دندان قروچه یا بروکسیزم یکی از اختلالات شایع در میان کودکان است که در آن کودک در حین خواب دندان هایش را با فشار به هم می ساید. دندان قروچه کودکان چه در خواب و چه در بیداری نشانه ای از اضطراب و استرس های شدید است. برخی والدین زمانی که متوجه دندان قروچه در کودک خود می شوند، با برخوردی نامناسب ریشه های اضطراب را در کودک گسترش داده و او را بیشتر در معرض ابتلا به دیگر اختلالات قرار می دهند. اما اگر علت دندان قروچه در کودک خود را بدانید راحت تر می توانید راهی برای حل آن پیدا کنید. بنابراین پیش از آن که شرایط را برای فرزندتان دردناک کنید، با خواندن این مقاله و دریافت مشاوره سلامت کودکتان را تضمین نمایید. در ادامه به بررسی علل، علائم و درمان دندان قروچه در کودکان خواهیم پرداخت پس همراه ما باشید..
علل روان شناختی:
علل روانشناختی دندان قروچه کردن در کودکان، استرس و اضطراب می باشند. در کودکان ممکن است این استرس – معمولاً فشار عصبی و یا خشم – در اثر داشتن امتحان در مدرسه و یا یک تغییر در روند زندگی (خواهر و برادر جدید و یا عوض شدن معلم مدرسه) ایجاد شود. حتی جروبحث با والدین و خواهر و برادر می تواند به حدی استرس زا باشد که باعث ایجاد دندان قروچه یا قفل شدن فک کودک گردد.
نامنظمی دندان ها:
در زمان هایی که دندان ها کامل روی هم قفل نشوند، به صورت ناخودآگاه در خواب یا بیداری دندان قروچه در کودکان دیده می شود
عوارض دندان قروچه:
در برخی از موارد، دندان قروچه ی شبانه و یا قفل شدن فک می توانند باعث موارد زیر شوند:برخی موارد، دندان قروچه باعث ساییده شدن مینای دندان، شکستگی، شل شدن و افتادن دندان می شود. دندان قروچه باعث پوسیدگی دندان تا ریشه می شود. در چنین شرایطی، اعمال دندانپزشکی مثل بریج (پل گذاشتن)، روکش دندان، عصب کشی، ایمپلنت و دندان مصنوعی مورد نیاز است.
درمان گیاهی دندان قروچه
از جمله، کودک باید از مواد بسیار مغذی و خوراکی هایی استفاده کند که به سیستم ایمنی کمک می کنند:
- پروبیوتیک
- سرکه سیب
- سیر
- میخک صدپر
- روغن نارگیل
- تخمه کدو
- زردچوبه
- فلفل قرمز
- دارچین
موارد بالا همه از جمله موادی هستند که به تقویت سیستم ایمنی و دفع انگل روده کمک می کنند.
درمان دندان قروچه با ورزش
یکی دیگر از راه های مقابله با این بیماری ورزش کردن است. ورزش باعث می شود عرق کنیم و سیستم لیمفاتیکمان تصفیه شود.