برای استفاده از دستگاه سولاریوم در جلسات اول باید از مدت زمان کم شروع کنید تا پوست به تدریج آماده تغییر رنگ بشه و سپس در جلسات بعدی مدت زمان استفاده از دستگاه سولاریوم افزایش پیدا میکنه. بهتره در جلسات اول فقط بین 3 تا 5 دقیقه در دستگاه سولار قرار بگیرید و در جلسات بعدی این زمان رو تا 20 دقیقه افزایش بدید.
استفاده از سولاریوم یکی از روش های پرطرفدار برای برنزه کردن پوست هست و نسبت به نور خورشید خیلی سریع تر پوست رو برنزه میکنه. در هنگام برنزه شدن پوست توسط دستگاه سولاریوم، علاوه بر تغییر رنگ پوست به دلیل نفوذ گرما به بافت های داخلی پوست، در کاهش دردهای خفیف عضلانی و اسکلتی بدن هم موثر خواهد بود.اما به گفته متخصصین پوستی این روش ممکنه مشکلاتی رو از جمله ابتلا به سرطان پوست رو به همراه داشته باشه و یا اینکه زمینه ابتلا به این بیماری رو افزایش میده. علاوه بر این اگر به مرکز سولاریوم معتبر و متخصص در این زمینه مراجعه نکنید ممکنه با عوارضی همچون قرمز شدن پوست، پیری زود رس پوست، سوختگی پوست با درجات مختلف، افزایش چین و چروک پوست، آسیب دیدن رگهای خونی، اختلال در سیستم ایمنی بدن، آسیب دیدن چشم ها و ... نیز مواجه بشید.
چطور بدون اشعه برنزه شویم؟
اگر خیلی دلتان می خواهد برنزه شوید اما ترس از بیماری و آفتاب سوختگی دارید، می توانید این روش ها را امتحان کنید:استفاده از خوردنی های رنگ دار مثل قهوه، آب هویج، آب گوجه: استفاده از این مواد روی بدن می تواند حتی بدون آفتاب هم به بدن رنگ بدهد. آنهایی که تب برنزه شدن دارند، این خوراکی ها را روی بدنشان می مالند و حمام آفتاب می گیرند، آفتاب به آنها کمک می کند تا منافذ پوستیشان بهتر باز شود و رنگ این مواد طبیعی در لایه های عمیق تر پوست نفوذ کند. کرم ها و محصولات برنزه کننده: برخی از کرم ها، لوسیون ها یا روغن های اتوبرنزه خود به خود باعث رنگ دارشدن پوست می شوند و به لایه های عمیق پوست نفوذ می کنند. گروهی از آنها هم باید همراه با آفتاب گرفتن مصرف شوند؛ البته باید توجه داشت که ماده اصلی این کرم ها ماده ای به نام دی هیدروکسی استون است که استفاده بی اندازه و مداوم از این محصولات می تواند مشکلاتی مانند مقاومت به انسولین، ابتلا به دیابت، ایجاد اختلال های هورمونی در بدن یا حتی نازایی را به وجود آورد.
در گذشته رنگ پوست افراد طبقه اجتماعی آنها را تعیین می کرد. سفیدپوست ها متعلق به طبقه بالای اجتماع و سیاه پوست ها و رنگین پوست ها جزو طبقه پایین و کارگر بودند. در یونان باستان و روم زن ها برای اینکه سفیدتر و رنگ پریده تر به نظر برسند، صورتشان را با سرب رنگ می کردند تا جایی که حتی به این خاطر مسموم می شدند. در اواسط قرن دهم میلادی هم از آرسنیک برای سفیدکردن صورت استفاده می شد که آن هم نتایج مرگباری به دنبال داشت. در بریتانیا ملکه الیزابت و زنان اشرافی از خانه خارج نمی شدند تا چهره رنگ پریده خود را حفظ کنند ولی این وضعیت مدتی بعد عوض شد. سال ١٩٣٠ مدهای جدید به تدریج جای خود را بین زنان باز کرد. خانم کوکوکانل (از طراحان مد) در حین سفر از پاریس به کن برای شرکت در یک فستیوال مد به طور تصادفی زیر آفتاب برنزه شد و به زودی همه جای دنیا طرفداران مد دنبال این بودند که برنزه شوند. سال ١٩٧٠ گروه های مختلف از هر رده سنی خودشان را زیر آفتاب کباب می کردند؛ بدون اینکه بدانند برنزه شدن می تواند زمینه ساز ابتلا به سرطان در ١٠ تا ٢٠ سال بعدی عمرشان باشد. سال ٢٠٠٥ میزان سرطان پوست شدیدا در حال افزایش بود ولی طرفداران خورشید همچنان به برنزه کردن خود مشغول بودند. لایه اوزن در سرتاسر کره زمین نازک تر شده است و حفره های موجود در آن که تهدیدی برای پوست هستند، همچنان در حال افزایش اند.
بین سولاریوم و نور خورشید کدام بهتر است؟
واقعیت این است که ما متخصصان پوست معتقدیم هیچکدام.وقتی پوست تحت اشعه UV قرار می گیرد پوست آسیب می بیند و ملانین زیاد شده و باعث برنزه شدن پوست می شود. حتی نور آفتاب طبیعی، ایمن نیست و یک سوختگی شدید و ریسک ایجاد کانسر پوست را حدود 2 برابر می کند، از آفتاب داغ وسط ظهر پرهیز کنید.هر چه که در طول زمان میزان تماس با اشعه UV محدود باشد احتمال ریسک سرطان در طول زمان کاهش می یابد.
نکات مهمی که ما برای جلوگیری از آسیب پوست همیشه توصیه می کنیم :
- سعی کنید با نور آفتاب مستقیم بین 10 صبح تا 4 بعد از ظهر تماس نداشته باشید.
- از کلاه و دستکش و عینک برای محافظت بیشتر از آفتاب استفاده کنید.
- از سولاریوم استفاده نکنید، حتماً از ضد آفتاب استفاده کنید.
- برای داشتن پوست سالم حتماً از ضد آفتاب SPI دار با حداقل SPI 30 استفاده کنید.
- استفاده از ضد آفتاب در فصول سرد سال (زمستان) نیز اجباری است چون اشعه آفتاب می تواند به اندازه تابستان شدید باشد.