به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، دلایل ازدواج به قدری زیاد هستند که جوانان فکر می کنند باید هر چه زودتر تن به ازدواج داده و حتی اگر خودشان هم نخواهند اطرافیان دائم به آن ها ازدواج را توصیه می کنند. البته که همه می دانند ازدواج کردن بخشی از مسیر زندگی است و بودن در یک رابطه عاطفی مناسب و ایمن، بسیاری از نیازهای روحی و جسمی شما را برطرف می کند؛ اما همین فشار باعث ایجاد انگیزه های ازدواج ناپخته در دهه بیست و سی زندگی جوانان می شود.
اگر ازدواج نکنیم چه می شود؟ ممکن است شما نیز این سؤال را بارها از خود پرسیده باشید؛ ازدواج مسئله ای است که بنابر شرایط درونی و یا محیطی افراد زیادی را با تعارض و دوگانگی در مورد آن مواجه می کند. از طرفی ممکن است تمایل به ازدواج داشته باشید و از طرفی نخواهید ازدواج کنید. ممکن است فشار های زیادی روی خود برای ازدواج، حس کنید. در واقع منشأ بسیاری از این فشارها عوامل فرهنگی و اجتماعی می باشد. این فشار ها در دختران و پسران متفاوت بوده و نهایتا شما باید با آگاهی از این شرایط تصمیم خود را برای تمامی زندگیتان بگیرید.
علت ترس از ازدواج نکردن چیست ؟
به علت وجود صحبت ها و تصور های همیشگی که در ذهن اکثر مردم جامعه وجود دارد و به آن باور پیدا کرده اند ، خیلی از مسئله ها را کور کورانه تقلید می کنند. طرز فکر اینکه زنان همیشه در زندگی نا توان تر هستند ، ترس از ازدواج نکردن که باعث تنها ماندن در سنین بالاتر می شود ، و انتقال این ترس به جوان تر ها باعث بیشتر شدن علت ترس از ازدواج نکردن می شود.
در حقیقت این ترس به یک ضرب العجل در افکار و باور های جوانان شده است. که همین موضوع سبب می شود که برخی افراد ازدواج زودهنگام داشته باشند که در این تصمیم عجولانه امکان شکست و ناکامی بیشتر می شود به علاوه برخی دیگر از افراد وجود دارند که برعکس این ماجرا عمل می کنند یعنی دیر ازدواج کرده و باعث بالا رفتن میانگین آماری سن ازدواج شده و این مسئله نیز خود باعث بوجود آمدن توقعات بیشتر از طرف مقابل و از دست دادن برخی موقعیت های مناسب سنی می شود.
اگر بتوانیم آموزش های اولیه را در دوران کودکی به دختران و پسرانمان بیاموزیم و به آن ها ، مهارت های مهمی که در زندگی بسیار به آن نیاز پیدا می کنند را آموزش دهیم و کودکانمان را به سوی مستقل بودن و زندگی سالم و گاهی بدون حضور پدر و مادر حرکت دهیم تا بتوانند افرادی خوشبخت و شاد و دارای استقلال باشند همین حرکت باعث کم شدن تنش ها و اتفاق های نامناسب می شود و امکان به خطر افتادن جنبه های مختلف زندگی و کاهش هرگونه فشار های عصبی می شود.
تعداد زیادی از پیوند ها و ازدواج هایی که صورت گرفته است به دلیل فرار جوانان از باور های قدیمی و سنتی و بدون ریشه ای است که در اذهان عمومی جامعه شکل گرفته است می باشد و جوانان به دلیل ترس از ازدواج نکردن از برچسب هایی که به آن ها زده می شود تن به ازدواج هایی ناخواسته می دهند که علاوه بر وجود فشار های روانی بر خود شخص و خانواده و اطرافیان می شود باعث خراب شدن آرزو های آن فرد و زندگی آینده ی وی می شود. در دنیای مدرن امروزی با توجه به داشتن امکانات و شرایط مختلف زندگی شهری و حتی در دسترس بودن مطالب مربوطه در سایت های روانشناسی و مجلات مختلف در این زمینه به راحتی می توان از سوالات و مشاوره های قبل ازدواج بهره مند شد و جوانان با استفاده از همین اماکانات فراهم شده به راحتی می توانند انتخاب بهتر با خطای کمتر داشته باشند تا زندگی ای سرشار از آرامش و خوشبختی و به دور از دغدغه ها و اختلاف هایی که در زندگی مشترک پیش می آید باشند.
ترس از ازدواج نکردن در پسران !
در زمان آشنایی و گاهی نامزدی باید یک سری از آموزش ها را آموخت و برخی از مهارت ها را قوی کرده ، تا با آن ها خو گرفته و به این مسائل عادت کرد. با شریک آینده زندگی تان در مورد هدف ها و آرزو هایی که دوست دارید در آینده به آن ها برسید صحبت کرده و از لحاظ صورت های مختلف شخصیتی ، روحی ، روانی و درونی به تفاهم برسید و سعی کنید نقاط مشترک را پر رنگ کرده و به خاطر بسپارید.
انجام دادن این مهارت های آموزشی قبل از ازدواج باعث سوخت شدن موقعیت های غلط پیش آمده در رابطه با زندگی آینده شما می شود و همچنین باعث به وجود آمدن احساس های مشترک صمیمیت ، اعتماد و حس نزدیکی و دوستی بین شما و فرد مورد نظر می شود.
به خودتان بگویید که با انجام این مهارت ها شاهد دیدن چه چیزی می شوید ؟ به موقعیت هایی که از دست می دهید فکر نکرده و از نبودن آن ها به خود ترس راه ندهید و به جای آن به اتفاق ها و آرامش آینده فکر کنید که باعث داشتن یک رابطه مستحکم عاشقانه و صادقانه می شوید که در آن از اعتماد زیادی بهره مند خواهید شد و حس صمیمیت و دوستی همیشه با شما همراه خواهد بود.
به دنبال مهارت هایی برای درمان و آموزش باشید : گر چه خودتان توانایی پایان دادن نگرانی ها و دل آشوبی های قبل ازدواج را نداشتید از درمان گر های حرفه ای و روانشناسان متخصص در این حوضه کمک بگیرید تا بتوانید برخی از ترس ها را از بین برده و انتخابی درست داشته باشید.
مجرد بودن برای چه کسانی بهتر است ؟
همه ما می دانیم که تنهایی و مجرد ماندن اغلب انسان ها راه حل مناسبی نیست اما بعضی از افراد به خاطر داشتن برخی از اختلال ها و مشکلات روانی و نوع شخصیت تا قبل از اینکه کاملا درمان شوند باید مجرد بمانند برای نمونه بعضی از انسان ها که به دلیل داشتن نوع شخصیت شان ( که روان درمان ها ، آن ها را شخصیت اسکیزوئیدی می نامند ) ، به اندازه ای که در پیوند و ازدواج شان به خودشان و شریک زندگی شان آسیب های جبران ناپذیری وارد می کنند.
اگر چه این افراد را نمی شود مقصر دانست چون علت به وجود آمدن بسیاری از این اختلال ها ریشه در کودکی فرد دارد و این افراد خودشان در وجود این اختلالات نقشی نداشته اند.و در نتیجه مجرد ماندن این اشخاص از ازدواج کردنشان بهتر می باشد.
به جز این گروه اشخاص دیگری هم وجود دارند که به خاطر علت های متفاوت مجرد ماندن به صلاح خودشان و بقیه ، دسته های متعدد دیگری هم هستند. زیرا رابطه های نزدیک و صمیمی موجب می شود که علاوه بر همسر ، فرزند و خانواده و اطرافیان حتی خیلی زیاد تر است خود فرد می باشد و اغلب افراد تجربه و مهارت و رشد متناسب برای وارد شدن به زندگی مشترک و پیوند زناشویی دارد ؛ این انسان ها همان کسانی هستند که از روانشناسان و روان درمان ها و رابطه های دوستانه و نزدیک و صمیمانه دوری می کنند. و دل نگرانی و دل آشوبی های زیادی از داشتن رابطه های نزدیک در اطرافشان دارند و هنگامی که به طور ناخود آگاه در رابطه ای صمیمی و نزدیک قرار می گیرند ، انگیزه های زیاد و قوی برای آسیب زدن به آن رابطه و افراد درون آن و حتی خودشان دارند ؛ این افراد به اصطلاح علمی دچار سادیسم و مازوخیسم هستند که به معنای خودآزاری است.