به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، همانطور که می دانید وقتی زنی حامله می شود، حالاتی مانند سوزش سر دل و حالت تهوع را (مخصوصا در سه ماهه دوم و سوم از دوران بارداری خود) تجربه خواهد کرد. حتی اگر دوران حاملگی زنی منحصر به فرد باشد و او در دوران قبل از بارداری هم حالت سوزش سردل را تجربه نکرده باشد، باز هم ممکن است در طی این دوران حساس با خوردن برخی مواد غذایی خاص دچار سوزش سر دل شود. این حالات با پیشرفت روند بارداری افزایش خواهد یافت.
به دلیل این که سرکه دارای خاصیت اسیدی بالایی است، پس مصرف آن در طی دوران حاملگی می تواند سبب دل درد زنان حامله شده و حالت سوزش سر دل را هم در بدن این افراد افزایش دهد. پس، اگر شما هم به عنوان یک زن حامله هم زمان با مصرف سرکه دچار سوزش سر دل شدید و یا این حالت با مصرف سرکه افزایش یافت، سعی کنید که مصرف سرکه را متوقف کرده و یا میزان مصرف آن را برای مدتی محدود نمایید. با این که سرکه سیب دارای فواید طبیعی و کاربردهای فراوانی برای بدن انسان، به ویژه زنان باردار است، اما زمانی که زنی باردار می شود، مواردی وجود دارد که مصرف بیش از حد سرکه سیب می تواند اثرات منفی در بدن خود مادر و جنین داخل رحم او داشته باشد. همه این اتفاقات بدان دلیل است که سیب سرکه هم مانند انواع دیگر سرکه ها دارای مقدار زیادی اسید می باشد.
با توجه به این توضیحات می توان گفت هنگامی که مصرف روزانه سرکه زن حامله ای بیش از حد باشد، می-تواند مسائل و مشکلاتی را برای سلامت دندان های او، از جمله فرسایش مینای دندان ایجاد کند. مبتلا شدن زن حامله به مشکلات بهداشتی دهان و دندان هم باعث ضعیف شدن بدن او شده و می تواند تاثیرات منفی بر روی سلامت و روند رشد نوزاد متولد نشده او بگذارد، حتی در برخی مواد ممکن است موجب سقط جنین در اوایل دوران بارداری شود.
چرا زنان باردار ترشی دوست دارند؟
– اثر هورمونی
هورمونهای بارداری مانند استروژن یا هورمونهای دیگر بر حواس بویایی و چشایی تأثیر می گذارند. بنابراین طعم و بوی غذاها در طول دوران بارداری نسبت به گذشته برای زنان باردار متفاوت است. بعضی از غذاها مانند ترشی می توانند احساس وجود طعم و بو در غذا را افزایش دهند، به همین دلیل زنان باردار تمایل به ترشی دارند.
– استرس عاطفی
ممکن است خانم باردار به خاطر استرس عاطفی خوراکهای راحتی مانند ترشی را هوس کند.
حقایق تغذیه ای ترشی
ارزش غذایی ترشی در کل چندان زیاد نیست. ترشی کلسترول بسیار کمی دارد و از نظر پروتئین و چربی نیز چندان غنی نیست، اما می تواند منبع خوبی از آهن و سدیم باشد. آنها همچنین ممکن است بتوانند مقداری کلسیم، فیبر و ویتامین C را تامین کنند. برخی ترشیها ممکن است مقدار زیادی سدیم، چربی و کالری داشته باشند. بنابراین بررسی و توجه به برچسب گذاری محصول با جزئیات محتویات غذایی بسیار مهم است. اگرچه ترشی به خودی خود مواد معدنی و ویتامین زیادی ندارد، اما خوردن ترشی به همراه یک وعده غذایی ممکن است باعث افزایش محتوای پروبیوتیکی آن وعده غذایی شود.
آیا مصرف ترشی در بارداری بی خطر است؟
مصرف ترشی به مقدار کم در بارداری ممکن است مضر نباشد. اما توصیه نمی شود در این دوران ترشی را به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزمره خود قرار دهید. زیاده روی در خوردن ترشی ها در دوران بارداری می تواند منجر به برخی از مشکلات بهداشتی شود. بنابراین هر بار که شیشه ترشی را می بینید نباید برای خوردن آن وسوسه شوید!
علاوه بر این در دوران بارداری توجه ویژه به رژیم غذایی برای سلامتی شما و همچنین جنین در حال رشدتان بسیار مهم است. ترشی از ارزش غذایی زیادی برخوردار نیست. بنابراین بهترین روش مصرف آنها استفاده به حداقل میزان ممکن است. علاوه بر این بهتر است از مصرف ترشی های بسیار تند خودداری کنید. در صورت هرگونه شک و تردید همواره توصیه می شود ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
فواید خوردن ترشی در دوران بارداری
تصور این که زنان باردار ویار ترشی نداشته باشند، دشوار است. خوردن ترشی در حد اعتدال در دوران بارداری به می تواند به دلایل زیر مفید باشد:
۱) به حفظ تعادل الکترولیتها کمک می کند
مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم الکترولیتهای مهمی در بدن ما هستند که نقش مهمی در تسهیل انتقالات الکتریکی مناسب در سیستم بدن ما دارند. در طول بارداری بدن شما برای تحقق خواسته های جنین در حال رشد به مقادیر بیشتری از الکترولیت نیاز دارد. مصرف ترشی در مقادیر کم می تواند این نیاز را تأمین کند، زیرا ترشی حاوی مقدار قابل توجهی سدیم و پتاسیم است.
۲) عاری از کلسترول و چربی است
ترشی فاقد کلسترول و چربی زیاد است. بنابراین می تواند گزینه مناسبی برای میان وعده های سالم در دوران بارداری باشد زیرا وزن را اضافه نمی کند. البته به خاطر داشته باشید که به جهت مصرف کم کالری ترشی های شیرین نشده را انتخاب کنید.
۳) به هضم غذا کمک می کند
تصور می شود ترشی ها تا حدودی باعث بهبود هضم و حتی عملکرد بهتر ایمنی بدن می شوند. ترشی می تواند حاوی باکتریهای سالم باشد که از خراب شدن آن جلوگیری می کند. بنابراین خوردن ترشی می تواند به تکثیر باکتری های خوب در دستگاه گوارش شما کمک کند و در مقابله با بسیاری از مشکلات گوارشی مفید باشد.
۴) خاصیت آنتی اکسیدانی دارد
باور عمومی بر این است که ترشی آنتی اکسیدان دارد. میوه یا سبزیجات ترشی معمولاً پخته نمی شوند و اینگونه آنتی اکسیدان آنها حفظ می شود. آنتی اکسیدان ها در دفاع از بدن در برابر رادیکال های آزاد کمک می کنند.
۵) منبع ویتامین ها و مواد معدنی است
خوردن ترشی تازه حاوی سبزیجات و میوه های مختلف می تواند ویتامین های مهمی مانند ویتامین A، C، K و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و پتاسیم را فراهم کند که با تقویت سیستم ایمنی بدن می تواند خطر ابتلا به بیماری در دوران بارداری را کاهش دهد.
خطرات مصرف ترشی در دوران بارداری
تقریباً تمام ترشی ها دارای نمک زیادی هستند. نمک به ترشی اضافه می شود تا باعث خوش طعم تر شدن و بهبود عملکرد آن به عنوان یک ماده ضد میکروبی شود و همچنین به نگه داشتن قارچ ها، مخمرها و باکتری ها که در حفظ و سلامت نگه داشتن ترشی موثرند کمک کند. مصرف بیش از حد نمک از طریق خوردن ترشی در دوران بارداری می تواند به فشار خون حاملگی منجر شود و در موارد حادتر حتی به سکته های قلبی و مغزی بینجامد.
علاوه بر این بیشتر ترشی های هندی مقادیر زیادی روغن دارند که می توانند احتمال بروز کلسترول و ایجاد چربی در بدن در دوران بارداری را افزایش دهند. خوردن ترشی بسیار تند و دارای مواد نگهدارنده شیمیایی می تواند در دوران بارداری باعث ایجاد نفخ یا گاز معده شود.
اقدامات احتیاطی در هنگام خوردن ترشی
مصرف ترشی در بارداری ممکن است کاملاً مفید نباشد. برخی از موارد احتیاطی که در صورت تمایل به ترشی هنگام بارداری می توانید آنها را رعایت کنید عبارتند از:
– خوردن ترشی زیاد می تواند منجر به کم آبی بدن شود. بنابراین حتماً مقدار زیادی آب و مایعات سالم بنوشید. علاوه بر این نوشیدن آب همچنین می تواند به تعادل سطح سدیم در بدن شما کمک کند.
– اگر در حین بارداری مستعد ابتلا به گاستریت هستید بهتر است در این مدت از خوردن ترشی خودداری کنید.
– از خوردن ترشی های بسیار پرادویه خودداری کنید زیرا این امر می تواند باعث ایجاد دیابت و مشکلات گوارشی مانند سوزش سر دل و اسیدیته شود.
– خوردن زیاد ترشی ای که سدیم زیادی دارد می تواند فشار خون حاملگی بی درنگ ایجاد کند و این می تواند بر رشد جنین تأثیر منفی بگذارد.
– مصرف ترشی های دارای مواد نگهدارنده شیمیایی می تواند در دوران بارداری عوارض زیادی ایجاد کند.
– خوردن ترشی انبه در دوران بارداری که می تواند حاوی باکتری های لیستریا باشد می تواند برای بارداری خطرناک باشد.
– بهتر است انواع ترشی شیرین نشده را انتخاب کنید تا از افزایش وزن احتمالی خودداری کنید.
مراقب باشید که در حین بارداری ترشی را گه گاه مصرف کنید. اگر کمتر درگیر این هوسها می شوید مصرف آن مضر نیست. ترشی اگر به مقدار کم مصرف شود، می تواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد. اگر ترشی را از بازار می خرید، انواع ارگانیک فاقد مواد نگهدارنده شیمیایی را انتخاب کنید. قبل از مصرف ترشی در هنگام بارداری با پزشک خود مشورت نموده و در مورد نگرانی های خود در مورد ایمنی و واکنش های آلرژیک با آنها صحبت کنید.