در دیستروفی فوکس، مایعی در لایه شفاف (قرنیه) چشم شما تجمع می یاید که سبب التهاب و ضخیم شدن آن می گردد. این بیماری می تواند سبب درخشش در دید، تاری یا کدری دید و سایر بیماری های چشم گردد.دیستروفی فوکس معمولا هر دو چشم را تحت اثیر قرار می دهد و به تدریج می تواند سبب شود مشکلات حاد در بینایی شود. معمولا، این بیماری در دهه ۳۰ و ۴۰زندگی آغاز می گردد، اما افراد زیادی که به دیستروفی فوکس مبتلا هستند، هیچ علائمی را تا رسیدن به دهه ۵۰ و ۶۰ زندگی خود تجربه نمی کنند.برخی داروها و خوددرمانی ها ممکن است علائم دیستروفی فوکس شما را تسکین دهد. اما، زمانی که این اختلال پیشرفت می کند و بینایی شما، عملکرد شما را در زندگی تحت تاثیر قرار می گیرد، بهترین راه برای احیای بینایی، جراحی پیوند قرنیه است.
علائم دیستروفی فوکس
هرچه بیماری پیشرفت کند، علائم دیستروفی فوکس که معمولا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار می دهد، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تاری یا کدری دید، که گاهی بصورت فقدان کلی وضوح بینایی توصیف می شود.
- نوسان در دید، همراه با علائم شدید در صبح بعد از بیداری که به تدریج در طی روز بهبود می یابد. با پیشرفت بیماری، بهبود تاری دید می تواند طولانی تر شده و یا اینکه اصلا بهبود نیابد.
- درخشش، که می تواند بینایی شما را در نور کم و زیاد مختل کند.
- دیدن هاله نور در اطراف منابع نور
- درد یا ناراحتی ناشی از تاول در سطح قرنیه
علت به وجود آمدن دیستروفی فوکس
این بیماری هم برای زنان و هم برای مردان ممکن است بوجود آید اما بهتر است بدانید که در زنان شایع تر بوده و هرچند که مردان نیز باید مواظب و هوشیار باشند. البته نباید این موضوع را فراموش کرد که این بیماری وراثتی و ژنتیکی است. البته ممکن است در یک نسل این بیماری ظهور نکند اما در هر فردی این بیماری دیده شد اگر به نسل های گذشته خود توجه کند به صورت های خفیف و شدید این بیماری وجود داشته است. به صورت علمی این بیماری در اثر ضعیف عمل کردن یا مرگ سلول های درون پوش در قرنیه می باشد که در این صورت این سلول ها در کنار هم جمع شده و مایعی را تشکیل می دهند که باعث تاری دید یا دیگر عوامل می شود.
چه کسانی در معرض خطر ابتلا به دیستروفی فوکس هستند؟
مشکلات ناشی از بیماری دیسترفی قرنیه فوکس معمولا افراد بالای 50 سال را درگیر می کند؛ گرچه چشم پزشکان نشانه های اولیه ابتلا به بیماری را در سنین پایین تر کشف می کنند. به نظر می رسد که این بیماری در زنان شایعتر از مردان است.اگر پدر یا مادر شما مبتلا به دیستروفی فوکس باشند، شما تقریبا 50% شانس ابتلا به این بیماری را خواهید داشت.
تشخیص دیستروفی فوکس
معاینه کامل چشم پزشکی برای تشخیص بیماری دیستروفی فوکس ضروری است. در طی معاینه با کمک دستگاه اسلیت لامپ، قرنیه معاینه دقیق می شود. در طی این معاینه چشم پزشک با استفاده از بزرگنمایی تغییرات ظریف سلولهای اندوتلیوم، که مشخصه بیماری فوکس است را ارزیابی می کند.
دیسترفی اندوتلیال فوکس داخلی ترین لایه قرنیه یعنی اندوتلیوم را درگیر می کند که مسئول تنظیم میزان مایع قرنیه است.اولین نشانه بالینی فوکس کاهش تعداد سلولهای قرنیه و ظهور ضایعات ظریف قطره مانند در سلولهای اندوتلیوم قرنیه به نام گوتاتا guttata است. آزمایش دیگری که چشم پزشکتان ممکن است انجام دهد، "پاکی متری" یا اندازه گیری ضخامت قرنیه است که در آن افزایش ضخامت قرنیه ناشی از تورم قرنیه مشاهده خواهد شد. همچنین در معاینه کامل چشم در اندازه گیری میزان بینایی به کمک چارت بینایی افت دید ناشی از تورم قرنیه خواهیم داشت.
برای مراجعه به پزشک چه زمانی بهتر است
برای بیماری دیستروفی فوکس قرنیه و راه های درمان آن خوب است بدانید که به دو حالت در بدن شما ظاهر می شود. به صورتی که ابتدا ممکن است به مرور باعث اذیت و اختلال در دید شما شود که باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا در صورت صلاحدید، شما را به متخصص قرنیه معرفی کند و حالت دوم به یکباره ظهور می کند و دو چشم را در برمی گیرد که سریع ترین راه ارجاع به اورژانس است و سپس معرفی شما به پزشک مربوطه، چون بیماری های بسیار مشابهی مانند علائم این بیماری وجود دارند که باید به طور دقیق بررسی شوند.