندان های شما را از تغییرات دندانی زود رس حفظ کند. عادات غلط غذایی و خوردن برخی مواد غذایی که برای دندان ها مضر هستند را باید مصرف آن ها را به حداقل برسانید یا به طور کامل از برنامه غذایی خود حذف کنید. خوراکی هایی که شیرینی بسیاری دارند مثل نوشابه های گاز دار و آدامس های طعم دار از خوراکی هایی هستند که به دلیل شیرینی بسیاری که دارند موجب از بین رفتن مینای دندان می شوند. خوردن ته دیگ و مواد غذایی سفت دشمن اصلی سلامت دندان ها محسوب می شوند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها