روند تولید کلاژن توی بدن با افزایش سن کم می شه. پیدا شدن چین و چروک، افتادگی پوست و ضعیف شدن غضروف مفاصل از علایم کاهش کلاژن در بدنه. عواملی مثل مصرف زیاد شکر، سیگار کشیدن و آفتاب هم می تونه توی کم شدن کلاژن به شدت موثر باشه!سطح کلاژن موجود توی بدن شما به طور مستقیم با ظاهر پوست طی روند افزایش سن در ارتباطه. با افزایش سن و کاهش تولید کلاژن نشونه های این روند در قالب بروز چین و چروک روی پوست و نازک شدن و تحلیل رفتن اون بروز پیدا می کنه. بدن به طور معمول کلاژن کافی برای سالم نگه داشتن بافت های بدن و حفظ قدرت استخوان ها رو تولید می کنه اما با افزایش سن و کاهش تولید کلاژن به طورت طبیعی، تامین کلاژن مورد نیاز مهم می شه.
چرا به مصرف کلاژن نیاز داریم؟
در بخش قبل گفتیم که روند تولید کلاژن در بدن انسان با افزایش سن به تدریج کاهش می یابد. از علائم کاهش سطح کلاژن در بدن می توان به مواردی چون پدیدار شدن چین و چروک ، افتادگی پوست و ضعیف شدن غضروف مفاصل اشاره کرد. این نکته را نیز بایستی خاطر نشان کرد که عوامل دیگری همچون مصرف زیاد شکر، سیگار کشیدن و آفتاب شدید می توانند در کم شدن کلاژن بسیار مؤثر باشند.
مستحکم کردن ناخن ها، مو و دندان ها:
آیا تا به حال ناخن هایتان پوسته پوسته شده است؟
خوب، فقدان کلاژن می تواند مقصر این اتفاق باشد. پروتیین کلاژن یک جز سازنده ناخن، مو و دندان شما است. اضافه کردن کلاژن به رژیم غذایی شما می تواند به داشتن ناخن های قوی و احتمالاً معکوس کردن ریزش مو کمک کند.
یک رابطه اساسی بین ماتریکس خارج سلولی (ECM) و بازسازی فولیکول مو وجود دارد، که نشان می دهد مزایای کلاژن می تواند شامل یک هدف درمانی بالقوه برای از دست دادن مو و دیگر بیماری های مرتبط با پوست باشد.
فعالیت های کلاژن در بدن چیست؟
تأثیرات کلاژن در بدن انسان بسیار زیاد است، به عنوان مثال :
- تقویت استخوان، مفاصل و غضروف های بدن
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش بدن
- تقویت کننده عملکرد ورزشی
- موجب خواب بهتر
- جوان سازی پوست
- رشد مو و ناخن
- کاهش وزن
کاهش سطح کلاژن در بدن چه عوارضی به همراه دارد؟
کاهش سطح کلاژن در بدن انسان باعث بروز عوارض زیر می شود:
- یکی از بارزترین علائم کاهش کلاژن در بدن انسان بروز چین و چروک، نازک شدن و تحلیل پوست می باشد.
- از دیگر عوارض مشهود کمبود کلاژن، وجود مشکلاتی در رشد مو و ناخن است.
- جالب است بدانید که با مصرف کلاژن می توان بیماری های روده ای و گوارشی را درمان نمود، از این رو وجود مشکلات گوارشی نیز می تواند نشانه ای از کمبود کلاژن مورد نیاز بدن باشد.
- شاید بسیاری از ما از این نشانه کمبود ماده مهم کلاژن در بدنمان بی خبر باشیم؛ اما خوب است بدانیم که یکی از دلایل میل به خوردن تنقلات و میان وعده های ناسالم که موجب افزایش وزن می گردد، کمبود کلاژن در بدن می باشد.
- این مطلب را نیز بایستی همواره به خاطر داشته باشیم که خواب ناکافی از جمله عوارض کمبود کلاژن در بدن می باشد که به علت کمبود گلیسین که یکی از عناصر مهم کلاژن می باشد، بروز می نماید.
- کاهش سطح عملکرد ورزشی نیز جزء علائم کمبود کلاژن در بدن انسان است، آسیب های ناشی از پارگی عضلات، رگ به رگ شدن، فرسودگی و پارگی های بدن انسان ناشی از کمبود کلاژن می باشد.