درماتوگرافی چیست؟

  دوشنبه، 03 شهریور 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
درماتوگرافی چیست؟
درماتوگرافی بیماری است که به آن پوست نگاری هم گفته می شود. وقتی افراد مبتلا به درماتوگرافی پوستشان خراشیده می شود، این خراش ها به برآمدگی های بزرگ مانند کهیر تبدیل شده و معمولا در عرض 30 دقیقه ناپدید می شود.

درماتوگرافی یا بیماری پوست های فوق العاده حساس چیست؟

درماتوگرافی بیماری است که به آن پوست نگاری هم گفته می شود. وقتی افراد مبتلا به درماتوگرافی پوستشان خراشیده می شود، این خراش ها به برآمدگی های بزرگ مانند کهیر تبدیل شده و معمولا در عرض 30 دقیقه ناپدید می شود.

علت ابتلا به این بیماری نامعلوم است، اما درماتوگرافی می تواند در برخی افراد مبتلا به عفونت، اختلالات عاطفی یا در اثر استفاده از داروهایی مثل پنی سیلین ایجاد شود. بیشتر افراد مبتلا به درماتوگرافی به دنبال درمان نیستند. اگر علائم و نشانه های این بیماری برایتان آزار دهنده است، پزشک احتمالا داروهای ضد آلرژی از قبیل سیتریزین یا دیفین هیدرامین را توصیه می کند.

علائم درماتوگرافی:

  • خطوط برجسته قرمز
  • تورم
  • التهاب
  • (کهیر)- مثل تاول
  • خارش
  • زخم های عمیق

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید :

اگر علائم و نشانه ها آزار دهنده است به پزشک مراجعه کنید.

علل درماتوگرافی:

علت دقیق درماتوگرافی مشخص نیست و شاید ناشی از واکنش آلرژیک باشد، با این حال هیچ آلرژن خاصی شناسایی نشده است.چنانچه در بخش سلامت عنوان شده است موارد ساده مثلا تماس لباس و یا ملحفه با پوست، استرس، اختلال عصبی یا درونی، تیروئید، ورزشی(مثل کشتی که منجر به تماس بیش از حد پوست می شود) می تواند علایم درماتوگرافی را تحریک کند.

پیشگیری از درماتوگرافی

برای کاهش ناراحتی و پیشگیری از بروز علائم درماتوگرافی نکات زیر را رعایت کنید:

  • مانع تحریک پوستتان شوید. برای پوستتان از صابون های خشک استفاده نکنید. از پوشیدن لباس هایی نظیر لباس های پشمی که باعث خارش پوست می شوند اجتناب کنید. حمام یا دوش آب داغ علائم شما را بدتر می کند.
  • پوست خود را نخارانید. اگر به درماتوگرافی یا بیماری های پوستی دیگری مبتلا هستید که باعث خارش مکرر می شوند، سعی کنید پوست خود را نخارانید. خارش پوست باعث بدتر شدن شرایط می شود.
  • پوست خود را مرطوب نگه دارید. پوست خشک موجب خارش می شود. با مصرف کرم و لوسیون پس از استحمام، پوست خود را مرطوب نگه دارید.

پزشک می تواند درماتوگرافی را با آزمایشی ساده تشخیص دهد. برای این کار با استفاده از آبسلانگی روی پوست بازو یا پشت شما می کشد تا ببیند آیا نوار یا خط متورم و قرمزی ظرف چند دقیقه ظاهر می شود یا خیر.

تشخیص بیماری درماتوگرافی

پزشک می تواند با انجام یک آزمون ساده، درماتوگرافی را تشخیص دهد. برای این کار او با یک چوب بستنی روی پوست بازو یا پشت می کشد . اگر خط متورم و قرمزی ظرف چند دقیقه ظاهر شد، به درماتوگرافی دچار هستید.برای کمک به یافتن عامل ایجاد کننده درماتوگرافی، ممکن است پزشک از بیمار بخواهد تمام موارد تماس احتمالی با آلرژن ها را ظرف یک دوره دو هفته ای تا یک ماهه یادداشت کرده و موارد بروز و زمان وقوع درماتوگرافی را ثبت کند. همچنین آزمون های پوستی برای آلرژی نیز توصیه خواهد شد.از آنجا که ممکن است شعله درماتوگرافی به وسیله بسیاری عوامل بر افروخته شود و از آنجا که ممکن است این حالت به علت استرس و سایر هیجانات وخامت پیدا کند ، گاهی تعیین علت این حالت دشوار و حتی غیر ممکن است.

عوارض درماتوگرافی چیست ؟

درماتوگرافی معمولاً آسیبی ایجاد نمی کند. درماتوگرافی غالباً از خود علامتی به جای نمی گذارد و در بیشتر موارد فقط سبب بروز نشانه های جزئی می شود.

عوامل خطرساز

عواملی که ممکن است احتمال پیدایش درماتوگرافی را افزایش دهند عبارتند از:

  1. سن : درماتوگرافی ممکن است در هر سنی بروز کند ولی در بزرگسالان جوان در دهه 20 و 30 سالگی شایع تر است.
  2. سایر بیماری های پوست : در صورت دچار بودن به سایر بیماری های پوستی، مثل پوست خشک یا درماتیت، ممکن است تاثیر پذیری به درماتوگرافی وجود داشته باشد. هر نوع بیماری پوستی که سبب ایجاد نیاز مکرر به خارش شود ممکن است خطر پیدایش درماتوگرافی را افزایش دهد.
  3. آلرژی ها : وجود سابقه آلرژی ، انسان را مستعد ایجاد درماتوگرافی می کند. همان عکس العمل سیستم ایمنی که سبب بروز سایر آلرژی ها می شود، ممکن است سبب ایجاد درماتوگرافی شود.
  4. توارث : مانند سایر موارد آلرژی، درماتوگرافی در خانواده ها دیده می شود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها