در کل جهان، لبخند مولفه مهمی به حساب می آید و اغلب اولین موضوعی است که مردم در ارتباط با شما به آن توجه می کنند. لبخند هر کسی اولین معرف اوست و اولین موضوعی است که باعث می شود افراد به سمت آن ها جذب شوند و دلشان بخواهد بیشتر آن ها را بشناسند. با این حال، اگر از فاصله بین دندان هایتان ناراضی باشید، ممکن است جلوی خنده تان را بگیرید و سعی کنید در جمع ها لبخند نزنید! نگذارید کمی فاصله بین دندان ها شما را از این حس خوب محروم کند. راه های زیادی برای از بین بردن این فاصله ها وجود دارد که باعث تقویت حس اعتماد به نفستان می شود. بعضی از این روش ها را می توانید خودتان در خانه انجام دهید و برای برخی دیگر باید به دندانپزشک مراجعه کنید. در هر صورت راه هایی وجود دارند که می توانید از شر دندان های فاصله دار خلاص شوید و به لبخند رویایی تان برسید.
دلایل ایجاد فاصله میان دندان ها
نامرتبی و فاصله دندانی زود گذر( در کودکی)
فاصله میان دندان ها می تواند در اثر دلایل مختلفی ایجاد شود. این پدیده اغلب به صورت نامرتبی دندان ها در کودکی است که به خودی خود اصلاح می شود. فاصله در خط میانی دندان ها می تواند به عنوان بخشی از روند کلی ایجاد فاصله بین دندان های شیری باشد که امری طبیعی بوده و به جای گرفتن دندان های دائمی بزرگ تر کمک می کند. فاصله دندان ها در خط وسط ممکن است در زمانی که هم دندا ن های اولیه و هم دندان های دائمی در دهان وجود دارند نیز مشاهده شود که این حالت در سنین ۸ تا ۹ سالگی رخ می دهد. والدین در این سنین اغلب نگران ظاهر ناخوشایند دندان های فرزند خود شده و با دندانپزشک مشورت می کنند.
ناهمخوانی طول قوس با دندان ها
این اختلاف طول که در آن طول قوس دندانی بیشتر از دندان های موجود می باشد می تواند موجب بروز فاصله ی میان دندان ها شود. این حالت می تواند در اثر شرایطی چون افتادن دندان، کوچک بودن دندان ها، بزرگ بودن اندازه ی فک و کشیدن دندان که موجب رانده شدن دندان های مجاور می گردد، پدید آید.
فرنوم بین دندان ها
فرنوم یک بافت ضخیم و گوشتی است که در قسمت جلویی دهان وجود دارد و بر روی لثه های طرف بالا و پایین مشاهده می شود. این بافت می تواند منجر به ایجاد فاصله میان خط میانی دندان ها شود. در این حالت به علت وجود بافت پیوندی قرار گرفته در میان دو دندان جلویی از نزدیک شدن آنها به همدیگر جلوگیری می شود.
عادت فشار دادن دندان ها
عاداتی چون مکیدن انگشت و زبان، فشار دادن زبان و غیره نیز سبب ایجاد فاصله بین دندان ها می گردد. این گونه عادت ها در موارد جلوآمدگی دندان ها و بوجود آمدن فاصله بین دندان های جلویی مشاهده می شوند.
مشکلات ایجاد شده در خط میانی دندان ها
مشکلاتی چون کیست ها و تومورها یا وجود دندان نهفته که بین دو دندان تحت فشار قرار می گیرد از نزدیک شدن دندان های پیشین در دو طرف خط میانی جلوگیری می کنند.
مشکلات همراه با فاصله بین دندان ها
فاصله هایی که شبیه به افتادن دندان می باشند: فاصله بین دندان ها می تواند موجب خجالت زدگی فرد هنگام خندیدن شود. وجود این فواصل تاریک می تواند شبیه به حالتی باشد که یکی از دندان ها افتاده باشد در حالی که در واقع تمام دندان ها وجود دارند. خطر آسیب دیدن لثه ها: دلایل سلامتی نیز برای رفع فاصله بین دندانها وجود دارند. مهم ترین دلیل از بین بردن این فواصل محافظت از سلامت لثه ها می باشد زیرا عمل جویدن باید با دندان ها انجام شود نه با لثه ها.
جلوگیری از فاصله افتادن بین دندان ها
بعضی از شکاف ها قابل جلوگیری نیستند اما می توانید اقداماتی انجام دهید که خطرات ناشی از فاصله دندانی را کاهش دهد. برای مثال، به کودکانتان کمک کنید عادت مکیدن شصت را از سر خود بیندازند، به بهداشت دهانتان رسیدگی کنید و طریقه درست قورت دادن غذا را یاد بگیرید. فرایند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را فراموش نکنید و حتما دو بار در سال برای چکاپ و شستشوی دهان به دندانپزشک مراجعه کنید.