پا قلب دوم بدن انسان است. تمام خونی که از قلب به پائین بدن و به پاها می رسد، دوباره توسط عضلات پشت پا به بالای بدن و به سمت قلب پمپاژ می شود. علاوه بر این، همانطور که استحکام یک بنا به فونداسیون و پایه آن مربوط است استحکام بدن ما هم به پاهایمان ربط دارد. پاها تمام وزن بدن را در طول عمر تحمل می کنند. پس هرگونه مشکلی برای پاها منجر به مشکلاتی برای کمر، ستون مهره ها و دیگر قسمت های بدن می شود. پا از پرکارترین اندام های بدن است. روزانه مدت زیادی روی پاهای خود می ایستیم، می نشینیم و راه می رویم. روی پای خود راه رفتن در تمام فرهنگ ها نشانة سلامتی است. تا زمانی که به راحتی راه می رویم احساس جوانی و شادابی و تندرستی می کنیم ولی به محض اینکه این امکان ساده و اولیه از کسی گرفته شود، اضافه وزن و فرسودگی و احساس پیری هم به دنبالش خواهد آمد. پس حفظ سلامت پاها بسیار حیاتی است و یکی از مهم ترین اصول سلامت پا استفاده از کفش مناسب است.
اما به چه کفشی کفش مناسب می گوئیم. اولین نکته در مورد هر کفشی چه کفش ورزشی باشد، چه مجلسی و چه کفش های راحتی و صندل ، پیدا کردن سایز مناسب پای خودتان است. سایز مناسب سایزی است که نه در پیاده روی های طولانی با ورم کردن پاهایتان برایتان تنگ شود ونه آنقدر گشاد باشد که بدون آنکه خودتان متوجه شوید موقع راه رفتن انرژی بیشتری از شما بگیرد. با پوشیدن کفش های تنگ یا گشاد شکل انگشتان پا به مرور زمان تغییر پیدا می کند و از حالت اولیه و اصلی خود خارج می شود.کفش خوب کمک می کند هنگام راه رفتن یا ایستادن، وزن شما به درستی به کف زمین منتقل شود و فشار اضافی به پاها و ستون مهره هایتان منتقل نشود. پس بهتر است به این ضرب المثل قدیمی گوش بدهیم که تهی پای رفتن به از کفش تنگ!
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بارها به خاطر ترس از اندازه نبودن کفش، از خرید اینترنتی آن پشیمان شده باشید. ولی راهکار این مشکل چیست؟ مشتریان گرامی می توانند برای محاسبه سایز پای خود به دو روش زیر اقدام نمایند:
توصیه هایی برای انتخاب کفش های مناسب
- از فروشنده بخواهید طول و عرض هر دو پای شما را اندازه گیری کند تا کفش مناسب را تضمین کند.
- کفش ها را به هنگام شب خرید کنید تا پاهایتان در بزرگترین حالت خود باشند.
- یک پا می تواند بزرگ تر از دیگری باشد پس همیشه اندازه کفش را با توجه به پای بزرگ تر خود مشخص کنید.
- کفشی نخرید که مناسبتان نباشند ؛ این می تواند باعث درد و آسیب پایتان شود. هدف یافتن کفشی است که به شکل پای شما تقریب زده باشد - به جای پا گذاشتن روی شکل کفش.
- باید فاصله کمی بین نوک بلندترین انگشت پا و انتهای کفش وجود داشته باشد.
- سعی کنید کفش را با جوراب متناسب بپوشید.
- کفش هایی که توری، قلاب، نوار و یا یک نوع مکانیسم بندی هستند، حمایت بیشتری از قوس پای شما خواهند کرد.
روش اول برای انتخاب سایز مناسب کفش
A) طول پای خود را از قسمت تحتانی پاشنه تا نوک انگشت شصت پا اندازه بگیرید؛ مثلا طول پا برابر با 27 سانتی متر
B) حال عدد بدست آمده را در فرمول زیر جاگذاری نمایید.
به عدد بدست آمده 2 واحد اضافه نموده (29=2+27) و عدد حاصل را در 3 ضرب کنید (87=3*29). سپس مقدار جواب را تقسیم بر دو کنید (43.5=87/2).
C) سایز پای شما 43.5 است که پیشنهاد می شود کفش با سایز 44 را انتخاب کنید.
D) البته بسته به نوع کفش و نوع پنجه پا شما ممکن است این تخمین کمی خطا داشته باشد. برای انتخاب دقیق تر سایز، به سایز کفشی که در حال حاضر استفاده می کنید و به نوع اسپرت یا کلاسیک بودن کفش توجه داشته باشید.
E) معمولا کفش اسپرت یک سایز بزرگ تر از سایز کفش کلاسیک مناسب پای شما خواهد بود. مثلا اگر کفش کلاسیک سایز 42 استفاده می کنید، به احتمال زیاد سایز مناسب کفش اسپرت برای شما 43 خواهد بود.
روش دوم برای انتخاب سایز مناسب کفش
یک خط کش را روی سطح صاف قرار داده و در حالی که روی آن قرار گرفته اید یک صفحه یا خودکاری را نیز انتهای پای خود قرار دهید تا درصد خطا کمتر شود و از همان صفحه یا خودکار تا نوک انگشت شصت پایتان را برحسب سانتی متر اندازه گیری کرده و عدد بدست آمده را یادداشت نمایید. همین مراحل را برای پای دیگر خود نیز تکرار کنید. میانگین اندازه پاها را محاسبه کرده و با توجه به جدول زیر ببینید که به کدام عدد نزدیک تر است؛ به هر عددی نزدیک تر بود سایز متناظر زیر آن عدد سایز پای شما را نشان می دهد.
مثلا اگر طول پای راست شما 26 سانتی متر و طول پای چپ شما 25 سانتی متر باشد، میانگین 25.5 خواهد شد که سایز کفش متناظر آن 41 است.