مشخص کنید کودک شما چه نوع اگزمایی دارد
غالباً ۶ نوع اگزما وجود دارد. اگر بتوانید نوع اگزما را در فرزندتان به درستی تشخیص دهید، قادر خواهید بود وضعیت آنها را بهتر درمان کنید. برخی از انواع آلرژی ناشی از موادی چون تخم مرغ، شیر، سویا، گندم، بادام زمینی، ماهی، کنه های گرد و غبار، شوره های حیوان خانگی یا اسپورهای قالب است. سایر نوزادان مبتلا به اگزما ممکن است مستعد ابتلا به اگزمای ژنتیکی باشند. انواع عمده اگزما عبارتند از:
درماتیت آتوپیک: این چیزی است که بیشتر به آن اگزما گفته می شود و در نوزادان شایع است. این جوش های مایل به قرمزی است که می تواند منجر به خارش شود. معمولاً مزمن یا طولانی مدت است.
درماتیت تماسی آلرژیک: این فرم اغلب در اثر تماس با آلرژن ها مانند نیکل، آنتی بیوتیک های موضعی، پیچک سمی یا بلوط سمی ایجاد می شود. باعث ایجاد واکنش خارش دار و قرمز در محل تماس می شود. این نوع آلرژی در کل بدن پخش نمی شود.
اگزمای تماسی: این شبیه به درماتیت تماسی آلرژیک است، اما در اثر تحریک ایجاد می شود. این نیز به محض ظاهر شدن روی پوست پخش نمی شود.
اگزما دیشیدروسیس: این نوع اگزما به صورت تاول هایی با اندازه متوسط و شفاف بر روی دست و کف پا ظاهر می شود که خارش دارند و تمایل به سوزش دارند.
اگزمای عددی: در این نوع اگزما در پوست لکه های گرد و به شکل سکه ایجاد می شود که در بازوها، پشت، باسن و پاهای پایین شایع است.
اگزما سبوره ای: این نوع اگزما باعث ایجاد لکه های روغنی، زرد و پوسته پوسته در پوست صورت، گردن و قفسه ی سینه می شود. این نوع اگزما در نوزادان شایع است.
چطور به کودک دچار اگزما کمک کنیم؟
با حفاظت از پوست کودکان در برابر عواملی که باعث خشکی یا ایجاد خارش و عوامل محرکی که سبب عود بیماری می شوند، می توان از بروز اگزما پیشگیری یا آن را درمان کرد. پیشنهاد می کنیم به توصیه های زیر توجه کنید:
۱- هرگز کودک را با آب داغ حمام نکنید.
آب داغ باعث خشکی پوست بدن می شود. بهتر است برای استحمام از آب ولرم و صابون های ملایم یا شوینده های غیر صابونی استفاده کنید.
برای کنترل خارش می توانید از محصولات آبرسان جو دو سر در حمام استفاده کنید.
۲- از سایش با حوله برای خشک کردن پوست کودک بعد حمام بپرهیزید.
به آرامی با کشیدن حوله روی پوست کودک تان بدن او را خشک کنید.
۴- لباس های خشن و تحریک کننده مانند پارچه های پشمی یا بافت زبر به کودک خود نپوشانید.
بهتر است لباس کودک از پارچه های نرم و به ویژه پنبه ای تهیه شده باشد تا پوست بتواند به راحتی در آن تنفس کند.
۵- استفاده از کرم مرطوب کننده مناسب را برای بدن کودک تان فراموش نکنید.
پس از خشک کردن بدن کودک با یک حوله نرم، چند دقیقه بعد از استحمام کودک مقدار مناسبی از یک کرم مرطوب کننده روی بدن او بمالید.
حتی اگر کودک شما بنا بر تجویز پزشک از کرم کورتیکواستروئیدی استفاده می کند، بهتر است دو یا سه بار در روز با یک لوسیون یا مرطوب کننده، پوست او مرطوب کنید.
به خاطر داشته باشید که نباید از لوسیون ها و مرطوب کننده های الکلی استفاده کنید. زیرا این محصولات سبب خشکی پوست بدن می شوند. بعضی از محصولات مخصوص اطفال نیز باعث خشک شدن پوست می شود.
۶- از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
برای کاهش خارش پوست، از کمپرس آب سرد به وسیله یک پارچه یا حوله مرطوب و خنک استفاده کنید.
۷- از کوتاه کردن ناخن های دست کودک تان غافل نشوید.
برای جلوگیری از زخم شدن محل خارش، بهتر است ناخن های دست کودک تان را همیشه کوتاه نگه دارید. چنانچه کودک شما در شب و هنگام خواب با دست خودش را می خاراند، بهتر است یک دستکش سبک و راحت دست کودک تان کنید.
۹- از مراقبت های حرارتی بدن کودک تان غافل نشوید.
از گرم شدن بیش از حد بدن کودک تان جلوگیری کنید، زیرا گرما می تواند باعث عود اگزما شود.
۱۰-عوامل آلرژی زا از محیط خانه دور نگه دارید.
غذاهای خاص، گرد و غبار یا موی حیوانات را از محیط خانه دور نگه دارید. این امر می تواند به بهبود کودکان کمک کند.
۱۱- به کودک خود آب زیاد بدهید.
نوشیدن آب فراوان باعث افزایش رطوبت در پوست کودکان تان می شود.اگرچه اگزما در کودکان آزاردهنده و ناراحت کننده است، اما بعدها اثرات روانی آن می تواند مشکلات بیشتری برای آنها در پی داشته باشد.به ویژه قبل یا طی دوران نوجوانی که فرزند شما نیاز دارد مسئولیت پیگیری استراتژی های درمان و پیشگیری را شخصا به عهده بگیرد.