AGD به شدت توصیه می کند که هر دندانپزشک یا متخصص بهداشت باید هر شش ماه یک بار نظافت و جرمگیری دندان ها را انجام دهد. جرمگیری حرفه ای دندان ها باعث می شود مراقبت های بهداشتی خانگی شامل مسواک و نخ دندان هم بیش تر موثر واقع شوند و به دندانپزشک این فرصت را می دهد که جاهایی از دندان و دهان را که نیاز به توجه ویژه دارند، شناسایی کند.افرادی که همیشه بهداشت دهان و دندان خود را در خانه به وسیله ی مسواک زدن و استفاده ی مرتب از نخ دندان رعایت می کنند هنگام جرمگیری حرفه ای دندان اصلاً احساس ناراحتی نمی کنند. با این حال، افرادی که از رعایت بهداشت دهان و دندان غفلت کرده اند، ممکن است دچار ناراحتی و حساسیت هنگام جرمگیری شوند. دندانپزشک می تواند در این موارد پیش از شروع درمان، از بی حسی موضعی استفاده کند.
ابزار جرم گیری دندان اولتراسونیک پلاک هارا از روی دندان شمابا لرزش یکسر فلزی، پاک میکند، دراین روش ازاسپری کردن آببرای شستن پلاک ها ازروی دندان و سرد نگهداشتن سر دستگاه استفاده میشود.زمانی که با درمان جرم دندان و پلاک دندان ها، همچنان عوامل ایجاد عفونت دربافت اپیتلیوم (بافت پوششی) لثه ای اطراف دندان باقی بماند، باانجام کورتاژ لثهای میتوان درمان راانجامداد. لیزر باحذف بافت اپیتلیوم عفونی و حفظ بافت همبند سالم در لایه های زیرین، موجب میشودکه بافت لثه ای سالمی ساخته شود.
دراین کلینیک جرم گیری و جرم گیری عمیق دندان ها معمولادر دوتا چهار جلسه انجام میگیرد. دندان پزشک برای این که احساس درد نکنید، لثه ها رابا استفاده از بی حسی موضعی بی حس میکند. درهر جلسه یک چهارم دهان و به مدت 45 دقیقه تحت درمان قرار میگیرد. درصورتی که بیماری لثه پیشرفته نباشد، جرم گیری دریک جلسه بطور کامل انجام میگیرد.
بهبودی و مراقبت های بعد از عمل
طی چند روز اول بعد از جرم گیری دندان ها ممکن است خونریزی مختصری را در اطراف لثه ها مشاهده کنید. این خونریزی ها بعد از چند روز به تدریج برطرف خواهد شد. در مراجعه بعدی خود به دندانپزشک، او وضعیت لثه های شما و میزان کاهش در اندازه پاکت های پریودنتال را بررسی خواهد کرد. اگر بعد از انجام عمل اول هنوز هم عمق پاکت های لثه ای هنوز بیشتر از 3 میلی متر باشد، ممکن است عمل ها و اقدامات درمانی دیگری هم برای شما در نظر گرفته شود.
رعایت دقیق و مداوم بهداشت دهان و دندان و عمل به توصیه های دندانپزشکان در جلوگیری از بروز بیماری های پریودنتال ضرورت دارد. در واقع عدم رعایت این نکات می تواند منجر به پیشرفت بیماری و وخیم شدن شرایط آن و یا تبدیل شدن آن به یک عارضه مزمن شود که برای درمان آن چاره ای غیر از انجام جراحی های سنگین و پرهزینه نخواهد بود. اهمیت این موضوع هنگامی بیشتر مشخص می شود که بدانیم مدارک و شواهد علمی و کلینیکی بسیار زیادی در تأیید ارتباط قوی بین بیماری های پریودنتال و عوارض ثانویه دیگری از قبیل بیماری های قلبی عروقی، وزن پایین نوزاد در هنگام تولد و زایمان زودهنگام، به دست آمده است و تعداد این مستندات علمی همچنان رو به افزایش است.
برای اطلاع هر چه بیشتر شما از عمل های مختلف جرم گیری و نقش هر کدام از آنها در حفاظت از دندان های شما لازم است که تفاوت های بین این روش ها را بهتر بشناسید. بروساژ با پالیشینگ به معنی صیقل دادن یک سطح می باشد، در حالیکه تمیز کردن به معنی حذف رسوبات و ذرات خارجی از روی سطح دندان است. عمل حذف حذف پلاک، جرم و لکه ها از روی سطوح نمایان و نهان دندان ها با استفاده از روش جرم گیری دندان و بروساژ، معمولاً با عنوان “پروفیلاکسی دهانی” شناخته می شود. در واقع عمل پروفیلاکسی بر روی دهان و دندان های سالم به منظور جلوگیری از بروز بیماری های پریودنتال انجام می شود. عمل بروساژ به تنهایی فقط به عنوان یک عمل زیبایی انجام می شود و هیچگونه خاصیت درمانی ندارد. با وجود آنکه خیلی از افراد و بیماران تصور می کنند که بروساژ معادل همان پروفیلاکسی می باشد و این دو اصطلاح را به صورت معادل یکدیگر به کار می برند، اما نباید تصور کرد که بروساژ یا پالیشینگ دندان ها به تنهایی می تواند نقش یک اقدام مراقبتی یا پیشگیرانه برای سلامت دندان ها را داشته باشد.