اگر کودکتان در معرض ریسک تنفسی بالایی نیست و شما تصمیم به استفاده از پودر بچه دارید، هرچند بهتر است در هر صورت این کار را کمتر انجام دهید، اما لازم است پودر را در جایی خیلی دور از فرزندتان روی کف دست خود بریزید و آن را هرگز مستقیم از قوطی پودر روی پوست کودک نریزید. همچنین قوطی پودر را دور از دسترس کودک و برادران و خواهران بزرگ تر نگه دارید، زیرا ممکن است دست کودکان دیگر به آن برسد یا آن را بیندازند و ابری از پودر تولید کند که می تواند از طریق ریۀ کودکتان استنشاق شود. برای جلوگیری از تحریک پوست بدن کودکتان نیز، اجازه ندهید پودر روی پوستش تجمع کند. در هر تعویض پوشک یا هر بار عوض کردن کهنهٔ بچه، لازم است حتماً پودری را که به ویژه در چین های پوست کودک تجمع کرده، به خوبی بشویید.
علت منع مصرف پودر بچه
امروزه توصیه می شود که والدین از پودر بچه برای جلوگیری از سوختگی پاها استفاده نکنند. دلیل منع استفاده از پودر بچه اثرات آن روی پوست کودک نیست بلکه بخاطر استنشاق ذرات ریز موجود در پودر بچه بخصوص تالک می باشد که میتواند مشکلات تنفسی برای کودک ایجاد کند. چناچه توجه کرده باشید بعد از پاشیدن پودر بچه روی پاهای کودک مقدار زیادی از آن در هوا معلق می گردد. سایر پودرهای که در آنها از نشاسته و ذرت استفاده می شود کمتر موجب بروز مشکلات تنفسی می شوند. ذرات تالک بسیار کوچک هستند و می توانند به راحتی در هوا معلق شوند و وارد ریه کودک شوند و زمینه ساز مشکلات تنفسی در کودکانی که بویژه ریسک بالایی برای بروز بیماری های تنفسی دارند، شوند. کودکانی که ریسک بالایی برای مشکلات تنفسی دارند:
- شیرخواران با مشکلات قلبی ریوی
- نوزادان نارس یا با وزن تولد پایین
- سابقه اسم و حساسیت راه هوایی در خانواده
درصورتی که تمایل به استفاده از پودر بچه دارید بهتر است این پودر را مستقیم روی پاهای کودک افشانه نکنید. ابتدا پودر را روی کف دست خود بریزید و سپس روی پاهای کودک قرار دهید تا ذرات کمتری در هوا معلق شوند. بعد از استفاده ظرف حاوی پودر بچه را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
در صورت استفاده نکردن از پودر بچه چگونه مانع از سوختن پوست کودک شویم؟
1.تعویض مداوم پوشک
هنگامی که یک نوزاد دچار بثورات پوشک است ، والدین کودک باید همیشه کودک را چک کنند و بلافاصله در صورت کثیف شدن پوشک آن را عوض کنند و اجازه ندهند پوشک به مدت طولانی کثیف باقی بماند.
2. تعویض مارک های پوشک یا مواد شوینده لباسشویی
اگر یک نوزاد به طور مکرر بر اثر پوشک می سوزد ، ممکن است پوست آنها به یک محصول خاص حساس باشد. به عنوان مثال ، مارک خاصی از پوشک رای برخی کودکان می تواند باعث بثورات شود. اگر افراد از پوشک پارچه ای استفاده می کنند ، نوع مواد شوینده لباسشویی که استفاده می کنند نیز می تواند برای برخی کودکان موجب سوختگی شود.
3.اجازه رسیدن هوا به منطقه سوختگی
هنگامی که کودک دچار ورم پوستی و سوختگی می شود ، اجازه دهید ساعاتی از روز را بدون پوشک سپری کند تا هوا به سوختگی برسد تا به خشک شدن و بهبود منطقه ی سوخته شده کمک کند..همچنین در صورتی که کودک خشکی و سوختگی دارد قسمت های محکم پوشک را در قسمت سوختگی قرار ندهید.
4.اطمینان حاصل کنید که پوشک به درستی جا می گیرد
پوشک هایی که خیلی محکم هستند می توانند سوختگی ها را تحریک کنند. والدین و مراقبان باید بررسی کنند که همه پوشک ها به درستی جا دارند و از رشد اندازه های بزرگتر اطمینان حاصل می کنند.
5.امتحان کردن کرم و پمادهای سوختگی
بسیاری از کرمها وجود دارد که مانع برخورد پوشک به سوختگی پوست می شود و پمادهای تسکین دهنده پوست برای تسکین سوختگی در داروخانه ها موجود است.
والدین باید به دنبال کرم های حاوی اکسید روی باشند. آنها باید یک لایه ضخیم از یکی از این کرم ها را روی پوست آسیب دیده بمالند و اجازه دهند ناحیه خشک شود.
6.جلوگیری از استفاده از دستمال مرطوب کودک
اگرچه تمیز نگه داشتن سطح پوشک نوزاد ضروری است ، دستمال مرطوب بچه می تواند سوختگی ها را تحریک کند.اگر کودک دچار پوشک است ، بهتر است قبل از خشک شدن ناحیه پوشک را به آرامی با استفاده از صابون بدون بو و آب تمیز کنید.