شروعی تازه برای داشتن پوستی شفاف
بسیاری از متخصصین پوست در واقع شاهد بهتر شدن پوست مراجعین شان بعد از 50 سالگی هستند، اما علت این بهبود پوست چیست؟
علت بهبود پوست پس از 50 سالگی
ببینید ما متوجه هستیم، بیدار شدن از خواب و دیدن یک خط جدید روی صورت چیزی نیست که برای شروع روزتان بخواهید و دیدن نقطه عطفی برای افزایش سن چیزی نیست که در تولد قبلی تان آرزویش را کرده باشید. شما برای این تغییرات ثبت نام نکرده اید و با وجود هزاران محصولی که به شما قول از بین بردن چین و چروک و کم کردن سن پوست تان را می دهند، بعید نیست که زمان را دشمن خود بدانید. ولی همیشه هم اینطور نیست. بسیاری از متخصصین پوست در واقع شاهد بهتر شدن پوست مراجعین شان با افزایش سن هستند. مثلا، زنان با افزایش سن حفره های قابل مشاهده کمتری روی پوست شان دارند و بسیاری از آن ها در تشخیص عوامل بالقوه که ممکن است تبدیل به خال شوند، حرفه ای شده که این تجربه را در طول سالیان قبل بدست آورده اند. خیلی هم بد نیست، درست است؟ در ادامه مقاله، اتفاقات دیگری که در 50 سالگی و بعد از آن برایتان رخ می دهد را مطالعه نمایید.
آکنه ها بعد از 50 سالگی از روی پوست تان ناپدید می شوند
هورمون هایی که در چرخه قاعدگی دخیل هستند در زنان، پیش از یائسگی باعث ایجاد جوش و آکنه می شوند که نه تنها آزار دهنده هستند بلکه روند مراقبت از پوست را پیچیده تر و گران تر می کنند.با افزایش سن زنان، هورمون های تولید مثل، استروژن و پروژسترون، به طور طبیعی کاهش پیدا می کنند تا زمانی که دیگر دوره قاعدگی را تجربه نکنند (میانگین سن 51 سالگی).
به گفته دکتر فرانچسکا جی فاسکو Francesca J. Fusco استادیار و متخصص پوست در دانشکده پزشکی ایچان در مونت سینای، زنانی که در سال های جوانی به خاطر تغییرات هورمونی طبیعی، آکنه را تجربه می کنند، معمولا اثرات آن بعد از یائسگی از بین می رود. برای سایر زنان هم، چربی پوست کمتر در 50 سالگی و بالاتر می تواند ظهور آکنه را کاهش دهد.
ارنستین اسکالفانی Ernestine Sclafani متخصص روابط عمومی 55 ساله در لس آنجلس متوجه شد که ورود به این دهه جدید زندگی به معنی شروعی تازه برای داشتن پوستی شفاف است. او می گوید:من در تمام طول زندگی با جوش های نابه هنگام روبرو بودم تا این که بالاخره در دهه 40، این مشکل متوقف شد. به محض این که وارد دهه 50 زندگی ام شدم همه بیرون زدگی های پوستم ناپدید شدند. حس می کردم پوستم مثل یک بوم، سفید شده و دیگر نیاز به استفاده از ترفندهای معرفی شده در کتاب ها مثل خمیر دندان و بخور دادن برای از بین بردن آکنه های صورتم نداشتم.
چربی پوست تان بعد از 50 سالگی کمتر می شود
با افزایش سن در زنان، تغییرات هورمونی باعث می شود که غدد سباسه (sebaceous glands) چربی کمتری تولید کنند. به همین دلیل افرادی که در طول زندگی با پوستی براق و چرب روبرو بودند، بعد از 50 سالگی با چربی کمتری روبرو خواهند بود.
به گفته دکتر لیندسی بوردون Lindsey Bordone متخصص پوست و استادیار مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا، زنانی که در زمان جوانی به خاطر پوست چرب شان روزی دو بار صورت شان را می شسته اند، بعد از یائسگی متوجه خواهند شد که فقط روزی یک بار به شستشوی صورت شان نیاز دارند و شاید فقط به یک پاکسازی کننده ملایم نیاز داشته باشند.
منافذ پوست تان بعد از 50 سالگی کوچک تر می شوند
اخبار خوب بیشتری می خواهید؟ تولید کمتر روغن باعث کوچک تر شدن منافذ باز پوست خواهد شد. اگر کسی هست که پوستی چرب و پوسته پوسته دارد که منجر به ایجاد حفره های پوستی و جوش های سر سیاه می شود، با کم شدن چربی پوست این منافذ خود به خود کوچک تر خواهند شد.
می توانید از مشکلات بالقوه پوست تان بعد از 50 سالگی مطلع شوید
با گذشت زمان و رسیدن به 50 سالگی بدن تان را به خوبی می شناسید و کاملا به آن آشنا شده اید و می تونید راحت تر مشکلات بالقوه بهداشتی را شناسایی کرده و هشدار های زودرس آن را شناسایی کنید. مطالعات نشان می دهد که زنان بالای 50 سال شناخت کاملی نسبت به علایم زیبایی و خال های خود دارند، بنابراین متوجه هر خال یا لکی که ممکن است نشان از سرطان داشته باشد، می شوند. بنیاد سرطان پوست توصیه می کند که هر ماه پوست تان را بررسی کنید (سرطان پوست در صورت تشخیص در مراحل اولیه همیشه قابل درمان است)، اگر متوجه چیز مشکوکی مانند خال، علامت یا تغییر رنگ، بافت یا تغییر اندازه شدید، بلافاصله به پزشک تان مراجعه نمایید. علیرغم به کار گیری روش های مختلف، پوست زنان در طول زندگی تغییر می کند، ولی یک واقعیت برای همه یکسان است، هر چه مدت زمان بیشتری سپری شود احساس راحتی بیشتری با پوست تان خواهید داشت. من متوجه شدم که زنان در دهه 50، بیشتر پوست خود را قبول دارند. ممکن است بگویند بله درست است که زیر چشمم گود افتاده، ولی نمی خواهم برای بهتر شدنش از جراحی استفاده کنم. در واقع، شما فقط پذیرش و مهربانی بیشتری نسبت به پوست خود نشان می دهید.
تغییرات پوست و مشکلات احتمالی با افزایش سن
چین و چروک پاکلاغی گوشه چشم
چین و چروکی گوشه خارجی چشم ها اولین نشانه های پیری پوست است. این چین و چروک معمولا در اواسط دهه 20 زندگی هر فرد پدیدار شده و با گذر زمان، بیشتر می شوند. این علائم در اثر کاهش میزان تولید کلاژن و الاستین ایجاد می شوند. علاوه بر این، قرارگیری طولانی مدت و متناوب درمعرض اشعه خورشید، مصرف دخانیات و آلودگی نیز در تولید این چین و چروک ها نقش دارند. برای مقابله با این مشکل، روزی 2 بار به آرامی روغن ویتامین E را به دور چشم خود مالیده و ماساژ دهید. اگر به این روغن دسترسی ندارید، می توانید کپسول این ویتامین را شکسته و محتویات آن را به دور چشم بمالید. علاوه بر این، ژل آلوئه ورا نیز برای این منظور کارساز می باشد. بنابراین، هر شب قبل از رفتن به رختخواب، دور چشم خود را با این ژل ماساژ دهید.
چین و چروک های پوست
چین و چروک در حقیقت همان خطوط ریز و درشتی هستند که روی پوست در اثر بالا رفتن سن و یا عارضه پیری زودرس، ایجاد می شوند. این خطوط معمولا حدود 25 سالگی روی پوست صورت، بینی، پشت دست ها و روی ساعدهای دست، ایجاد می گردند. از آنجایی که با گذر زمان کلاژن و الاستین به اندازه کافی تولید نمی شوند، پوست مثل قبل هموار و صاف نبوده و همانند گذشته جوان و شاداب به نظر نمی رسد. علاوه بر این، کشیدن سیگار، محیط سخت و آلوده، استرس، کاهش وزن ناگهانی و وراثت ممکن است باعث بروز آنها شود. برای بهبود این شرایط، روزانه قسمت هایی که آسیب دیده است را با روغن نارگیل یا زیتون گرم شده ماساژ دهید. این کار پوست را مرطوب کرده و باعث بازسازی سلول های آن و در نهایت، کاهش میزان چین و چروک خواهد شد. در ضمن، شما می توانید ماسکی از یک عدد موز کاملا رسیده خرد شده، پاپایا و یا آووکادو ساخته و 2 تا 3 بار در هفته و هر دفعه به مدت 30 دقیقه، آن را روی پوست خود قرار دهید؛ سپس، پوست تان را با آب گرم کاملا بشویید.
پوست خشک
پوست مرطوب تان ممکن است ناگهان خشک و زبر شود که این نشانه پیری پوست است. با گذر عمر، پوست توانایی سابق را در تولید چربی طبیعی نداشته و نمی تواند آن را مثل گذشته صاف و مرطوب نگه دارد. این باعث خشکی بالاترین لایه پوست می گردد. علاوه بر این، با بالارفتن سن، سرعت بازسازی سلول های پوست کاهش می یابد. علاوه بر این موارد، قرارگیری طولانی مدت زیر نور آفتاب، استفاده بیش از حد از صابون و مواد شوینده، هوای خشک، حمام آب داغ، کم آبی بدن، سیگار و استرس باعث خشکی پوست نیز می شوند. بنابراین، برای اینکه از شر خشکی پوست خلاص شوید، باید روزانه این موارد را انجام دهید: حدود 30 دقیقه قبل از دوش گرفتن، با مقداری روغن زیتون پوست تان را به آرامی ماساژ دهید. بعد، حمام کرده و از یک مرطوب کننده معمولی استفاده کنید. در روش دیگر می توانید کمی قبل از حمام، مقداری کرم عسل یا شیر را به کل بدن خود مالیده و 5 دقیقا آن را به حال خود رها سازید.
افتادگی پوست
افتادگی پوست به دلیل کاهش خاصیت کشسانی آن رخ می دهد. عامل دیگر این است که پوست، برخی از اجزای مرطوب کننده خود را از دست می دهد. درضمن، تغذیه نامناسب، اشعه آفتاب، مصرف دخانیات، کاهش و افزایش پی در پی وزن و کمبود آب بدن از جمله مواردی هستند که منجربه افتادگی پوست می شوند. برای بهبود این مشکل، 1 قاشق غذاخوری ماست چکیده را با یک سفیده تخم مرغ کاملا مخلوط کنید. سپس ماسک حاصل را روی صورت و بینی خود مالیده و آن را به مدت 20 تا 30 دقیقه به حال خود رها سازید. بعد آن را کاملا بشویید. فراموش نکنید که این کار را باید هفته ای 2 تا 3 بار تکرار نمایید. همچنین ماساژ مرتب پوست با روغن زیتون و نارگیل می تواند پوست را جمع کرده و از افتادگی آن بکاهد.