عفونت های اندام میتوانند بسیار خطرناک باشند. میکرب های بیماریزا میتوانند بافت های سالم را از بین ببرند و میتوانند از راه جریان خون در تمام بدن منتشر شوند.عفونت پوست و دیگر بافتهای بدن میتواند موجب عفونت استخوان و یا عفونت مفصل شود. خوشبختانه تشخیص به موقع و درمان مناسب و در صورت لزوم عمل جراحی در اغلب موارد میتواند عفونت را ریشه کن کند.پیشرفت جراحی تا حد زیادی مدیون کشف و اختراع راه هایی است که با استفاده از آن بتوان مانع از ایجاد عفونت بعد از جراحی شد. در هر عمل جراحی هر چند کوچک خطر ایجاد عفونت وجود دارد.البته اعمال کوچک مانند وارد کردن سوزن در مفصل برای خارج کرد مایع مفصلی احتمال ایجاد عفونت کمی دارد و در اعمال جراحی بزرگی که شکاف جراحی وسیع بوده و زخم جراحی مدت بیشتر باز میماند احتمال عفونت بیشتر است. در اعمال جراحی که جسمی خارجی مانند پیچ یا پلاک یا مفصل مصنوعی در داخل بدن باقی میماند خطر عفونت بیشتر است. پیشگیری از عفونت از مهمترین بخش های هر عمل جراحی است و تمامی پرسنل درمانی باید اقداماتی را لحاظ کنند تا احتمال ایجاد عفونت را به حداقل برسانند.
علل عفونت بخیه
پوست مانعی طبیعی در برابر عفونت به ما می دهد. برای میکروب ها کار سختی است که از طریق پوست سالم وارد بدن شوند.زمانی که در پوست شکستگی ایجاد می شود، مسیری مستقیم برای میکروب ها به داخل بدن فراهم می شود. پس از این اتفاق شما مستعد ابتلا به عفونت از میکروب هایی هستید که به طور طبیعی روی پوست و یا در محیط اطراف واقع شده اند.فونت بخیه ها اغلب توسط باکتری ایجاد می شوند. انواع مختلف باکتری هایی که می توانند زخم ها را عفونی کنند شامل استرپتوکوک ها، استافیلوکوک ها و سودومونا می باشند.
عواملی وجود دارد که می تواند شما را در معرض خطر بیشتر عفونی شدن بخیه ها قرار دهد. به عنوان مثال، اگر:
- زخم قبل از بخیه زدن به خوبی تمیز نشده باشد
- احتیاجات بهداشتی مناسب قبل از عمل جراحی انجام نشده باشد
- شی ای که موجب زخم شده دارای میکروب بوده باشد
- زخم عمیق یا با لبه های دندانه دار باشد
- عمل جراحی ای داشته اید که بیش از دو ساعت طول کشیده است
- بالا بودن سن
- سنگین وزن بودن
- به علت شرایطی مانند شیمی درمانی، اچ آی وی/ایدز یا پیوند عضو، سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشید
- دیابت
- سیگار کشیدن
پیشگیری از عفونت:
از مهمترین بخش های هر عمل جراحی است و تمامی پرسنل درمانی باید اقداماتی را لحاظ کنند تا احتمال ایجاد عفونت را به حداقل برسانند.پیشگیری از عفونت قبل از انجام جراحی شروع میشود. پزشک جراح قبل از انجام جراحی مطمئن میشود که در بدن بیمار هیچ کانونی از عفونت وجود نداشته باشد. عفونت های پوستی، عفونت های ادراری و یا عفونت های دهان و دندان میتوانند منشا ارسال میکروب به محل جراحی و در نتیجه عفونت آن شوند. در صورتی که پزشک متوجه شود عفونتی در بدن بیمار وجود دارد عمل جراحی را تا ریشه کن شدن آن به تعویق میندازد.