پوسته پوسته شدن پا مشکلی رایج است و دلایل مختلفی موجب آن می شوند. پاها از اندام های پر کار بدن انسان هستند و به طور مداوم برای ضربه زدن و حرکت از آنها استفاده می کنیم که این زیر فشار قرار گرفتن دائمی می تواند موجب ترک خوردن یا پوسته پوسته شدن پوست آنها شود. در ادامه با برخی دلایل دیگر پوسته پوسته شدن پاها بیشتر آشنا می شویم.
برخی اوقات پوست کف پا دچار خشک شدن و ترک می شود که این عامل باعث بروز ناراحتی در پاها می شود به همین دلیل در این مقاله قصد داریم شما را با روش های درمان خانگی پوسته پوسته شدن پاها آشنا کنیم.اگر می خواهید پاهای سالمی داشته باشید، باید به خوبی از آنها مراقبت کنید. بهداشت ضعیف و خشکی پوست منجر به پوسته پوسته شدن کف و انگشتان پاها می شوند. به گزارش زندگی آنلاین، اگر می خواهید پاهای سالمی داشته باشید، باید به خوبی از آنها مراقبت کنید. بهداشت ضعیف و خشکی پوست منجر به پوسته پوسته شدن کف و انگشتان پاها می شوند. پوسته پوسته شدن پاها به طور کلی خطری ندارند، اما ممکن است باعث خارش و آزردگی پوست پاها شده و البته از زیبایی آنها نیز بکاهد.
دلیل اصلی بروز این وضعیت به طور کلی به کاهش رطوبت پوست در اثر فعالیت بدنی شدید و یا عوامل محیطی، وابسته است. علاوه بر این، مواردی همچون عفونت های قارچی، آفتاب سوختگی، آرتریت واکنشی، درماتیت و برخی از انواع واکنش های حساسیتی نیز می توانند در پوسته پوسته شدن کف پاها، نقش داشته باشند. اما به هر حال، بعد از اینکه دلیل اصلی بروز این حالت مشخص شد، می توان از یکسری روش های درمان خانگی که در ادامه این مقاله مطرح می شوند، برای مقابله با پوسته پوسته شدن کف و انگشتان پاها بهره گرفت.
درمان خانگی برای پوسته شدن پاشنه پا
آب گرم
گذاشتن پاها در آب گرم هر روز به مدت چند دقیقه کمک می کند تا سلول های مرده راحت تر از پا جدا شوند، می توانید با کمک یک برس یا سنگ پا، سلول های مرده را برطرف کنید.
گذاشتن پاها در آب گرم، عضلات کشیده شده و منقبض را هم شل کرده و تاثیری آرامبخش بر پاهای تان دارد. یک لگن بزرگ را از آب گرم پُر کنید و پاها را ده دقیقه در آن قرار دهید. با استفاده از سنگ پا، به آرامی پوست پا را بسابید تا سلول های مرده جدا شوند. پاها را با آب تمیز بشویید و خشک کنید و مرطوب کننده بزنید. جوراب های تمیزتان را بپوشید تا رطوبت پاها حفظ شوند. اگر قبل از خواب این کار را انجام می دهید، بگذارید جوراب ها تمام شب به پاهای تان باشند.
این راهکار را مرتبا انجام دهید. برای موثرتر کردن این روش می توانید یک مشت نمک اپسوم به آب اضافه کنید. مقدار زیاد منیزیم موجود در نمک اپسوم، به پاکسازی بهتر پاها کمک می کند که در نتیجه، پوسته های آن کمتر خواهد شد.
ماساژ با روغن
خشکی، دلیل اصلی پوسته شدن است، بنابراین خیلی مهم است که پاهای تان را مرطوب نگه دارید. ماساژ مرتب پاها با روغن راهی خوب برای حفظ رطوبت پوست است. یک روغن طبیعی مانند روغن بادام، روغن ویتامین E و یا روغن زیتون انتخاب کنید. همه ی این روغن ها حتی پوست های بینهایت خشک را هم مرطوب نگه می دارند. روغن را کمی گرم کنید و روی ناحیه ی مورد نظر، به خوبی ماساژ دهید تا به خوبی به پوست تان نفوذ کند. این کار را روزی دو تا سه بار انجام دهید. همیشه قبل از ماساژ دادن، پاهای تان را به خوبی بشویید و فورا با روغن ماساژ دهید.
آلوئه ورا
اگر پوست پاشنه یا انگشتان پای تان در اثر خشکی یا آفتاب سوختگی پوسته شده، ژل آلوئه ورا را امتحان کنید. خاصیت نرم و مرطوب کنندگی آلوئه ورا به برطرف شدن خشکی پوست کمک می کند. ضمنا از التهاب و خارش پوست هم می کاهد. آلو ئه ورا تولید کلاژن پوست را هم تقویت می کند که برای سلامتی پوست مهم است. دو قاشق غذاخوری ژل آلو ئه ورا را با چند قطره روغن ویتامین E ترکیب کرده و آن را به پاهای تان بزنید و اجازه دهید خشک شود. سپس با آب گرم آبکشی کنید. این کار را حداقل یک هفته، روزی دو یا سه بار انجام دهید. همچنین قبل از رفتن به رختخواب، کمی ژل آلوئه ورا به پاهای تان بزنید و جوراب بپوشید و بخوابید.
جو دوسر
جو دوسر هم یک درمان موثر دیگر است که می تواند پوست مرده را جدا کرده و پوست را نرم و مرطوب نگه دارد.جو دوسر در کاهش خارش و حساسیت ناشی از پوسته شدن هم بسیار سودمند است. دو قاشق غذا خوری جو دوسر و مقداری گلاب را با هم ترکیب کنید تا خمیر درست شود. اجازه دهید خمیر خشک شود و سپس آن را به کف پای تان بسابید. با آب سرد آبکشی کرده و خشک کنید. این کار را هر روز انجام دهید. می توانید یک فنجان جو دوسر پودر شده را در لگن آب گرم ریخته و پاهای تان را ده دقیقه در آن قرار دهید. سپس آبکشی کرده و خشک کنید و مرطوب کننده بزنید.
گلیسرین
یک درمان خانگی موثر دیگر برای درمان خشکی کف پا، گلیسرین است. گلیسرین کمک می کند رطوبت پوست حفظ شده و کمتر پوسته شود.
مقدار مساوی گلیسرین و گلاب را ترکیب کرده و به پاهای تان بزنید. 20 دقیقه صبر کنید و سپس با آب ولرم آبکشی کنید. این کار را روزی دو بار انجام دهید. همچنین می توانید یک قاشق غذاخوری گلیسرین، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، 3 قاشق غذاخوری نمک دریا و یک قاشق چایخوری گلاب را مخلوط کرده و به پاهای تان بمالید و بگذارید خودش خشک شود. سپس پاها را با آن سابیده و آبکشی کنید. این کار را هر روز انجام دهید.
پماد ویکس
پماد ویکس ویکس دارای خواص مرطوب کنندگی و ضد عفونی کننده بوده که به خوبی قادر است پوست پاها را لایه برداری کند.برای این منظور، لایه نازکی از پماد ویکس را به پاهای خود بمالید. سپس، پوست پاهایتان را به آرامی ماساژ داده تا ویکس کاملا جذب پوست پاهایتان شود.سپس، یک جوراب تمیز پوشیده و پوست پایتان را شب تا صبح به حال خود بگذارید. صبح روز بعد، پاها را با آب گرم بشویید. این روند را روزانه به مدت یک هفته، تکرار کنید.