همانطور که می دانید میوه نارس انگور که دارای رنگ سبز و طعم ترش است غوره نام دارد. در ترکیبات شیمیایی آن ۳ درصد اسید های آلی به نام های اسید وینیک، اسید مالیک، اسید فرمالیک و اسید گلوکولیک وجود دارد. در این مطلب از خواص غوره برای سلامتی برای شما می گوییم.
فواید غوره در طب سنتی
- افراد مبتلا به اسهال های خونی ناشی از گرمازدگی می توانند از آب غوره استفاده کنند.
- مصرف غوره موجب کاهش حرارت خون و صفرا می شود و در نتیجه می تواند به از بین رفتن صفرا کمک کند، به این دلیل مصرف غوره در فصل تابستان مفید بوده و می تواند از مشکلات هوای گرم و گرمازدگی پیشگیری کند.
- غوره خواص نفوذ کنندگی دارد و از این نظر به قطعه کردن بلغم و دفع بهتر آن کمک می کند.
- مصرف غوره همچنین در تقویت کبد به ویژه کبد گرم موثر است.
- مصرف غوره تشنگی را رفع کرده و در پیشگیری از تشنگی نیز موثر است.
خواص و فواید غوره
طبیعت آن سرد و تر است از دانه غوره و از آب آن و یا از پودر خشک شده آن استفاده می شود.غوره ضد صفرا و غلبه خون بوده و ترشح و دفع صفرا را آسان می کند و از غلبه خون در افراد مبتلا به این ناراحتی جلوگیری می نماید و در اثر داشتن اسید تارتاریک برای مداوای پا درد هایی که جز رماتیسم های گرم مزاج می باشند مفید است و تولید گرمای زیاد را در کبد نقصان می دهد.برطرف کننده تشنگی است و در افرادی که کثرت عطش دارند عطش آنان را کم می کند. چنانچه در پودر غوره خشک مقداری توتیا اضافه کنند جهت مداوای بعضی بیماری های چشمی و ضد عفونی کردن چشم و تقویت بینایی بسیار نافع است. (توتیا گیاهی است که پودر روی دم گل آن جز داروهای بسیار مجرب چشم است و در کوه الوند همدان در ماه خرداد گل می دهد) افراد گرم مزاج که مبتلا به بیماری های حرارتی می شوند معمولا از رب غوره و رب انار استفاده می کنند
غوره مفید برای هضم غذا
آبغوره یا غوره با افزایش اسیدیته معده می تواند در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید باشد.هم چنین افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده به خوبی غذا را هضم نمی کنند، می توانند از این چاشنی برای تسهیل هضم غذا کمک بگیرند، ولی نباید در این مورد زیاده روی کنند.
غوره سرشار از ویتامین C
از آنجایی که آبغوره محتوی ویتامین C است، می تواند التهاب مخاط دهان و خونریزی لثه ها که ناشی از کمبود این ویتامین باشد را کاهش دهد.به علاوه به دلیل ترکیبات ضد عفونی کننده، پاک کننده معده و روده است و دردفع کرم روده نیز موثراست.
تسکین خارش بدن با مصرف غوره خشک
اگر بدنتان به خارش افتاده است می توانید مقداری غوره خشک شده را بکوبید و آن را با استفاده از آب گرم به صورت خمیر درآورده و به محل مورد نظر بمالید تا شما را از خارش کلافه کننده راحت کند.درصورتی که خارش بدنتان مزمن شده است حتما باید به پزشک مراجعه کنید چرا که از می تواند از علائم مشکلات جدی سلامتی از جمله مشکلات کبد یا دیابت باشد.در فصل تابستان بدن بسیاری از افراد به دلیل تعریق زیاد بوی ناخوشایندی می گیرد، خمیر را همانطور که بالاتر گفته شد تهیه کرده و روی پوست بزنید تا عرق بدبوی شما را از بین ببرد.
تقویت سیستم گوارش با خوردن غوره
غوره در دفع صفرا، بهبود عملیات هضم غذا در دستگاه گوارش و تقویت کبد نقش دارد.در صورتیکه به مدت چند روز یک قاشق چای خوری آبغوره مصرف نمایید این مشکلات رفع خواهد شد. به یاد داشته باشید که مصرف بیش از حد آن باعث دل پیچه خواهد شد.
غوره؛ اشتها آور
در صورتیکه فرزند شما بد غذا است قبل از استفاده از قرص های اشتهاآور مصرف آبغوره و میوه غوره را امتحان کنید.آبغوره در غذا باعث خوش طعم شدن آن می گردد و اشتها را تحریک می کنند.آبغوره را در کنار غذا و به عنوان چاشنی سالاد استفاده کنید.
درمان اسهال و استفراغ با خوردن غوره
در اسهال های ساده که ممکن است به دلیل گرمازدگی و مصرف ماده غذایی خاصی به وجود آمده باشد با مصرف سه مرتبه هر مرتبه به میزان یک قاشق غذاخوری در روز آن را درمان کنید. همچنین یک یا دو قاشق غذاخوری آبغوره سرد می تواند کمک زیادی به رفع استفراغ و حالت تهوع کند.
کاهش وزن با مصرف غوره
برای درمان چاقی و رهایی از اضافه وزن باید ابتدا رژیم غذایی مناسبی را در پیش گرفته و از اهمیت ورزش و تحرک هم غافل نشویم.حذف قند و چربی از اقدامات اولیه برای کاهش وزن است همین طور میان وعده های سالم را باید جایگزین اسنک و تنقلات مضر کرده و مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهیم. مصرف یک قاشق غذاخوری آبغوره بعد از هر وعده غذایی می تواند در روند کاهش وزن شما موثر باشد.
عوارض مصرف غوره
- زیاده روی در مصرف غوره به خصوص در افرادی که مزاج سرد و ضعیف دارند، مضر بوده و منجر به گرفتگی صدا، تولید نفخ و باد در دستگاه گوارش، غلبه سردی در بدن و ضعیف شدن قوای جنسی در سرد مزاج ها خواهد شد.
- مصرف غوره حتی می تواند در افرادی منجر به یبوست مزاج شود.
- افرادی که زخم معده داشته و ترشح اسید معده در آنها زیاد است، مصرف آب غوره ممنوع می باشد.
- مصرف زیاد از حد غوره در زنان باردار می تواند موجب سقط جنین شود.
- مصرف غوره می تواند حتی در مقدار کم باعث یبوست مزاج شود.
- مصرف غوره برای افرادی که به زخم معده و یا زیادی اسید معده مبتلا هستند، ممنوع می باشد.
- زیاده روی زنان باردار در خوردن غوره ممکن است موجب سقط جنین شود.
محصولات مختلف حاصل از آبغوره
عصاره ، رب و شربت غوره خواصی مشابه آبغوره دارند، در زیر انواع و روش های تهیه آن ها را بخوانید:
- عصاره غوره: با جوشاندن آبغوره یا قرار دادن آن در آفتاب به مدت طولانی درست می شود، با این کار کمی از آب آن تبخیر شده و عصاره آبغوره به دست می آید.
- رب غوره: آنقدر آبغوره را می جوشانند تا یک سوم یا تنها یک چهارم آن باقی مانده و باقی تبخیر شود.
- شربت غوره: آبغوره وو عسل را به نسبت سه به یک با هم مخلوط کرده و به مدت یکسال داخل ظرف دربسته نگهداری و سپس مصرف می کنند.
از اینکه در این مطلب همراه ما بودید متشکریم...