کره بادام زمینی غذایی نسبتا فرآوری نشده است. در اصل کره بادام زمینی فقط از بادام زمینی بو داده شده که آسیاب می شود تا زمانی که به خمیر تبدیل شود، تهیه شده است.با این حال این در مورد بسیاری از مارک های تجاری کره بادام زمینی که حاوی مواد مختلف اضافه شده مانند شکر، روغن های گیاهی و حتی چربی ترانس هستند صدق نمی کند.خوردن بیش از حد قند و چربی ترانس با مشکلات مختلف سلامتی مانند بیماری قلبی مرتبط است.به جای خرید غذاهای بی ارزش، کره بادام زمینی را انتخاب کنید اما توجه داشته باشید که کره ی شما نباید حاوی چیزی جز بادام زمینی و شاید کمی نمک باشد.
فواید و مزایای کره بادام زمینی برای سلامتی بدن
کره بادام زمینی یکی از محبوب ترین خوراکی ها در میان بزرگسالان و کودکان است، هر چند خوش مزه است, اما بسیاری از مردم نگران مصرف بیش از حد کره بادام زمینی هستند. بادام زمینی ها و کره بادام زمینی حاوی مواد مغذی هستند که باعث افزایش سلامت قلب و بهبود سطح قند خون می شوند.بسته به این که مردم چگونه از کره بادام زمینی در رژیم غذایی خود استفاده می کنند, می تواند به آن ها کمک کند تا وزن خود را کاهش دهند و یا به هنگام تمرین بدن سازی, وزن خود را افزایش دهند.با این حال کره بادام زمینی حاوی کالری و چربی بالا است. بنابراین مردم باید از آن در حد اعتدال مصرف کنند و زیاده روی نکنند. در این مقاله به مزایای سلامتی مصرف کره بادام زمینی و خطرات مرتبط با مصرف بیش از حد آن می پردازیم
کره بادام زمینی حاوی آنتی اکسیدان می باشد
کره بادام زمینی منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها می باشد. یکی از آنتی اکسیدان های موجود در کره بادام زمینی رزوراترول می باشد. این آنتی اکسیدان قادر به کنترل برخی از انواع خاص سرطان، بیماری های قلبی، آلزایمر، بیماری های ویروسی و قارچی و بیماری های تخریب کننده اعصاب می باشد.
کره بادام زمینی حاوی عناصر ضد سرطان می باشد
کره بادام زمینی حاوی ب- سیتوسترول، نوعی فیتوسترول می باشد که قادر به مبارزه با سرطان به خصوص سرطان روده، پروستات و سرطان پستان می باشد. بادام زمینی و کلیه محصولات تولید شده از بادام زمینی مانند روغن بادام زمینی و کره بادام زمینی منابع غنی از فیتوسترول (کلسترول گیاهی) می باشند.
کره بادام زمینی برای کاهش وزن
مطالعات متعددی نشان می دهد که خوردن بادام زمینی ها و سایر آجیل ها می توانند به کاهش یا حفظ وزن سالم کمک کنند. ممکن است به این دلیل باشد که بادام زمینی ها احساس سیری و پر بودن می دهند که این احساس به لطف پروتئین, چربی و فیبر آن ها است.
کره بادام زمینی برای تقویت و بهبود سلامت قلب
کره بادام زمینی حاوی بسیاری از مواد مغذی مانند: اسیدهای چرب تک اشباعی (MUFA).اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA).نیاسین .منیزیم است که می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد.نسبت چربی های غیراشباع به چربی های اشباع شده, نقش مهمی در سلامت قلب ایفا می کند. کره بادام زمینی نسبت مشابهی با روغن زیتون دارد که به عنوان یک گزینه قلبی - سالم نیز شناخته می شود.مصرف بالای مغزها ممکن است با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی یا علل دیگر ارتباط داشته باشد. محققان بادام زمینی ها را به طور خاص به عنوان راهی موثر برای بهبود سلامت قلب برای برخی افراد توصیه می کنند.
مصرف کره بادام زمینی در بدن سازی
بسیاری از بدن سازها و علاقمندان به تناسب اندام, کره بادام زمینی را به دلایل مختلف مصرف می کنند. اگر چه مقدار کالری براساس قد, سطح فعالیت و میزان متابولیک تغییر می کند, اما مقدار مصرف کالری روزانه توصیه شده در حدود 1.600-2400 کالری در روز برای زنان و تا 3.000 کالری در روز برای مردان متغیر است با این حال, مردان بالغ باید روزانه 3.000 کالری مصرف کنند در حالی که زنان فعال تا 2.400 کالری در روز می گیرند. کره بادام زمینی به لطف مقدار بالای کالری, راه ساده ای برای افزایش جذب کالری و چربی غیراشباع است.
کره بادام زمینی برای مدیریت سطح قند خون
کره بادام زمینی یک غذای نسبتاً کم کربوهیدرات است، که حاوی مقادیر زیادی چربی و پروتئین و همچنین مقداری فیبر است. این ویژگی ها به این معنی است که کره بادام زمینی با قند اضافه تاثیری بر میزان قند خون ندارد و می تواند گزینه خوب و مناسبی برای مبتلایان به دیابت باشد.و ada توصیه می کند که افراد چربی های اشباع شده را با چربی های تک اشباعی جایگزین کنند، آن ها کره بادام زمینی, بادام زمینی و روغن بادام زمینی را به عنوان منابع خوب تک اشباعی پیشنهاد می کنند.مطالعات در حال حاضر نشان می دهد که خوردن کره بادام زمینی یا بادام زمینی برای صبحانه می تواند به زنان مبتلا به چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 برای مدیریت سطح گلوکز خون کمک کند. براساس این بررسی, زنانی که سر صبحانه خود این آجیل ها را مصرف می کنند، سطح قند خون کمتری، نسبت به زنانی که صبحانه می خوردند و با همان مقدار کربوهیدرات، اما نه گردو, گرسنگی کمتری داشتند.
افزایش آرامش و خونسردی با کره بادام زمینی
مصرف کره بادام زمینی در افزایش آرامش و افزایش خونسردی مؤثر است و کمک می کند تا بر استرس تان غلبه کنید. کره بادام زمینی دارای بتاسیتوسترول است که نوعی استرول گیاهی است. به همین دلیل به ورزشکاران توصیه می شود تا از کره بادام زمینی استفاده کنند. بتا سیتوسترول به طبیعی شدن سطح بالای کلسترول کمک می کند و در زمان های استرس کلسترول را در تعادل با سایر هورمون ها نگه می دارد. بتاسیتوسترول همچنین می تواند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک کند.
کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه با کره بادام زمینی
خوردن کره بادام زمینی به ویژه از سنین پایین ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. محققان داده ها را برای دانش آموزان دختر مدرسه ای در آمریکا مورد بررسی قرار دادند. انواع دیگر پالس, مانند لوبیا و سویا همراه با چربی ها و سایر آجیل نیز ممکن است حفاظت از آن ها را نشان دهد.
افزایش بهره ی هوشی با مصرف کره بادام زمینی
مطالعات نشان می دهند که چربیِ غیراشباعِ تک زنجیره که در غذاهایی مانند آجیل یا روغن زیتون وجود دارد، به حفظ سلامت و عملکرد مغز کمک می کند. ویژگی آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی آجیل به کاهش استرس (یا آسیب اکسیدانی) مغز کمک می کند.
کره بادام زمینی در حفظ سلامت ماهیچه و اعصاب
منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری است که عملکرد بیش از ۳۰۰ فعالیت بیوشیمیایی بدن را تقویت می کند. کره بادام زمینی سرشار از منیزیم است و این میزان در حدود ۱۲ درصد از منیزیمِ موردنیاز بدن در هر وعده ی مصرفی است. این موضوع به این معناست که کره بادام زمینی می تواند به تنظیم دمای بدن، سم زدایی بدن، تولید انرژی، استحکام استخوان و دندان و حفظ سلامت دستگاه عصبی کمک کند.
کره بادام زمینی منبعی غنی از پتاسیم می باشد
کره بادم زمینی منبع غنی پتاسیم نیز محسوب می شود که به عنوان الکترولیت عمل کرده و منجر به برقراری اعتدال در سطح مایعات بدن می شود. در مقایسه با سدیم، که به صورت مستقیم بر دستگاه گردش خون و قلب فشار وارد کرده و منجر به افزایش فشار خون می شود، پتاسیم هیچ گونه فشاری بر دستگاه گردش خون و قلب وارد نمی کند. در حقیقت، پتاسیم هیچ ضرری برای قلب نداشته و به وفور در کره بادام زمینی یافت می شود.
کره بادام زمینی احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا را کاهش می دهد
سنگ کیسه صفرا یکی از مشکلات شایع کشورهای صنعتی می باشد که اکثراً در اثر اضافه وزن، رژیم غذایی ناسالم، برخی انواع خاص داروهای کلسترول و داروهای ضد بارداری ایجاد می شود. طی یک تحقیق مشخص شد که مصرف منظم کره بادام زمینی و دیگر انواع مغزیجات، در طول دو دهه در زنان منجر به کاهش احتمال بروز سنگ های صفراوی می شود.
کره بادام زمینی با التهاب مبارزه می کند
کره بادام زمینی سرشار از چربی امگا ۶ است که تولید واسطه های التهابی را تحریک می کند. بادام زمینی فاقد چربی امگا ۳ است که به طور طبیعی با التهاب مقابله می کند. بنابراین مطمئن شوید که رژیم غذایی شما سرشار از چربی امگا ۳ باشد. برای تأمین این چربی می توانید از روغن ماهی هایی مثل ماهی سالمون، تخم کتان و دانه ی چیا استفاده کنید.
کره بادام زمینی و تأثیر بر دستگاه تولید مثل
بعضی از کشاورزان از آفت کش های قوی برای سم پاشی محصولات شان استفاده می کنند. مشکل این است که بادام زمینی پوسته ی بسیار نازکی دارد و مواد شیمیایی به راحتی به آن نفوذ می کنند. مواجهه با آفت کش ها سبب نقص های هنگام تولد و اختلالات باروری در مردان می شود. برای پیشگیری از نقص های هنگام تولد و اختلالات باروری در مردان، از محصولات ارگانیک استفاده کنید.
حساسیت به کره بادام زمینی و دیگر مشکلات سلامتی
یکی از بزرگتری خطرات احتمالی مرتبط با مصرف کره بادام زمینی و بادم زمینی، داشتن حساسیت به آن می باشد. از جمله علایم حساسیت شامل حالت تهوع، اسهال، درد شکمی، آسم و آنافیلاکسی می باشد. آنافلاکسی در صورتی که درمان نشود می تواند کشنده باشد.